Nähtävyys

Rakkaudenpolku

Naantalin Rakkaudenpolun tarina

Rakkaudenpolku mutkittelee Kuparivuorentieltä kallioiden yli Naantalin vanhan kaupungin rantaan. Se on hiekoitettu kävelytie, jolta on pääsy Kuparivuoren kallioille ihastelemaan merimaisemia.

Rakkaudenpolku on saanut perimätiedon mukaan nimensä 1800-luvun alkupuolelta, jolloin Naantalissa liikkui paljon venäläisiä merivoimien upseereita. Naantalilaiset nuoret naiset tykästyivät erityisesti hyväkäytöksisiin ja komeisiin sotilaisiin, mutta tuon ajan tapaan julkiset hellyydenosoitukset eivät olleet hyväksyttäviä.

Tästä johtuen nuoret parit vetäytyivät kuhertelemaan Rakkaudenpolulle, jossa he saivat olla rauhassa tuomitsivilta katseilta. Myöhemmin polun varrelle rakennettiin pavilijonkeja, joita alettiin kutsua pussailukopeiksi. Näitä paviljonkeja ei ole enää jäljellä, mutta polku on yhä tänä päivänä suosittu ulkoilureitti.

Polulta pääsee myös kätevästi ihailemaan näkymiä Kuparivuoren kallioilta alas lahdelle. Olethan kuitenkin varovainen, sillä kalliot ovat epätasaiset ja pudotus mereen jyrkkä.

Rakkaudenpolku
Kuparivuori
21100 Naantali