Aktiviteetti, Lähialue, Pyöräily, Retki, Vastuullinen matkailu

Pyörävuokraus Naantalissa

Pyöräilijät Ukko-Pekan sillalla.

Pyöräillen näet enemmän – vuokraa pyörä Naantalissa

Pyörävuokraus Naantalissa tarjoaa mahdollisuuden hypätä satulan selkään ja lähteä polkien tutustumaan Naantalin nähtävyyksiin sekä saariston upeisiin maisemiin. Naantalin kautta pääset nimittäin kätevästi saariston rengasreiteille.

Polkupyöriä voi vuokrata päiväksi tai vaikka viikoksi. Voit vuokrata pyörän Naantalista, seikkailla läpi saariston ja jättää pyörän seuraavaan pisteeseen, esimerkiksi Turkuun tai Kustaviin.

Pyörien varaaminen

Polkupyörät varataan verkon kautta ja noudetaan Visit Naantalin toimistosta. Pyörät toimittaa turkulainen Carfield Oy, jonka valikoimissa on mm. 7- ja 21-vaihteisia aikuisten pyöriä, lasten pyöriä sekä sähköpyöriä. Sähköpyörien sekä erikoisvarusteiden saatavuutta suosittelemme varmistamaan suoraan Carfieldistä.

Yhteystiedot

Carfield Oy

Läntinen Pitkäkatu 20, 20100 Turku
040 2211575
info@carfield.fi

Visit Naantali (pyörien vuokrauspiste Naantalissa)

Nunnakatu 2, 21100 Naantali
024359800
info@visitnaantali.com

Kolme pyöräilijää sillalla pyöräilemässä kesäisenä päivänä.

Reittiehdotuksia pyöräilijöille Naantalissa

Tässä neljä reittiehdotusta, joiden pituudet vaihtelevat 13-110 kilometrin välillä. Tutustu ja valitse sinulle sopivin reitti!

Luonnonmaan reitti

13 km / tasainen / 1–2 h

Reitin varrella pääset näkemään suomalaista maalaisidylliä saariston sylissä. Reitti kulkee Luonnonmaan kauniissa maisemissa osittain hiekkatietä pitkin. Reitin varrella on paljon vanhoja maalaistaloja vaikuttavine pihoineen. Poikkea Haijaisten luontopolulle vaikkapa makkaranpaistoon. Reitin puolivälissä sijaitsevalla Villan tilalla voit käydä uimassa ja ihailla upeaa merimaisemaa ja loppumatka keskustaan jatkuu samaa tietä pitkin.

Tutustu Luonnonmaan reitteihin.

Luonnonmaa-Särkänsalmi

16 km / tasainen / 2-4 h

Saariston tunnelma ja idylli välittyvät tämän upean reitin varrella. Pääset tutustumaan Naantalin vanhan kaupungin ja Kuparivuoren kallioiden ohella Kultarannan Puutarhaan opastetuilla kierroksilla (s. 14) sekä Särkänsalmen sillan upeisiin saaristomaisemiin. Mikäli nälkä yllättää, Kultaranta Resort tarjoaa  lounasvaihtoehtoja. Virvokkeita voi nauttia Marinassa sijaitsevassa Bar Porho -baarissa tai Särkän kioskilla, josta voit kääntyä takaisin kohti keskustaa. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja, joten reitti sopii kaikille.

Tutustu Luonnonmaan reitteihin.

Naantali-Merimasku-Askainen-Lemu-Masku-Naantali 

50 km / vaihteleva / 3-6 h

Reitti on tarkoitettu hieman enemmän haastetta kaipaaville pyöräilijöille. Reitti kulkee läpi kauniiden saaristomaisemien Merimaskun, Askaisten, Lemun ja Maskun kautta takaisin Naantaliin. Matkan varrella näet monia siltoja upeine näköaloineen, perinteisiä meri- ja maalaismaisemia, Louhisaaren kartanon
ja voit tutustua Kultarannan puutarhaan opastetuilla kierroksilla. Mukavia levähdyspaikkoja löytyy matkan varrelta useita.

Tutustu Askaisten reittiin.

Pieni Rengastie

110 km / vaihteleva / 1-3 päivää

Tämä pitempi pyöräreitti antaa polkijalle upean kuvan saaristosta ja paikallisesta elämänmenosta. Reitti lähtee Naantalin keskustasta ja matka (29 km) Rymättylän Hankaan on hyvin mäkinen. Matkalla koet perinteisen lossimatkan, ja yhteysalus vie sinut tunnin matkalle Hankasta Nauvoon (tarkista aikataulut etukäteen). Nauvosta matkasi jatkuu tasaisemmassa maastossa.

Yhteysalus Nauvosta Paraisille näyttää jälleen upean saaristomaiseman. Reitti Paraisilta takaisin Naantaliin kulkee vilkasliikenteisten teiden vieressä. Yöpymismahdollisuuksia on Nauvossa tai Paraisilla.

Anna saaristolle aikaa ja lähde Saariston Rengastielle

Saariston rengastie on pituudeltaan 250 kilometriä ja kiertämiseen suositellaan varattavaksi 2-5 päivää. Saariston rengastie on kierrettävissä 10.5.-1.9.2024. Pyöräile saarelta saarelle vuorotellen siltoja pitkin tai maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Jokainen saari on erilainen ja vierailemisen arvoinen!

Tutustu Saariston Rengastiehen: