Esteetön kohde, Näe ja koe, Aktiviteetti, Tapahtumat, Lasten tapahtuma

Muumimaailma

11.06.2024 - 18.08.2024
Muumihahmot sekä lapset Muumitalon edustalla sillan päällä aurinkoisena kesäpäivänä.

Muumimaailma avautuu jälleen kesäkuussa

Muumimaailma on avoinna kesällä 2024:

11.6.-30.6. klo 11-17
1.7.-31.7. klo 10-17.30
1.8.-18.8. klo 11-17

Muumimaailma – maailma, jossa ilo on ylimmillään koko kesän!

Muumimaailmassa voi kokea vaikka mitä hauskaa ja kummaa. Muumitalossa näkee miten Muumit ihan oikeasti asuvat, ja Noidan talossa voi nähdä kaikenlaista outoa ja jännää. Niiskun keksintöpuistossa riittää ihmeteltävää hieman isommillekin ja Nuuskamuikkusen leirillä kuulee niin huuliharpun soittoa kuin jännittäviä tarinoitakin. Satukohteiden lomassa voi istahtaa teatteriesityksen äärelle, tassutella paljasjalkapolulla tai vaikka pulahtaa hiekkarannalla uimaan.

Muumimaailmassa hemmotellaan myös makuhermoja. Ravintola Mamman Keittiössä kaikkien vatsat täyttyvät terveellisesti ja herkullisesti, ja totta kai omat paikat löytyvät myös pitsojen, pastojen ja hampurilaisten ystäville. Jälkkäriksi tai muuten vaan välipalaksi on tarjolla monenlaista herkkua Tiuhdin ja Viuhdin jäätelöannoksista Mamman pikkumunkkeihin ja Papan Hatun Muumipeikko-vohveleihin.

Nipsun Putiikista ja Vanhankaupungin Muumimyymälästä löytyvät ihanimmat muumituotteet mukaan kotimatkalle. Vanhankaupungin puolella on myös Eriskummallinen kahvila ja teehuone maukkaine leivoksineen.

Tuttujen juttujen lisäksi Muumimaailmasta löytyy joka vuosi myös monenlaista uutta kivaa. Kesällä 2024 erilaista ohjelmaa on entistä enemmän ja Muumimaailman  hahmoja voi tavata ympäri saarta. Kesän uutuus on Vilijonkan talo aivan Muumitalon edustalla. Vilijonkkahan on tunnettu siivousintoilija ja ottaa mielellään vieraita avukseen. Vilijonkka pääsee esille myös Teatteri Emman esityksessä Vilijonkan juhlat.

Muista ladata Muumimaailman sovellus sovelluskaupastasi ja liity Muumimaailman Perhetutuksi. Perhetuttuna voit sovelluksessa rekisteröityä ja saat käyttöösi jännittävät Taikaelämykset. Taikarannekkeella voit koskettaa simpukkatauluja Muumitalossa, Niiskun Keksintöpuistossa sekä Noidan talossa. Perhetuttuna saat myös kivoja etuja paikan päällä ja voit ostaa ruuat ennakkoon.

Tiesitkö?

Naantali on saanut tittelin Muumimaailman virallinen kotikaupunki vuonna 2021.

Tämä on iloinen asia kaupungissa, jossa Muumimaailma on ilahduttanut kävijöitä jo usean sukupolven ajan!

Muumipappa riippukeinussa.

Esteettömyys Muumimaailmassa

Muumimaailman maasto on mäkinen ja osin jyrkkiä nousuja. Muumimaailmaan johtavan sillan ramppi on veden korkeudesta riippuen välillä jyrkkä. Muumitalon ympäristö on suhteellisen helppokulkuinen ja metsäpolut on mahdollista kiertää pyörätuolilla.

Korkeuserojen vuoksi liikkumisesta on hyvä kuitenkin varmistua tapauskohtaisesti. Henkilökunta opastaa tarvittaessa helpommalle reitille.

Liikuntarajoitteisen vieraan saattaja pääsee mukaan ilmaiseksi saattajakortilla tai siihen verrattavalla kortilla.

Teatteri Emman ja Mamman Keittiön yhteydessä on inva-WC-tilat.

Lue lisää Muumimaailman sivuilta.

Sustainabl Travel Finland -logo.
Ekokompassi-logo.