Esteetön kohde, Esteetöntä tekemistä, Nähtävyys

Louhisaaren kartanolinna

Louhisaaren kartanolinna vehreän puiston ja kukkivien syreenipuiden ympäröimänä.

Historian havinaa ja ainutlaatuista palatsiarkkitehtuuria 1600-luvulta

Louhisaaren kartanolinnan 1650-luvulla valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Päärakennuksessa voi tänä päivänä tutustua 1600-1800-lukujen interiööreihin sekä kartanon aatelisten omistajasukujen, Flemingien ja Mannerheimien elämään.

Kartanoon kuuluu myös botanisti Pehr Kalmin 1700-luvun henkeen rakennettu hyötypuutarha, hedelmätarha sekä laaja englantilaistyyppinen puisto huvimajoineen ja leikkimökkeineen.

Louhisaaresta löydät myös idyllisen museokaupan, jonka tuotevalikoimaan kuuluu runsas valikoima erilaisia matkamuistoja. Kartanon alueella on myös kahvila.

Tervetuloa tutustumaan!

Louhisaaren aukioloajat ja liput

Tarkista aukioloajat Louhisaaren verkkosivuilta.
Osta ennakkoliput museokierroksille Louhisaaren verkkokaupasta.

Louhisaaren kartanolinnan koristeellista sisustusarkkitehtuuria ja vanhoja huonekaluja.

Louhisaaren kartanolinna ympäristöineen on suosittu ryhmäretkikohde

Louhisaari on ainutlaatuinen kartanokohde Suomessa ja siellä vierailee runsaasti kävijöitä vuosittain. Louhisaaren kartanolinna on monien ryhmien suosikkikohde ja opastuksen varaaminen ryhmälle onnistuu siellä tilauksesta touko-syyskuussa.

Yhdistä ryhmäsi retkeen käynti Naantalin Vanhassakaupungissa sekä herkullinen lounas joko maaseudun rauhassa tai Naantalin idyllisessä vierasvenesatamassa. Visit Naantali räätälöi retket ryhmän toiveiden mukaan. Tutustu esimerkiksi Naantali – Pohjolan Portofino ja Louhisaaren kartanolinna -ryhmäretkeen!

Ilmakuva Louhisaaren kartanolinnasta ja piharakennuksista vehreiden puiden latvasta meren pilkottaessa taustalla.

Esteettömyys Louhisaaren kartanolinnalla

Louhisaaren kartanolinnalla esteetön kulku on mahdollista ainoastaan kartanolinnan ensimmäisessä kerroksessa. Linnan ylempiin kerroksiin kulkevissa portaikoissa on kaide. Liikuntaesteiset pystyvät tutustumaan kartanolinnaan virtuaalikerroksen avulla, joka esitetään linnan pohjakerroksessa.

  • Esteetön wc sijaitsee kartanolinnan sivurakennuksessa.
  • Parkkialueelta kartanolinnalle on käveltävää n. 200 metriä.
  • Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita tutustumaan museoon.
  • Lipunmyynnistä on lainattavissa suurennuslaseja.
  • Louhisaaren kartanolinnan puistossa on keraaminen kosketeltava pienoismalli. Malli tarjoaa näkövammaiselle mahdollisuuden aistia rakennusten merkittävät yksityiskohdat sekä hahmottaa linnan ympäristö ja kulkuväylät. Malli on suunniteltu Design for All -periaatteiden mukaisesti kaikkien kävijöiden iloksi. Sitä ulottuvat koskettelemaan myös lapset ja pyörätuolin käyttäjät.
  • Tutustu myös Louhisaaren kartanolinnan esteettömyystieto-sivuun.
Louhisaaren kartanolinna pimeällä ja nainen mustassa kaavussa lyhty kädessään Louhisaaren oven edessä.

Kummituksia ja riipaisevia rakkaustarinoita Louhisaaren kartanolinnassa!

Louhisaaren autenttisessa kartano- ja kulttuuriympäristössä järjestetään keväisin ja syksyisin suosittuja näytelmäkierroksia. Kummituskierroksilla tutustutaan kartanon synkempään historiaan ja Elävät lähtevät, kuolleet jäävät -näytelmäkierroksella sukelletaan kartanon riipaisevien rakkaustarinoiden äärelle.

Louhisaaren kummituskierrokset

Louhisaaren kummituskierrokset esittelevät Louhisaaren pimeää puolta syksyisinä iltoina.

Suosittuja Louhisaaren kummituskierroksia järjestetään syksyisin iltojen hämärryttyä. Osittain fiktiiviset ja dramatisoidut kierrokset esittelevät Louhisaaren kartanolinnan menneiden asukkaiden traagisia kohtaloita sekä valottavat Louhisaaren synkempää historiaa.

Kierroksella kuullaan tarinoita, joita peruskierroksella ei kerrota. Louhisaaren kummituskierroksen on käsikirjoittanut Niina Repo ja ohjannut Teija Söderholm. 

Lue kummituskierrosten työryhmälle tapahtuneista oudoista sattumuksista kierrosten aikana ja ulkopuolella.

Huomioithan, että kummituskierros ei ole esteetön. Kierroksen aikana liikutaan hämärästi valaistussa kartanolinnassa paikoin jyrkkiäkin portaikkoja pitkin.