Aktiviteetti

Tutustu Naantaliin kävellen

Naantalin Vanhankaupungin vanhoja puutaloja sekä kukkivia kukkia.

Tutustu Naantaliin kävellen ja ihastu viehättävään Vanhaankaupunkiin

Tutustu Naantaliin kävellen ja lumoudu puutalokaupungin kauneudesta. Naantali on Pohjolan Portofino, jossa yhdistyy rannikkokaupungin maalauksellisuus, rantabulevardit, jylhät kalliomaisemat ja ihanat puistot. Parhaiten Naantaliin tutustuu kun on aikaa, ota siis jalat allesi ja lähde kävelyretkelle!

Tutustu myös Naantalin aktiviteetteihin ja Naantalin sekä lähiseudun nähtävyyksiin.

Lähde kulkemaan Mannerheiminkatua

Mannerheiminkatu on vanhan Naantalin ikinuori sydän. Tämän vierassatamasta lähtevän kävelykadun varrelta löydät pikkuputiikit, lahjatavaraliikkeet, galleriat ja kahvilat, jotka kruunaavat onnistuneen lomapäivän. Kadun varrella on lukuisia kauniita puurakennuksia, joista monilla on oma merkittävä roolinsa Naantalin historiassa. Monet talot mainitaan jo 1500-luvulla. Itse rakennuksista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta ja moni on saanut nykyisen asunsa 1800-luvulla.

Jatka Tullikadulle ja torille

Mannerheiminkadulta käännyt luontevasti Tullikadulle ja huomaat saapuvasi Naantalin moderniin palvelukeskustaan. Täältä löydät pankit, kirjaston, apteekin ja lukuisia pieniä putiikkeja sekä hyvin varusteltuja elintarvikeliikkeitä. Ja tietysti torin, jossa voit tehdä ostoksia.

Kulje Puistotietä Kaivopuistoon

Uudesta keskustasta on hyvä palata takaisin Vanhaankaupunkiin. Kaupungin halki, torilta Kirkkopuistoon ja Luostarikirkkoon vie vihreä väylä – Puistotie. Viehättävä niin kesällä kuin talvellakin.

Tutustu Naantaliin kävellen ja käy kirkonmäellä näkötornissa

Näkötornista on mukava katsella Naantalinaukon selkää, vastarannalla olevaa presidentin kesäasuntoa Kultarantaa, Muumien kotisaarta Kailoa sekä suoraan alapuolella olevaa rantaa, jossa aikoinaan sijaitsivat kuuluisan Naantalin Kylpylaitoksen rakennukset. Kylpylaitoksen rakennuksista on jäljellä ainoastaan näkötorni, joka on rakennettu kylpylän vesisäiliön päälle, sekä vuonna 1899 rakennettu Merisali ja Kaivohuone.

Aihetunnisteetulkoiluvinkit