Etusivu, Suosittelemme, Tapahtumat, Teatteri, Aktiviteetti, Lähialue, Nähtävyys, Teemakierros

Louhisaaren kummituskierrokset

30.09.2022 - 12.11.2022

Louhisaaren kummituskierrokset syksyllä 2022

Louhisaaren kummituskierrokset herättävät jylhän kartanokohteen aavetarinat henkiin. Kierroksella kuullaan kolahtelevia ovia, narisevia askeleita… Uskallatko lähteä mukaan Louhisaaren fiktiivisille kummituskierroksille pimeään kartanolinnaan?

Syksyn 2022 kummituskierrosliput ovat nyt myynnissä. Kannattaa olla nopea, nämä liput myydään joka vuosi loppuun!

Huom! Lahjakortit syksyn 2022 kummituspaketteihin ovat myynnissä!

Kummitteleeko Louhisaaressa?

Louhisaaren kartanolinnan ovet avautuvat lokakuussa jännittävän ja elävöitetyn kummituskierroksen merkeissä. Upean kartanokohteen synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin tutustutaan oppaan johdolla, huumoria unohtamatta. Osittain fiktiivisellä kierroksella tutustut mystisen herraskartanon erilaiseen historiaan sekä tarinoihin, joita ei peruskierroksella kuulla. Silmät kannattaa pitää auki, sillä muutama kummituskin saattaa kierroksella esiintyä. Kierros on K15.

Yleisöltä runsaasti kiitosta saaneen kierroksen aikana vieraillaan linnan kaikissa kolmessa pääkerroksessa ja käydään jopa normaalisti yleisöltä suljetussa kellarissa! Huomioithan, että kierros ei ole esteetön, Louhisaaressa on paljon rappusia.

Louhisaaren kummituskierrokset ovat suosittuja ja kierrokset ovat olleet joka vuosi loppuunmyytyjä. Suosittelemme lippujen hankkimista hyvissä ajoin, jotta varmistat pääsysi syksyn kummittelevimpaan tapahtumaan!

Ajankohdat

Kierrokset järjestetään lokakuussa ja marraskuun ensimmäisellä viikolla. Kierrokset lähtevät tasatunnein kierrospäivästä riippuen klo 17, 18, 19, 20 ja 21. Opastus suomeksi.

Ajankohtaisin lipputilanne aina verkkokaupassa, paikat kannattaa varata hyvissä ajoin!

Voit myös varata Louhisaaren kummituskierroksen yksityisesti ryhmällesi.

Louhisaaren kummituskierrosten liput

Kummituskausi 30.9.-12.11.2022.

Alk. 25 €/hlö

Hintatyypit

  • 25 €/hlö sis. kummituskierroksen, opastus suomeksi (n. 45 min).
  • 6€/hlö kummitusleivos tai syksyinen sienipiiras sekä kahvi/tee Louhisaaren kartanon kahvilassa.
  • Huomioihan, että saattajan lippu tulee varata yhtä aikaa saatettavan lipun kanssa.
  • Tutustu myös majoituspaketteihin!

Lipputietoa

  • Kierrokselle pääset varausvahvistusta (jossa näkyvät kierroksen päivämäärä ja kellonaika) vastaan, valmistaudu siis näyttämään se mobiililaitteen näytöltä tai tulosteena.
  • Kierroksille ei tehdä ennakkovarauksia, kaikki liput myydään sähköisesti verkkokaupassa. Paikan päällä Louhisaaressa ei ole lipunmyyntiä.
  • Louhisaaren kartanolinnan osoite on Louhisaarentie 244, Askainen.

Tärkeää tietoa osallistumisesta kierroksella korona-aikana

  • Louhisaaren kartanolinna on museokohde, jossa on useita pieniä huoneita ja ahtaita käytäviä. Turvavälien pitäminen ei ole mahdollista kaikissa huoneissa.
  • Louhisaaren kummituskierroksella voi käyttää halutessaan maskia, sillä kierroksen aikana ei ole mahdollista noudattaa turvavälejä museokohteen ahtaimmissa huoneissa. 

