Tarinoiden arvoinen Naantali

Naantalin aurinko paistaa vanhankaupungin kaduille ja kujille. Sen säteet hypähtävät vierasvenelahden laineista rantaravintoloissa näyttäytyvien aurinkolaseihin, kutittelevat Kultarannan kukkamaita, sipaisevat luostarikirkossa soittavien selloja ja ehtivät vielä lämmittämään saaristoluotojen rantakallioita. Naantali on lehdenvihreä, lumenvalkoinen, muuminvärinen.

Palvelut

Saapuminen

Naantali sijaitsee vain 16 km päässä Turusta, josta liikennöi busseja säännöllisesti Naantaliin. Turkuun pääsee kätevästi julkisen liikenteen avulla, joko bussilla tai junalla. Juna-asemalta ei ole suoraa linja-autoyhteyttä Naantaliin. Naantaliin kulkevat linjat menevät Turun linja-autoaseman vierestä.

Lähialueet

Rymättylä

Rymättylässä matkailija pääsee nauttimaan saariston kauneudesta liikkuipa hän sitten autolla, pyörällä, moottoripyörällä tai veneellä.

Merimasku

Merimaskun kulttuurimaisemaan kuuluvat pellot metsäsaarekkeineen sekä kauniit niityt ja vanhat hakamaat katajineen.
Merenrannat venevajoineen kertovat kalastuselinkeinosta.

Velkua

Velkuan alueella on yli 300 saarta. Maksuton yhteysalus liikennöi joka päivä ja valittavana on kestoltaan eripituisia reittejä. Velkualle pääsee parhaiten autolla tai pyörällä.

Masku

Maskussa Louhisaaren kartanolinna, Askaisten aateliskirkko ja Ritaripuisto sekä Kankaisten kartano kertovat kukin omalta osaltaan Suomen historiasta.

Askainen

Askainen nauttii arvokkaasta historiastaan. Marsalkka Mannerheimin Louhisaaren kartanolinna sekä vanhat upeat kartanot kertovat entisaikojen elämästä. Askaisista ei tarvitse lähteä muualle kesänviettoon.

Lemu

Oukkulanlahden lintuvesialue sijaitsee n. 25 km Turusta luoteeseen. Yhdessä Halkkoaukon, Aitsaarenrauman ja Rukanaukon kanssa Oukkulanlahti muodostaa suurimman ja yhtenäisimmän kokonaisuuden Lounais-Suomen merenlahdista. Sen Natura-alueen pinta-ala on 898 ha.

Raisio

Raisio on koko Varsinais-Suomen kauppapaikka. Kehätien varrella sijaitsevat  kauppakeskus Myllyn alue ja IKEA ympäröivine liikkeineen tarjoavat sinulle varmasti kaiken, mitä ikinä keksitkin haluta.