Näe ja koe, Aktiviteetti, Nähtävyys

Kuparivuoren kalliot

Kuparivuoren kalliot – Naantalin kuuluisin näköalapaikka

Kuparivuoren kalliot sijaitsevat Naantalin Vanhankaupungin kupeessa ja ovat hätkähdyttävä käyntikohde. Näköalat kallioilta ovat upeat ja kallioiden päälle kiipeävä palkitaankin komeilla näkymillä yli Naantalin lahden, Kultarannan puutarhalle ja kivilinnalle sekä Naantalin kirkolle sekä Vanhaankaupunkiin päin.

Kuparivuoren kalliot ovat olleet kautta aikain suosittu luontokohde Naantalissa. Kesällä auringon lämmittämillä kallioilla on mukava seurata merellä tapahtuvaa liikennettä, lokkien liitoa suvituulessa sekä kuunnella Muumimaailmasta kantautuvia esitysten ääniä. Kallioilta pudotus mereen on hyvin jyrkkä, joten varovaisuutta on syytä noudattaa Kuparivuorella liikkuessa.

Monelle Kuparivuoren kalliot ovatkin paikka, jossa voi nauttia luonnosta, istahtaa rauhaan lukemaan hyvää kirjaa tai viettää iloinen piknik ystävien kanssa.

Juhannusjuhlat ja rakkaustarinoita Kuparivuoren kallioilla

Kuparivuoren kalliot ovat myös naantalilaisten kokoontumispaikka. Juhannuksena kallioille sytytetään usein Naantalin kaupungin kokko, jota niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin kokoontuvat katsomaan. Kuparivuoren kallioilta voikin parhaimmillaan ihastella kahta juhannuskokkoa, sillä Kultarannan edustalla sytytetään usein myös presidentin kokko. Perinteen mukaisesti, presidentin kokko sytytetään aina ensimmäisenä ja sen jälkeen Kuparivuoren kallioiden kokko.

Kallioiden tanssitasanteella pistetään juhannuksena myös jalalla koreasti. Kuparivuoren kallioiden yli kiipeää myös kuuluisa Rakkaudenpolku, joka on saanut nimensä naantalilasten neitokaisten sekä venäläisten upseerien rakkaustarinoista. Lue lisää Rakkaudenpolusta.

Aktiviteettien Kuparivuori

Kuparivuoren kallioiden puolivälistä johtavat portaat kallioiselle uimarannalle. Veneväylä kulkee uimarannan läheisyydessä ja ranta on äkkisyvää, uimaan pääsee laiturilta.

Kuparivuoren yli kulkee Kuparivuorentie, joka päättyy Ukkopekan kevyen liikenteen sillalle. Sillalta on myös upeat näkymät lahdelle ja keskellä sijaitsevalla Raumakarilla löytyy kalastuslaitureita. Kuparivuoren tien Naantalin satamanpuoleiselta sivulta löytyvät kaupungin urheilukenttä sekä Naantali Campingin leirintäalue.

Miten Kuparivuorelle pääsee?

Kuparivuoren kalliolle pääsee Naantalin Vanhastakaupungista Rakkaudenpolun kautta. Kallioilla ei ole merkittyjä polkuja. Ole varovainen kulkiessasi, kallio on paikoin epätasaista.

Kuparivuorentiellä, mäen päällä, löytyy ilmainen pysäköintialue, josta pääsee kävelytien kautta Rakkaudenpolulle ja siitä eteenpäin kallioille.

Kuparivuorentien pysäköintialue
Kuparivuorentie 2, 21100 Naantali