Louhisaaren kartanon kalmilainen hyötypuutarha. Kasveja harmaissa istutuslaatikoissa, taustalla puutarhaa ja Louhisaaren kartano. Sininen, pilvetön taivas.

Askaisten nähtävyydet

Askaisten nähtävyydet ovat kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita pitäjässä, joka nauttii arvokkaasta historiastaan. Marsalkka Mannerheimin Louhisaaren kartanolinna sekä vanhat upeat kartanot kertovat entisaikojen elämästä. Askaisista ei tarvitse lähteä muualle kesänviettoon. Luonto on kauneimmillaan ja kesä on täynnä tapahtumia.

Opastettuja retkiä Ritaripuistoon, aateliskirkkoon ja Louhisaaren kartanolinnaan voi tiedustella Visit Naantalista, p. 02 435 9800.

Askaisten Ritaripuisto

Vapaudenristin Mannerheim-ristin ritarien kunniaksi perustettu Askaisten Ritaripuisto on ainutlaatuinen huomionosoitus ritareille sekä heidän kauttaan koko veteraanisukupolvelle.

Askaistentie 35
21240 Askainen, Masku

Askaisten kirkko

Askaisten uusklassista tyyliä edustavan kirkon rakennutti Louhisaaren kartanon omistaja, kenraalikuvernööri Herman Klaunpoika Fleming, vuonna 1653 Louhisaaren kartanon kappelikirkoksi. Louhisaari oli myöhemmin pitkään Mannerheim-suvun omistuksessa, ja kirkon hautausmaalla on Mannerheim-suvun hautakappeli.

Askaisten aateliskirkko kuuluu Suomen vanhimpaan matkailureittiin “Seitsemän kirkon reittiin”, Raision, Maskun, Nousiaisten, Lemun, Merimaskun, ja Naantalin kirkkojen lisäksi.

Askaistentie 788
21240 Askainen, Masku

Louhisaaren kartanolinna

Askainen tunnetaan parhaiten Marsalkka Mannerheimin syntymäkodista eli Louhisaaren kartanolinnasta. Louhisaaren v. 1655 valmistunut päärakennus on Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria; rakennuttaja oli Herman Klaunpoika Fleming. Louhisaaressa on myös laaja englantilainen puisto kävelyteineen.

Louhisaarentie 244
21240 Askainen, Masku
p. 0295 33 6971

Avoinna kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin.

Askaisten nähtävyydet ovat osa Maskua

Tutustu myös muihin Maskun nähtävyyksiin.