Maskun nähtävyydet – tervetuloa Marskin synnyinpitäjään

Maskun nähtävyydet ovat upeita kulttuurikohteita, kuten Louhisaaren kartanolinna, Askaisten aateliskirkko ja Ritaripuisto sekä Kankaisten kartano (yksityisessä omistuksessa), jotka kertovat kukin omalta osaltaan Suomen historiasta.

Lomapäivä sujuu mukavasti Maskun Rivieran uimarannoilla, frisbee-golfradalla, Kankaisten Golfpuistossa tai ruusujen loistoa Rosariumissa ihaillen.

Kotieläimiä ja käsitöitä ihaillaan Kaiturin tilalla ja ruusujen loistoa Rosariumissa. Viihtyisää majoitusta tarjoaa Kivimäen matkailutila. Saunoa voi tilauksesta Saunaparonin erilaisissa saunoissa.

Maskun museo

Maskun museo sijaitsee Humikkalan kylässä noin 300 metriä Maskun kirkosta kaakkoon päin kulkevan Maskuntien (nk. vanha Raumantie) varrella. Museon kokoelma on etupäässä talonpoikaisesineistöä ja esineistön kokonaismäärä on noin 1600. Lisäksi museossa on yli 450 kappaleen kirja- ja lehtikokoelma. Sen pihapiirissä on kaksi 1800-luvun puoliväliin ajoittuvaa aittaa.

Museorakennus on 1840-luvulta ja se on muuttanut muotoaan vuosien kuluessa.

Maskuntie 98, 21250 Masku
p. 044 738 8260, maskunkunta@masku.fi

Maskun Rosarium

Maskun Rosariumissa kasvaa satoja upeita pensasruusuja, joista suurella osalla on myös nimikyltit. Rosarium on perustettu vuonna 1998 Masku-Seuran toimesta. Rosarium sijaitsee Maskun keskustassa, Maskun museon lähellä. Voit tutustua Rosariumiin omatoimisesti milloin vain. 

Lisätietoja: maskunkunta@masku.fi

Maskun kirkko

Maskun harmaakivikirkko on rakennettu arvioiden mukaan vuosina 1490-1510 ja sen puinen osio jo vuonna 1232. Kirkko ympäristöineen lukeutuu Länsi-Suomen vanhimpiin kirkonkyliin. Maskun kirkonkylästä on löydetty ensimmäiset maininnat vuodelta 1234. Maskun kirkko on pyhitetty Johannes Kastajalle ja Pyhä Ursulalle. Kirkossa on yksi laiva ja neljä holvia, joita koristaa 1600-luvulta peräisin olevat seinämaalaukset.

Saarnastuoli on peräisin vuodelta 1642 ja 30 vuotisen sodan (1818-1648) sotasaalis. Kirkosta löytyy useita keskiaikaisia esineitä, kuten krusifiksi ja sleesialainen alttaritaulu.

Maskun kirkon urut ovat kahdeksanääniset ja rakentanut uusikaupunkilainen J. A. Zachariassen uusgoottiseen tyyliin vuonna 1885. Kirkon läheisyydessä on myös Humikkalan kalmisto, joka on rauta-aikainen hautausmaa.

Suomen Museovirasto on määritellyt Maskun kirkon ympäristöineen kansallisperintökohteeksi.

Lisää tietoa Maskun kirkosta Maskun seurakunnan verkkosivuilta.

Ryhmäretket Maskuun

Visit Naantali järjestää ryhmäretkiä Maskun nähtävyyksiin. Tutustu Visit Naantalin ryhmäretkivaihtoehtoihin.

Maskun kunta

maskunkunta@masku.fi
www.masku.fi