Esteetön kohde, Näe ja koe, Aktiviteetti, Esteetöntä tekemistä, Nähtävää ja koettavaa Asuntomessujen aikana, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Kultarannan puutarhan yleisöopastukset, Teemakierros, Tapahtumat

Kultarannan puutarhan taidekierros

01.07.2022 - 12.08.2022

Taidekierros Kultarannan puutarhassa

Alk. 13 €/aikuinen, 5 € /lapsi

Kierroksella tutustutaan vuosittaiseen Alfred Kordelinin säätiön ja Tasavallan presidentin kanslian yhteistyössä toteutettuun taidenäyttelyyn puutarhan alueella.

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat paikkasi kierrokselle.

Mikäli paikkoja on jäljellä, niitä myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä. Lipunmyynti on avoinna kierrosten yhteydessä noin puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa.

Veistosnäyttely Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhan taidekierroksella tutustutaan oppaan johdolla Alfred Kordelinin säätiön yhdessä Tasavallan Presidentin kanslian kanssa järjestämään taideteosnäyttelyyn Kultarannan muotopuutarhan alueella.

Kultarannan puutarha on tunnettu kukka- ja arkkitehtuuriloistostaan ja muotopuutarha eri osineen onkin kuin pienois-Versaillers. Alkuperäinen suunnitelma puutarhasta oli tehdä Kultarannasta taidepuisto ja tarkkuus näkyykin 100-vuotiaan puutarhan muodoissa ja arkkitehtuurissa. Kultarannan puutarhan taidekierrokselle tutustutaan muotopuutarhan veistostaiteeseen ja kesän veistosnäyttelyyn. 

Kultarannan puutarhan kaikki opastetut kierrokset noudattelevat samaa reittiä, mutta taidekierroksella tutustutaan veistosnäyttelyn yksityiskohtiin tarkemmin. Erikoiskierros sopii erityisen hyvin taiteen ja arkkitehtuurin ystäville ja siihen pystyy kätevästi yhdistämään myös puutarhakierroksen, joka alkaa teemakierroksen jälkeen.

Ajankohdat ja liput

Kultarannan puutarhan taidekierroksia järjestetään kesäkaudella vakiolähtöinä viikoittain perjantaisin.

13 €/aikuinen

5 €/lapsi 4–14 v.

Huom! Myös alle 4-vuotiaalle on varattava paikka kierrokselle.

Kierros kestää tunnin ja koko kierros liikutaan oppaan seurassa. Kierroksen aikana ei vierailla alueen rakennuksissa.

Puutarhan kukkaloistosta ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa puutarhan esittelykierrokselle (erillinen maksu). Molemmat kierrokset kulkevat samaa reittiä.

Kierros voidaan toteuttaa esteettömästi. Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty opaskoiria lukuunottamatta.

Huom! Maksimiosallistujamäärä kierrokselle on 30 hlöä. 

• Ethän osallistu kierrokselle sairaana tai mikäli lähipiirissäsi on ollut koronavirustartuntoja
• Noudatathan kierroksella turvavälejä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta
• Lipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Ryhmävaraukset Kultarannan puutarhaan

Ryhmien on mahdollista varata Kultarannan puutarhaan yksityisopastus Visit Naantalin kautta. Mahdollisia lähtöaikoja ja teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja. Kultarannan puutarha on kiinni talvikaudella sekä maanantaisin.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoittetuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Opas käyttää äänenvahvistinta kierroksen aikana. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.

Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle.

Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.

Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Kultarannan puutarhan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Kultarannan puutarha sijaitsee noin 2,5 km päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Kultarannan puutarhan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, tarkista Rymättylän ja Merimaskun suuntaan menevien vuorojen aikataulut www.foli.fi.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata myös polkupyöriä ja polkaista matkan vanhasta kaupungista Kultarantaan omin voimin.

Mikäli saavut kierrokselle osana ryhmää, suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Kultarannan puutarha
Kordelininkatu, 21100 Naantali