Esteetön kohde, Esteetöntä tekemistä, Nähtävyys

Louhisaaren kartanolinna

Historian havinaa ja ainutlaatuista palatsiarkkitehtuuria 1600-luvulta

Louhisaaren kartanolinnan 1650-luvulla valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Päärakennuksessa voi tänä päivänä tutustua 1600-1800-lukujen interiööreihin sekä kartanon aatelisten omistajasukujen, Flemingien ja Mannerheimien elämään.

Kartanoon kuuluu myös botanisti Pehr Kalmin 1700-luvun henkeen rakennettu hyötypuutarha, hedelmätarha sekä laaja englantilaistyyppinen puisto huvimajoineen ja leikkimökkeineen.

Louhisaaresta löydät myös idyllisen museokaupan, jonka tuotevalikoimaan kuuluu runsas valikoima erilaisia matkamuistoja. Kartanon alueella on myös kahvila.

Tervetuloa tutustumaan!

Louhisaaren aukioloajat ja liput

Tarkista aukioloajat Louhisaaren verkkosivuilta.
Osta ennakkoliput museokierroksille Louhisaaren verkkokaupasta.

Louhisaaren kartanolinna ympäristöineen on suosittu ryhmäretkikohde

Louhisaari on ainutlaatuinen kartanokohde Suomessa ja siellä vierailee runsaasti kävijöitä vuosittain. Louhisaaren kartanolinna on monien ryhmien suosikkikohde ja opastuksen varaaminen ryhmälle onnistuu siellä tilauksesta touko-syyskuussa.

Yhdistä ryhmäsi retkeen käynti Naantalin Vanhassakaupungissa sekä herkullinen lounas joko maaseudun rauhassa tai Naantalin idyllisessä vierasvenesatamassa. Visit Naantali räätälöi retket ryhmän toiveiden mukaan. Tutustu myös Naantali – Pohjolan Portofino ja Louhisaaren kartanolinna -ryhmäretkeen!

Ryhmäopastukset Louhisaaren kartanolinnassa

Ryhmät voivat tilata kartanolinnan opastettuja kierroksia Visit Naantalista, p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.

Esteettömyys Louhisaaren kartanolinnalla

Louhisaaren kartanolinnalla esteetön kulku on mahdollista ainoastaan kartanolinnan ensimmäisessä kerroksessa. Linnan ylempiin kerroksiin kulkevissa portaikoissa on kaide. Liikuntaesteiset pystyvät tutustumaan kartanolinnaan virtuaalikerroksen avulla, joka esitetään linnan pohjakerroksessa.

  • Esteetön wc sijaitsee kartanolinnan sivurakennuksessa.
  • Parkkialueelta kartanolinnalle on käveltävää n. 200 metriä.
  • Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita tutustumaan museoon.
  • Lipunmyynnistä on lainattavissa suurennuslaseja.
  • Louhisaaren kartanolinnan puistossa on keraaminen kosketeltava pienoismalli. Malli tarjoaa näkövammaiselle mahdollisuuden aistia rakennusten merkittävät yksityiskohdat sekä hahmottaa linnan ympäristö ja kulkuväylät. Malli on suunniteltu Design for All -periaatteiden mukaisesti kaikkien kävijöiden iloksi. Sitä ulottuvat koskettelemaan myös lapset ja pyörätuolin käyttäjät.
  • Tutustu myös Louhisaaren kartanolinnan esteettömyystieto-sivuun.

Kummituksia Louhisaaren kartanolinnassa!

Louhisaaren autenttisessa kartano- ja kulttuuriympäristössä järjestetään syksyisin suosittuja kummituskierroksia. Syksyn 2023 kummituskierrosten liput ovat myynnissä nyt verkkokaupassamme!

Louhisaaren kummituskierrokset

Louhisaaren kummituskierrokset esittelevät Louhisaaren pimeää puolta syksyisinä iltoina.

Suosittuja Louhisaaren kummituskierroksia järjestetään syksyisin iltojen hämärryttyä. Osittain fiktiiviset ja dramatisoidut kierrokset esittelevät Louhisaaren kartanolinnan menneiden asukkaiden traagisia kohtaloita sekä valottavat Louhisaaren synkempää historiaa.

Kierroksella kuullaan tarinoita, joita peruskierroksella ei kerrota. Louhisaaren kummituskierroksen on käsikirjoittanut Niina Repo ja ohjannut Teija Söderholm. 

Louhisaaren kummitustarinoita voit lukea lisää blogista sekä kummituskierrosten työryhmälle tapahtuneista oudoista sattumuksista kierrosten aikana ja ulkopuolella.

Huomioithan, että kummituskierros ei ole esteetön. Kierroksen aikana liikutaan hämärästi valaistussa kartanolinnassa paikoin jyrkkiäkin portaikkoja pitkin.