Aktiviteetti, Lähialue, Nähtävyys

Merimaskun ja Rymättylän museot

Kollolan kotiserutumuseo.

Merimaskun ja Rymättylän museot

Merimaskun ja Rymättylän museot kuvastavat eläväisten ja historiallisten saaristopitäjien elämää, jotka ovat täynnä vanhaa rakennuskantaa, maaseudun idylliä ja nostalgisia tarinoita. Tutustu viehättäviin kotiseutumuseoihin ja tutustu millaista elämä oli saaristossa ennen vanhaan. 

Merimasku – Kollolan kotiseututalo

Kollola on entinen Merimaskun Järvensuun kylän Isotalon torppa, joka lunastettiin itsenäiseksi 1920-luvulla. Kollola sijaitsee Taattistenjärven tuntumassa, vanhan Rymättylä-Mynämäki maantien varrella. Siihen kuuluu asuinrakennuksen lisäksi saunarakennus sekä valkoiseksi rapattu navetta. Rakennuksen vanha ulkoasu on säilynyt hyvin.

Talossa voi tutustua sen viimeisen asukkaan aikaiseen sisustukseen ja navetassa kesän näyttelyyn, jossa on esillä Raino Puottulan valokuvia Merimaskusta muutaman vuosikymmenen takaa.

Rakennukset, navettakahvio ja -puoti, kesänäyttely ja kirppis ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-16 30.7. asti. Puodissa on myynnissä Merimasku-aiheisia tuotteita.

Merimasku-Seura esittelee Kollolaa tarvittaessa tilauksesta.

Kollolan kotiseututalo

Taattistenjärventie 22
Merimasku


Rymättylän kotiseutumuseo

Rymättylän kotiseutumuseo kertoo elämästä saaristossa entisaikaan. Päärakennus on 1700-luvulta ja sitä ympäröivät mm. luhti, vilja-aitta ja varvasmylly. Makasiinissa on nuottakalastuksesta kertova näyttely ja pikkutuvassa esillä kesän teemanäyttely.

Rymättylän kotiseutumuseon aukioloaikoihin voit tutustua Rymättylä-seuran verkkosivuilta.

Museoon on vapaa pääsy. Ryhmille sopimuksen mukaan.

Rymättylän kotiseutumuseo

Kirjalan kirkkotie 2,
21140 Rymättylä

Rymättylä-Seura ry
p. 050 345 9318

Tutustu myös Naantalin museoon sekä muihin Naantalin nähtävyyksiin.