Kummituskierros- ja majoituspakettitarjoukset

Lähde kummitusteemaiselle lomalle Naantaliin. Tutustu yöpymispaketteihin, joihin sisältyy Louhisaaren kummituskierrosten liput ja yhden yön majoitus Naantalin Kylpylässä.

Kummituskierros & majoitus

Alk. 109 €/hlö

Louhisaaren kartanon kahvila

Muista poiketa Louhisaaren kummituskierrosten yhteydessä auki olevassa Louhisaaren kartanon kahvilassa. Ihastuttava kahvila on sisustettu kummitusteeman mukaisesti ja aidon takkatulen loimussa on tunnelmallista nauttia kuppi kuumaa. Syksyn suosikkiherkku on Louhisaaren kartanon kahvilan suussa sulava lakritsikuorrutteinen kummitusleivos!

Kahvilassa on myös pieni myymälä, jossa on käsitöitä, sisustusesineitä, koruja ja jopa Louhisaaren vanhoista avaimista tehtyjä muistoja.

Amandiksen hirveä illallinen 4. ja 5.11.2022

Naantalin rannan Amandis-ravintolassa järjestetään ihan hirveitä illallisia 4. ja 5.11.2022!

Naantalin vanhan kaupungin idylli rikkoontuu syksyn synkeän teeman mukaisesti ja elämyksellinen dinner jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa.

Hirveä illallinen Amandiksessa

Alk. 45 €/hlö illallinen

Alk. 42 € /hlö viinipaketti

Mikä on Louhisaaren kartanolinna?

Louhisaari on upea käyntikohde Askaisten maaseudulla. Kesäkaudella linnaan on auki museona ja siellä järjestetään opastuskierroksia (tutustu aukioloaikoihin Louhisaaren virallisilla nettisivuilla). Syksyn tullen Louhisaari kuitenkin hiljenee kunnes suositut Louhisaaren kummituskierrokset alkavat lokakuussa. Tutustu kummituskierroksiin tällä sivulla ja varaa paikkasi pian. Kierrokset ovat olleet kaikkina vuosina loppuunmyytyjä.

Louhisaaren kummituskierrokset

Käsikirjoitus: Niina Repo
Ohjaus: Teija Söderholm
Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Suomen kansallismuseo ja Louhisaaren kartanolinna, Naantalin Teatteri

Tärkeää tietoa Louhisaaren kummituskierroksesta:

Turvallisuus Louhisaaren kummituskierroksella

Olemme koonneet epidemia-ajalle Turvallisesti tapahtumissa -ohjeistuksen ja pyydämme kaikkia lippuja varanneita tutustumaan ohjeisiin ennen osallistumista kierrokselle. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.

Ajo-ohjeet Louhisaaren kartanolinnalle:

Louhisaari sijaitsee Askaisissa ja sen osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie kulkee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle. Huomioithan, että jotkin karttasovellukset saattavat neuvoa mutkittelevan tien läpi peltojen pienen kärrypolun kautta Louhiasareen. Tästä syystä on hyvä pyrkiä suuntaamaan ensin Askaisten kirkolle ja siitä lähteä seuraamaan virallista tietä kartanolinnalle. Tie lähtee Askaisten kirkkoa vastapäätä, tien laidassa on sininen viitta “Louhisaari 2”.

Saapuessasi hiekkatien päähän, ennen linnanpihaa, tien oikealla puolella on tilava parkkialue, jonne voit jättää auton maksutta. Parkkialueelta kävelyä kartanolinnalle on pari sataa metriä. Huom! Linnalle johtavalla kujalla on pimeää iltaisin, joten varaudu taskulampulla. Muistathan kuitenkin, että kierroksella taskulamppua ei saa käyttää.

Louhisaaren kartanolinna
Louhisaarentie 244, 21420 Askainen