Keltainen lossi ja lossiranta, auringonlaskun värjäämiä pilviä taivaalla.

Saariston yhteysalus- ja lauttaliikenne

Saariston yhteysalus- ja lauttaliikenne liikennöi Naantalista syvemmälle saaristoon. Yhdistelemällä eri lautta- ja tieosuuksia voi tehdä monenlaisia retkiä saariston rengasreiteille ja aina Ahvenanmaalle asti.

Lautat saariston rengasteille ja Ahvenanmaalle

Saariston kiehtovan karuille ulkosaarille päästäksesi et tarvitse omaa venettä, sillä yhteysalusliikenne vie kohti ulkomerta niin kauas kuin asuttuja saaria riittää. Lossit ja suurin osa yhteysaluksista ovat maksuttomia.

Vierailun arvoisia saaria on todella runsaasti. Lähde siis merimatkalle, jolla näet saariston koruttoman kauneuden ja oikeaa saaristolais-elämää – näillä aluksilla liikkuvat myös saariston asukkaat. 

Naantalista pienelle Rengastielle

Naantalin Hankan satamasta liikennöi yhteysalus Östern kesäkaudella. Yhteysalusreitti kulkee Seilin saaren kautta Nauvoon ja on osa saariston Pientä Rengastietä.

M/S Östern liikennöi kesäkaudella kolme lähtöä Hankasta ja kolme lähtöä Nauvosta. Tutustu aikatauluihin m/s Östernin verkkosivuilla.

Yhteysalukset:

Tutustu yhteysalusliikenteeseen ELYn verkkosivuilla.

Maantielautat:

www.finnferries.fi
www.saaristolautat.fi
www.vayla.fi
www.ostern.fi
www.saaristonrengastie.fi

Ahvenanmaan liikenne:

p. 018 525 100
www.alandstrafiken.ax

Saariston matkailuneuvonta:

p. 0400 117 123
www.visitparainen.fi
www.visitpargas.fi
www.saaristonrengastie.fi

Pyöräillen saaristoon

Saariston yhteysalus- ja lauttaliikenteen avulla pyöräilijä pääsee tekemään ikimuistoisia retkiä saaristoon. Tutustu pienen rengastien reittikuvaukseen.