Saapuminen ja pysäköinti Naantalissa

Saapuminen ja pysäköinti Naantalissa – tältä sivulta löydät tietoa pysäköinnistä, julkisesta liikenteestä ja muista matkustustavoista aurinkoiseen saaristokaupunkiin. Naantaliin on helppo tulla vuoden ympäri.

Aivan sivun lopusta löydät tietoa pysäköimisesta Naantalissa.

Kaikki tiet vievät… lomalle Naantaliin!

Julkiset kulkuneuvot

Naantali sijaitsee vain 16 km päässä Turusta, josta liikennöi busseja säännöllisesti Naantaliin. Turkuun pääsee puolestaan kätevästi julkisen liikenteen avulla, joko bussilla tai junalla.

Pitkänmatkan bussien lähtö- ja päätepysäkki Turussa on Turun linja-autoasema. Naantaliin kulkevat paikalliset bussilinjat menevät Turun linja-autoaseman vierestä.

Juna-asemalta ei ole suoraa linja-autoyhteyttä Naantaliin, vaan asemalta täytyy suunnata ensin joko Turun keskustaan tai linja-autoasemalle.

Suuntaatko saaristoon? Lue tästä lisää saariston yhteysalus- ja lauttaliikenteestä!

Yhteydet

  • Turun paikallisliikenne ja reittiopas www.foli.fi. Linjat 6 ja 7 Turusta Naantaliin sekä linjat N2 Naantalista Merimaskuun ja N4 Naantalista Rymättylään.
  • Rautatieasema p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm), www.vr.fi
  • Velkualle ja Livonsaareen liikennöi lisäksi Vainion Liikenne, jonka aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi.
  • Saaristolauttojen aikataulut www.saaristolautat.fi
  • Lossien aikataulut www.finferries.fi
  • Taksi, p. 0200 100 41, www.taxidata.fi
  • Turun lentoasema, p. 020 708 4717, www.finavia.fi

Linja-autolla Turusta Naantaliin

Turusta Naantaliin pääsee näppärästi bussinumeroilla 6 ja 7. Turun paikallisliikenteen Fölin sivuilla on reittiopas sekä bussiaikataulut Turusta Naantaliin. Matkan kesto liikenteestä riippuen on noin 35-50 minuuttia. Naantalissa lähtö- ja päätepysäkki on Aurinkotien päässä. Pysäkki on keskustan läheisyydessä ja lyhyen kävelymatkan päässä Vanhastakaupungista ja Muumimaailmasta.

Helsingistä tai Tampereelta Naantaliin

Helsingistä tai Tampereelta pääsee junalla tai linja-autolla Turkuun, josta pääsee Fölin bussien kyydissä Naantaliin. Sekä linja-autovuoroja että junavuoroja on useita päivässä.

Naantalissa on helppo viihtyä kauemminkin. Tutustu mukaviin majoituskohteisiimme Vanhankaupungin idyllissä tai korkeatasoisissa hotelleissa, ja varaa kauttamme majoitus 24/7. Viihdyt varmasti!

Meriteitse Naantaliin

Naantaliin pääsee mukavasti meriteitse omalla veneellä, ainutlaatuisen höyrylaivan Ukkopekan kyydissä tai ripeästi Ruotsista ja Ahvenanmaalta Finnlinesin kyydillä.

Risteillen tai omalla veneellä Naantaliin

Ruotsin Kapellskäristä ja Ahvenanmaan Långnäsistä pääset suoraan Naantalin satamaan Finnlinesilla

Turun matkustajasatamaan pääset Ruotsista Viking Linella ja Tallink Siljalla. Paikallisliikenteen linja 1 vie satamasta Turun keskustaan, josta linjat 6 ja 7 jatkavat Naantaliin.

Höyrylaiva s/s Ukkopekka kulkee kesällä Turku–Naantali–Turku -väliä.

Naantalin vierasvenesataman koordinaatit ovat 60°28,2′ P, 22°00,5′ I. Naantalin vierasvenesatamaan päästäkseen on alitettava joko Ukkopekan (11 m), Särkänsalmen (16,5 m Luonnonmaan länsipuolella) tai Merimaskun kirkonsalmen (16 m) silta. Mikäli siltojen alituskorkeus on veneellesi liian matala, on Kultaranta Resortin Marina toinen vaihtoehto. Resortin Marina sijaitsee Luonnonmaan saarella, Särkänsalmen sillan vieressä.

Finnlinesin laivoilla näppärästi Naantalista suoraan Ruotsiin ja Ahvenanmaalle!

Uudet Superstar-laivat Finnsirius ja Finncanopus ottavat reitin haltuun syystalven 2023-2024 aikana. Merimatkan aikana rentoudut ylellisen span tunnelmassa, teet löytöjä Tax Free -hinnoin ja nautit makumaailmoista laivan monissa ravintoloissa. Finnlinesin laivoilla pääset ympäri vuoden Naantalista Ruotsiin ja Ahvenanmaalle. Matka-aika Kapellskäriin on alle 9 tuntia ja Maarianhaminan kupeeseen Långnäsiin vain 5 tuntia.

Turun lentoasemalta Naantaliin

Paikallisliikenteen linja 1 vie lentoasemalta Turun keskustaaan, josta linjat 6 ja 7 jatkavat Naantaliin. Linjan 1 aikataulut voit tarkistaa Fölin verkkosivuilta.

Pysäköinti Naantalissa

Naantalin ja erityisesti Vanhankaupungin kesä on vilkas, mikä tietää kaduille tuhansia jalankulkijoita, polkupyöräilijöitä, moottoripyöräilijöitä ja pysäköintipaikkoja etsiviä autoilijoita. Vanhassakaupungissa on rajallinen määrä maksullisia ja aikarajoitteisia pysäköintipaikkoja, minkä lisäksi pysäköintiä valvotaan tehostetusti. Kuparivuoren pysäköintialueella pysäköinti on maksutonta.

Muumimaailma on järjestänyt omalta osaltaan pysäköintialueen, josta on linja-autokuljetus Muumimaailman portin läheisyyteen ja takaisin.

Liikkumisesteisen pysäköinti Naantalissa

Liikkumisesteisen pysäköintipaikat Naantalissa löytyvät Autoliiton ylläpitämästä sovelluksesta.