Höyrlaiva Ukkopekka seilaamassa merellä kohti Naantalia.

Naantalin saaristo ja luonto

Saaristo ja luonto ovat Naantalissa lähellä ja helposti saavutettavissa. Lumoudu sinäkin saaristosta!

Saaristoloma Naantalissa

Naantalin saaristo on täynnä tekemistä ja nähtävää. Länsirannikkomme saaristo onkin yksi maailman uniikeimmista ja kauneimmista. Lähde siis lomallasi Naantalissa risteilylle ja tutustu saaristoon mereltä käsin.

Naantalissa saaristoon pääsee vanhasta kaupungista hetkessä. Naantali on osa Saariston Rengastietä, joka on suosittu saaristoreitti matkailijoiden keskuudessa. Myös Pieni Rengastie kulkee Naantalin saariston kautta ja se vie Rymättylästä Nauvoon Seilin historiallisen saaren kautta.

Molemmat rengasreitit ovat myös suosittuja pyöräilyreittejä. Naantali on erinomainen tukikohta, jonne moni jättää moottoriajoneuvon parkkiin ja lähtee kiertämään saaristoa polkupyörän selästä. Polkupyöriä voi myös vuokrata Visit Naantalista.

Keltainen lossi merellä.

Naantalin saaristopitäjät ja lähialueet

Rymättylä

Rymättylässä matkailija pääsee nauttimaan saariston kauneudesta liikkuipa hän sitten autolla, pyörällä, moottoripyörällä tai veneellä.

Merimasku

Merimaskun kulttuurimaisemaan kuuluvat pellot metsäsaarekkeineen sekä kauniit niityt ja vanhat hakamaat katajineen.
Merenrannat venevajoineen kertovat kalastuselinkeinosta.

Velkua

Velkuan alueella on yli 300 saarta. Maksuton yhteysalus liikennöi joka päivä ja valittavana on kestoltaan eripituisia reittejä. Velkualle pääsee parhaiten autolla tai pyörällä.

Masku

Maskussa Louhisaaren kartanolinna, Askaisten aateliskirkko ja Ritaripuisto sekä Kankaisten kartano kertovat kukin omalta osaltaan Suomen historiasta.

Askainen

Askainen nauttii arvokkaasta historiastaan. Marsalkka Mannerheimin Louhisaaren kartanolinna sekä vanhat upeat kartanot kertovat entisaikojen elämästä. Askaisista ei tarvitse lähteä muualle kesänviettoon.

Lemu

Oukkulanlahden lintuvesialue sijaitsee n. 25 km Turusta luoteeseen. Yhdessä Halkkoaukon, Aitsaarenrauman ja Rukanaukon kanssa Oukkulanlahti muodostaa suurimman ja yhtenäisimmän kokonaisuuden Lounais-Suomen merenlahdista. Sen Natura-alueen pinta-ala on 898 ha.

Raisio

Raisio on koko Varsinais-Suomen kauppapaikka. Kehätien varrella sijaitsevat  kauppakeskus Myllyn alue ja IKEA ympäröivine liikkeineen tarjoavat sinulle varmasti kaiken, mitä ikinä keksitkin haluta. 

Muinaistulien yön kokko rannassa saaristo taustana.

Muinaistulien yö

Saaristo ja luonto Naantalissa ovat sykähdyttävän kauniita ympäri vuoden. Oman mystiikkansa saaristosta nauttimiseen tuo loppukesästä vietettävä Muinaistulien yö -tapahtuma.

Muinaistulia poltetaan saariston alueella elokuun viimeisenä lauantaina kesäkauden päätteeksi. Samalla ne syttyvät myös niiden muistoksi, jotka eivät koskaan palanneet mereltä. Muinaistulien yö on ottanut vaikutteita myös toisesta syyskesän juhlasta, Venetsialaisista eli huvilakauden päättäjäisjuhlasta, joka sekin liittyy vahvasti veteen ja tuleen.

Lue lisää Tarinoita Naantalista | Muinaistulien mystiikkaa -artikkelista!

Saaristo ja luonto ryhmille

Naantalissa saaristo on lähellä ja helposti saavutettavissa. Visit Naantalista saat hyviä vinkkejä retkelle päänähtävyyksiin sekä salaisiin saaristokohteisiin oli aikaa päivä tai vaikkapa viikonloppu. Naantalin kautta pääsee helposti aina Ahvenanmaalle asti ja Naantalin matkailuneuvonnasta voit käydä noutamassa karttoja sekä esitteitä saaristosta.

Visit Naantali järjestää myös opastettuja ryhmäohjelmia saaristossa. Tutustu ryhmäretkiohjelmien esimerkkeihin ja kokoa oma porukka retkeilemään Naantalin seudulle. Visit Naantalin kautta ryhmämatka saaristoon järjestyy vaivatta. Ryhmämatkojen valikoimissa on muun muassa kiertoajeluita, Seilin vierailuita ja pirtu-teemaisia sokkomatkoja.

Ryhmäretkien suosikkeja ovat myös Naantalin iki-ihanat risteilyt Höyrylaiva s/s Ukkopekalla sekä perinnepurjelaiva Inga-Lillillä. Risteily on mieleenpainuva tapa tutustua saaristoon ja sen nähtävyyksiin hyvää ruokaa unohtamatta.

Visit Naantali räätälöi retket ryhmän toiveiden mukaisesti ja kauttamme saatte myös majoitusvaraukset kätevästi koko saariston alueelle.

Ota yhteyttä!

Visit Naantali

p. 02 435 9800
ryhmat@visitnaantali.com