Kuvituskuva.

Raision nähtävyydet – kauppapaikka luonnon ja meren äärellä

Naantalin naapurissa sijaitsevan Raision nähtävyydet ovat yhdistelmä paikallis- ja ulkoilukohteita monipuolisilla ostosmahdollisuuksilla höystettynä, sillä kaupunki on koko Varsinais-Suomen kauppapaikka. Kehätien varrella sijaitsevat kauppakeskus Myllyn alue ja IKEA ympäröivine liikkeineen tarjoavat kävijöille kaiken tarvittavan. Raision torin ympärillä sijaitsevasta Raisiokeskuksesta löytyy myös yli 100 tutustumisen arvoista yritystä.

Shoppailun lisäksi Raisiossa voi tutustua moniin luontokohteisiin. Raisionlahti on muuttolintujen tärkeä levähdyspaikka ja lahden lintutorni on loistava paikka tiirailla siivekkäitä. Raision venesatama on maakunnan suurin ja erilaisten veneiden lisäksi voi seurata vastarannalla Meyerin telakalla valmistuvia loistoristeilijöitä. Parhaat näkymät telakalle tarjoaa Playa del Raision uimaranta Hahdenniemessä, josta löytyy myös kesäravintola ja talvisin avantopaikka saunoineen. Uimaan pääsee myös raisiolaisille rakkaassa Ulpukan uintikeskuksessa.

Raision keskustan liepeillä sijaitsee silmiä hivelevä Alppiruusupuisto, josta löytyy lähes 2000 kappaletta kotimaisia ja ulkomaisia alppiruusuja. Niiden kukintaa voi ihailla toukokuun ja juhannuksen välisenä aikana vuodesta riippuen. Taidetta ja kulttuuria löytyy muun muassa Raision museo Harkon arkeologisissa ja nykytaiteen näyttelyissä, Raision kirjastossa, Raision kirkossa sekä Krookilan kotiseutukeskuksessa.

Lisätietoa Raisiosta ja kaupungin tapahtumista löydät osoitteesta www.raisio.fi.