Näe ja koe, Aktiviteetti, Opastetut yleisökierrokset, Teemakierros, Tapahtumat, Teatteri

Elävät lähtevät – kuolleet jäävät -näytelmäkierros

01.05.2024 - 08.06.2024

Ennenkuulemattomia tarinoita onnen ja kauhun kartanosta

Tarinat vuosisatojen takaa heräävät jälleen henkiin Louhisaaren kartanolinnassa 4.5.-8.6.2024! Niina Repon ja Akseli Koukin käsikirjoittama sekä Teija Söderholmin ohjaama näytelmäkierros sukeltaa kartanolinnan historian riipaisevien rakkaustarinoiden äärelle. Näytelmäkierros on K15.

Näytelmäkierrokset järjestetään 4.5.-8.6.2024 lauantaisin.

Liput 25 € / hlö

Elävät lähtevät – kuolleet jäävät -näytelmäkierros touko-kesäkuussa 2024 Louhisaaren kartanolinnassa

Tarinoilla on syynsä. Ne eivät synny tyhjästä.

Louhisaaren kartanolinnan kummituskierrokset ovat jo legenda – tuhannet ihmiset vuosittain ovat olleet suosituilla kierroksillamme seuraamassa kartanolinnassa tapahtuneita kauheuksia. Hyvin monet tarinat ovat kulkeneet satoja vuosia sukupolvelta ja suvulta toiselle. Louhisaaren kartanolinnan mielenkiintoiset tarinat saavat jatkoa ja ennenkuulemattomat rakkaustarinat herätetään henkiin Elävät lähtevät – kuolleet jäävät -näytelmäkierroksillamme.

Koe henkeäsalpaava Louhisaaren kartanolinna uudella tavalla

Louhisaaren kartanossa herrat ovat aina käyttäneet valtaa. Rouvat ja palvelijat ovat taipuneet, ja heidän vihansa ja epätoivonsa on säteillyt vain sisäänpäin.

On kuitenkin yksi vihaakin voimakkaampi tunne. Rakkaus.

Väitetään, että kummittelulle on aina syynsä. Levottoman sielun matka jää kesken, jos jotakin jää eläessä kesken. Jos kuolema on ollut väkivaltainen. Lapsensa menettänyt äiti vaikeroi ja etsii lastaan vuosisatoja. Miehensä tappama vaimo ei saa rauhaa, vaan huutaa ja valittaa, kolisuttaa ovia.

Kutsumme Sinut mukaan tarinaan, joka kertoo ilon ja surun sekä onnen ja kauhun kartanosta. Niina Repon ja Akseli Koukin käsikirjoittama sekä Teija Söderholmin ohjaama näytelmäkierros sukeltaa kartanolinnan historian rakkaustarinoiden äärelle. Näytelmäkierros on K15.

Elävät lähtevät – kuolleet jäävät -näytelmäkierrokset järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä ja syksyllä 2023, ja kierrokset myytiin loppuun. Suosittuja kierroksia järjestetään jälleen touko-kesäkuussa lauantaisin. Kysy myös ryhmille omaa räätälöityä kierrosta!

Huomioithan, että Louhisaaren kartanolinna ei ole esteetön.

Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Suomen kansallismuseo ja Louhisaaren kartanolinna sekä Naantalin Teatteri.