Esteetön kohde, Aktiviteetti

Naantalin Vanhakaupunki

Ihmisiä kävelemässä kesäpäivänä Naantalin Vanhassakaupungissa.

Naantalin Vanhakaupunki

“Nyt me lopetamme tämän kaupunkien palamisen ja rakennamme kaupunkiin suuren kadun. Se tulee tähän ja sen nimi on Isokatu, se on näin leveä ja paloturvallinen, ja teillä on kolme päivää aikaa purkaa talonne ja siirtää ne minne haluatte, mutta katu tulee tähän”.

Kenraalikuvernööri Pietari Brahe 1600-luvun Naantalissa

Seikkaile Vanhankaupungin kapeilla kujilla

Hattu, Isokarhu, Jeremias, Pusa, Humppi, Tymppi… Vanhankaupungin kaikilla taloilla on oma nimi.

Tutustu Vanhankaupungin kapeisiin kujiin ja sen viehättävään ainutlaatuiseen tunnelmaan, nauti upeista maisemista Rakkaudenpolulla ja vieraile Mannerheiminkadun putiikeissa, kahviloissa ja gallerioissa.

Kesällä järjestettävät opastukset Vanhankaupungin kierrosKeskiaikaisen luostarikirkon salat sekä Naantalin museon kuuntelukävely Kaikuja keskiajalta tutustuttavat matkailijan Vanhankaupungin historiaan, henkilöihin ja tarinoihin.

Jos haluat, niin voit myös kierrellä Vanhassakaupungissa ihan vain itseksesi omassa rauhassa. Ihastut varmasti!

Naantalin Vanhakaupunki ja sen värikkäät, vanhat puutalot.

Lähde omatoimiselle opastukselle

Tutustu Naantalin Vanhankaupungin nähtävyyksiin ja historiaan omatoimisella kävelykierroksella. Reitti on pituudeltaan noin 1 km.

Naantalin Vanhakaupunki ja opastetut kierrokset

Vanhankaupungin opastetulla kierroksella kuullaan Naantalin auringosta, kylpylä-ajasta, Naantalin erikoisista asukeista, piparkakuista ja Tokka-Lotastakin. Lähde mukaan kuulemaan ja ihmettelemään lähes 600-vuotisen kaupungin mennyttä elämää. Opastettu kävelykierros Naantalin Vanhassakaupungissa lähtee Visit Naantalin toimiston edustalta keskikesällä kerran viikosta. Opastus pidetään suomeksi ja tiivistetään tarvittaessa matkan varrella ruotsiksi ja englanniksi. Kierros kestää tunnin.

Kierroksen aikana liikutaan Vanhankaupungin alueella, kävelymatkaa tulee ryhmästä riippuen 1-2 kilometriä. Kierroksen aikana kuullaan Naantalin historiasta, puutalojen tarinoista sekä nimistä, kuuluisista persoonoista ja tutkitaan Naantalin Vanhankaupungin mutkitteleviin kujiin. Naantalin historia on ollut vaiheikas ja pyyhkiytyipä kaupunki kerran jo melkein pois kartalta luostaritoiminnan lakattua. Neuvokkaat naantalilaiset kuitenkin saivat pidettyä arvonsa ja kaupunkinsa ja nykypäivänä Naantali onkin eläväinen ja arvonsa tunteva saaristokaupunki.

Tämä kierros sopii kaikille vanhoista puutaloista sekä Suomen keski-aikaisesta historiasta kiinnostuneille. Kierroksen aikana kuullaan otteita aina luostari-ajoista nykypäivään asti. Yhdistä Naantalin Vanhankaupungin kierrokseen vaikkapa illanvietto Naantalin rannan ravintoloissa tai Teatteri Emmassa.

Ryhmä ihmisiä Naantalin Vanhassakaupungissa kävelemässä oppaan kanssa.

Opastettuna kuulet enemmän!

Naantalin Vanhakaupunki tulee tutuksi opastetulla kierroksella, jolla kerrotaan tarinoita menneisyydestä.

Ajankohdat ja hinta

Vanhankaupungin opastukset järjestetään Vanhassakaupungissa vakiolähtöinä kesäkaudella. Opastus on mahdollista kuitenkin varata myös yksityisopastuksena kaiken kokoisille ryhmille ympäri vuoden.

Opastetut kierrokset järjestää Visit Naantali. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Naantalin vanha kaupunki
Mannerheiminkatu, 21100 Naantali