Kuvituskuva.

Esteettömyys Naantalissa

Esteettömyys Naantalissa -infosivulla löydät tietoa kesälomailijan suosikkikohteesta esteettömyyden näkökulmasta.

Miten Naantaliin pääsee ja mitä saaristokaupungin alueella voi tehdä mikäli sinulla on esimerkiksi liikuntaa rajoittava tekijä tai matkustat seurueessa, jossa esteettömyys on tärkeää ottaa huomioon?

Tervetuloa Naantaliin!

Naantali on monipuolinen kokoelma nähtävyyksiä, herkuttelupaikkoja sekä levollisia yöunia tasokkaissa ja kotoisissa majoituskohteissa. Useat kohteista tarjoavat esteettömiä palveluita ja tämän sivuston kohdesivuilla löytyy tietoa esteettömyydestä ravintoloissa, majoitusliikkeissä sekä minkälaista esteetöntä tekemistä Naantalista löytyy.

Mukana ovat myös ne kohteet, jotka tarjoavat ainakin osittain esteetöntä palvelua eri kohderyhmille, kuten vaikkapa esteettömän pääsyn ravintolan terassille tai museo- tai teemakohteen tiettyihin osiin. Suosittelemme kuitenkin aina olemaan yhteydessä suoraan kohteisiin mikäli sinulla on erityistarpeita tai -toiveita koskien vierailua kohteissa. Muutokset ovat myös mahdollisia.

Liikuntaesteisten tai vaikkapa lastenrattaiden kanssa liikkuvien asiointia kohteissa on pyritty huomioimaan monissa Naantalin kohteissa. On hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että erityisesti Naantalin vanhan kaupungin ja vierasvenesataman rakennukset ovat vanhaa rakennuskantaa ja näin ollen osa liikkeiden sisäänkäynneistä on rappusten takana ja sisätilat saattavat olla normaalimpaa ahtaampia.

Esteettömyys Naantalissa ja äiti pitää lasta kädestä kiinni kirkkopuiston nurmikolla.

Saapuminen ja liikkuminen Naantalissa

Naantaliin liikennöi Turusta Fölin paikallisliikenteen bussit numero 6 ja 7. Lähes kaikki Fölin bussit ovat matalalattiaisia kaupunkibusseja. Lue lisää miten esteettömyys on huomioitu Fölin sivuilla.

Naantalin invapysäköintipaikat löydät Autoliiton ylläpitämästä sovelluksesta. Sovellukseen on kartta, johon invapaikat Naantalissa on merkitty esille.

Hyödyllisiä linkkejä

Esteettömiä kohteita Naantalissa

Alapuolella olevista valikoista pystyt lajittelemaan Visit Naantalin verkkosivujen sisältöä, johon on lisätty esteettömyys-tunniste. Huomioithan, että näissä kohteissa on esteettömyys huomioitu, mutta kaikki kohteet eivät ole kuitenkaan välttämättä täysin esteettömiä. Luethan siis kohteiden esteettömyys-tiedon ja tarvittaessa tarkista tarkemmat tiedot suoraan kohteista.

Esteettömyys Naantalissa ja vastuullisuus

Pyrimme parantamaan esteettömiä palveluita Naantalissa, sillä haluamme olla vastaanottavainen sekä vieraanvarainen kohde kaikille matkailijoille. Tämä tukee myös vastuullisen matkailun periaatteitamme. Olemme kartoitus- ja kehitystyössä vielä alkutaipaleella ja otamme mielellämme vastaan palautetta sekä kehitysehdotuksia liittyen esteettömiin sekä saavutettaviin palveluihin Naantalissa.