Näe ja koe, Aktiviteetti, Lähialue, Pyöräily, Retki, Vastuullinen matkailu

Pyörävuokraus Naantalissa

Pyöräillen näet enemmän!

Pyörävuokraus Naantalissa on mukava tapa tutustua Naantalin nähtävyyksiin ja Naantalin kautta pääset myös kätevästi polkien saariston rengasreiteille. Vuokraa polkupyörän muutamaksi tunniksi tai useaksi päiväksi ja tutustua Naantaliin ja upeaan saaristoon.

Pyörävuokraus Visit Naantalista

Voit vuokrata pyörän Naantalista, seikkailla läpi saariston ja jättää seuraavaan pisteeseen, esimerkiksi Turkuun tai Kustaviin. Pyörävuokrauksen hinnat näet alla olevasta hinnastosta. Pyörävuokraus Naantalissa tapahtuu Visit Naantalin toimistolla, jonne pyörät toimittaa turkulainen Carfield Oy.

Valitse Visit Naantalin suunnittelemista reiteistä itsellesi sopivin ja mieluisin. Näillä reiteillä pääset näkemään ainutlaatuista ja monipuolista saaristoluontoa sekä paikallista kulttuuria kiehtovien kohteiden avautuessa reittien varrella.

Pyörävuokrauksen hinnat Visit Naantalissa 2022:

 Aika Aikuisten Aikuisten sähköpyörä Lasten
 1 tunti (ei ennakkovarauksia) 6 €   5 €
 3 tuntia (ei ennakkovarauksia) 12 €   10 €
 6 tuntia 20 €  15 €
 1vrk/24h 25 €  18 €
 2 vrk 48 €  30 €
 3 vrk 70 € 40 €
 4 vrk 85 € 50 €
 5 vrk 100 € 280 € 60 €
 6 vrk 110 € 320 € 70 €
 1 viikko 120 € 350 € 80 €

Lisävarusteet

Kypäräsisältyy hintaan
Palautus toiseen vuokrauspisteeseen35 € /pyörä
Palautus Maarianhaminaan65 € / pyörä
Satulalaukku2,50 €/päivä
Lastenistuin5 € / päivä

Pyörävuokraus Naantalissa verkosta

Voit vuokrata pyörän kätevästi etukäteen Carfieldin verkkokaupasta.

Pyörien vuokraaminen

Pyörät toimittaa Visit Naantalille turkulainen Carfield Oy, jonka valikoimissa on mm. 7- ja 21-vaihteisia pyöriä aikuisten pyöriä, lasten pyöriä sekä sähköpyöriä. Tarkista sähköpyörien sekä erikoisvaruteiden saatavuus suoraan Carfieldistä.

Pyörä on mahdollista vuokrata Visit Naantalista ja palauttaa Carfieldin muihin vuokrauspisteisiin saariston alueella lisämaksusta.

Carfield Oy

Läntinen Pitkäkatu 20, 20100 Turku
040 2211575
info@carfield.fi

Visit Naantali (pyörien vuokrauspiste Naantalissa)

Nunnakatu 2, 21100 Naantali
024359800
info@visitnaantali.com

Reittiehdotuksia pyöräilijöille Naantalissa

Tutustu näihin neljään reittiehdotukseen, joiden pituudet vaihtelevat 13-110 km välillä.

Luonnonmaan reitti

13 km / tasainen / 1–2 h

Reitin varrella pääset näkemään suomalaista maalaisidylliä saariston sylissä. Reitti kulkee Luonnonmaan kauniissa maisemissa osittain hiekkatietä pitkin. Reitin varrella on paljon vanhoja maalaistaloja vaikuttavine pihoineen. Poikkea Haijaisten luontopolulle vaikkapa makkaranpaistoon. Reitin puolivälissä sijaitsevalla Villan tilalla voit käydä uimassa ja ihailla upeaa merimaisemaa ja loppumatka keskustaan jatkuu samaa tietä pitkin.

Tutustu Luonnonmaan reitteihin.

Luonnonmaa-Särkänsalmi

16 km / tasainen / 2-4 h

Saariston tunnelma ja idylli välittyvät tämän upean reitin varrella. Pääset tutustumaan Naantalin vanhan kaupungin ja Kuparivuoren kallioiden ohella Kultarannan Puutarhaan opastetuilla kierroksilla (s. 14) sekä Särkänsalmen sillan upeisiin saaristomaisemiin. Mikäli nälkä yllättää, Kultaranta Resort tarjoaa  lounasvaihtoehtoja. Virvokkeita voi nauttia Marinassa sijaitsevassa Bar Porho -baarissa tai Särkän kioskilla, josta voit kääntyä takaisin kohti keskustaa. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja, joten reitti sopii kaikille.

Tutustu Luonnonmaan reitteihin.

Naantali-Merimasku-Askainen-Lemu-Masku-Naantali 

50 km / vaihteleva / 3-6 h

Reitti on tarkoitettu hieman enemmän haastetta kaipaaville pyöräilijöille. Reitti kulkee läpi kauniiden saaristomaisemien Merimaskun, Askaisten, Lemun ja Maskun kautta takaisin Naantaliin. Matkan varrella näet monia siltoja upeine näköaloineen, perinteisiä meri- ja maalaismaisemia, Louhisaaren kartanon
ja voit tutustua Kultarannan puutarhaan opastetuilla kierroksilla. Mukavia levähdyspaikkoja löytyy matkan varrelta useita.

Tutustu Askaisten reittiin.

Pieni Rengastie

110 km / vaihteleva / 1-3 päivää

Tämä pitempi pyöräreitti antaa polkijalle upean kuvan saaristosta ja paikallisesta elämänmenosta. Reitti lähtee Naantalin keskustasta ja matka (29 km) Rymättylän Hankaan on hyvin mäkinen. Matkalla koet perinteisen lossimatkan, ja yhteysalus vie sinut tunnin matkalle Hankasta Nauvoon (tarkista aikataulut etukäteen). Nauvosta matkasi jatkuu tasaisemmassamaastossa.

Yhteysalus Nauvosta Paraisille näyttää jälleen upean saaristomaiseman. Reitti Paraisilta takaisin Naantaliin kulkee vilkasliikenteisten teiden vieressä. Yöpymismahdollisuuksia on Nauvossa tai Paraisilla.

Visit Naantali järjestää myös omatoimisia
pyöräretkiä Saariston Rengastielle sekä Utöseen ja Ahvenanmaalle saakka. Kysy lisää puhelimitse tai s-postilla. Nettisivuiltamme löytyy lisätietoa eri vaihtoehdoista sekä kaikki reittikuvaukset karttoineen, jotka voit tulostaa mukaan tai tallentaa puhelimeesi.

Tutustu Pieni rengastie pyöräillen -sivuun.