Esteetön kohde, Näe ja koe, Aktiviteetti, Esteetöntä tekemistä, Nähtävää ja koettavaa Asuntomessujen aikana, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Kultarannan puutarhan yleisöopastukset, Teemakierros, Tapahtumat

Kultarannan puutarhan kierrokset

07.06.2022 - 28.08.2022

Kultarannan puutarhan kierrokset – liput ennakkoon verkosta!

Kultarannan puutarhan kierrokset ovat kokemisen arvoinen elämys Naantalissa!

13 €/aikuinen

5 € /lapsi

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat paikkasi kierrokselle.

Kultarannan puutarha

Kultarannan puutarhan kierrokset ovat suosittu tapa tutustua Suomen merkittävimpään puutarhaan. Kaunis muotopuutarha onkin yksi Naantalin päänähtävyyksistä, joka ihastuttaa vierailijoita kukkaloistollaan, suihkulähteillään ja kauniilla paviljongeillaan vuodesta toiseen.

Kultarannan puutarhassa järjestetään kesäaikaan opastettuja kävelykierroksia yksittäisille vierailijoille ja etukäteistilauksesta ryhmille. Opastettuja yleisökierroksia järjestetään kesä-elokuussa ja yksityisiä ryhmäopastuksia voidaan järjestää keväästä myöhäiseen syksyyn.

Yleisökierros puutarhassa on mainio tapa tutustua paikan mielenkiintoiseen historiaan ja puutarhan erikoisuuksiin. Kultarannan aukioloajat ovat tarkkaan määritellyt, joten tutustuthan kierrosten alkamisaikoihin etukäteen ja tulet paikalle hyvissä ajoin.

Kierros puutarhassa pystytään toteuttamaan esteettömästi. Lue tarkemmin Kultarannan puutarhan kierrosten esteettömyydestä. Kierroksilla ei vierailla alueen rakennuksissa ja koirien ja muiden lemmikkieläimien tuominen puutarhaan ei ole sallittua.

Liput kannattaa hankkia ennakkoon verkosta, sillä kierroksille on rajallinen määrä paikkoja. Mikäli paikkoja jää jäljelle, lippuja myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä. Lipunmyynti on avoinna kierrosten yhteydessä noin puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa.

Huom! Lisälähtöjä kierroksille avataan myyntiin tarvittaessa ennakkoon, mikäli näyttää siltä että muut päivän kierrokset ovat loppuunmyytyjä. Tarkista ajankohtainen kierrostilanne verkkokaupasta.

Kultarannan puutarhan kierrokset – Ajankohdat 2022

7.6.-23.6.2022* ja 16.-28.8.2022

Suomenkieliset ja englanniksi referoidut opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.30
Klo 14.30-15.30 Lisälähtö, joka järjestetään kysynnän mukaan, tarkista päivän tilanne verkkokaupasta
* Katso poikkeukselliset aukioloajat ja suljetut päivät alempaa

24.6.-14.8.2022

Suomenkieliset opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.15 vakiolähtö
Klo 14.30-15.15 vakiolähtö
Huom! Lisälähtöjä järjestetään kysynnän mukaan, tarkista tilanne verkkokaupasta
Lisäksi 5.7.-12.8.2022 AAMUPÄIVÄLÄHTÖ tiistaista sunnuntaihin
klo 10.00-10.45 vakiolähtö

28.6.-13.8.2022 Kieli- ja teemaopastukset

Tiistaisin klo 13.00-14.00 ruotsiksi
(På tisdagar kl. 13-14.00 på svenska)
Keskiviikkoisin Presidenttiemme kesät Naantalissa klo 13.00-14.00 
(vain suomeksi)
Torstaisin Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta klo 13.00-14.00
(vain suomeksi)
Perjantaisin Kultarannan puutarhan Taidekierros klo 13.00-14.00 
(vain suomeksi)
Lauantaisin klo 13.00-14.00 englanniksi
(Saturdays at 1-2pm in English)

Kultarannan puutarhan kierrokset – Liput ja hinnat

13 €/aikuinen

5 € /lapsi

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat paikkasi kierrokselle.

Mikäli paikkoja jää jäljelle, lippuja myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä. Lipunmyynti on avoinna kierrosten yhteydessä noin puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa.

Poikkeukselliset aukioloajat 2022

Kultarannan puutarha on suljettu maanantaisin, jolloin puutarhassa ei järjestetä yleisökierroksia. Tämän lisäksi puutarha voi olla poikkeuksellisesti suljettuna yleisöltä joinain päivinä, joista pyrimme tiedottamaan etukäteen tällä sivustolla. Kiinni olevat päivät koskevat myös perjantai-iltojen vapaa pääsyä.

Kesällä 2022 Kultarannan puutarha on kiinni yleisöltä:

  • 9.-13.6.2022
  • 16.-17.6.2022

Muutokset mahdollisia.

Omatoiminen tutustuminen Kultarannan puutarhaan

Omatoiminen tutustuminen puutarhaan on mahdollista kesällä 6.5.-26.8.2022 asti perjantai-iltaisin klo 18.00-20.00 (vapaa pääsy). Huom! Poislukien päivät, jolloin puutarha on kiinni yleisöltä.

Kultarannan teemakierrokset

Kultarannan kivilinna ja suomen lippu sinistä taivasta vasten.

Presidenttiemme kesät -teemakierros

Presidenttiemme kesät -teemakierros Kultarannan puutarhassa on mielenkiintoinen tapa tutustua Suomen ainutlaatuisimman puutarhakohteen historiaan.

Alk. 13 €/hlö

Lue lisää Presidenttiemme kesät -kierroksesta.

Mamselli Kupaisen teemaopas esittelee mustavalkoista kuvaa Kekkosesta intiaanipäähine päässä.

Mamselli Kupiaisen teemakierros

Faktaa ja fiktiota sekoittava humoristinen katsaus Kultarannan kulisseihin. Oppaana on sympaattinen Mamselli Kupiainen. Tämä kierros kutkuttelee nauruhermoja.

Alk. 13 €/hlö

Lue lisää Mamselli Kupiaisen kierroksesta.

Kultarannan puutarhan kullattu patsas, joss kaksi koiraa nuuhki toistensa neniä.

Kultarannan puutarhan taidekierros

Kierroksen aikana tutustutaan Tasavallan presidentin kanslian ja Alfred Kordelinin säätiön yhteistyössä toteuttaman kesän veistonäyttelyn teoksiin puutarhassa.

Alk. 13 €/hlö

Lue lisää Kultarannan puutarhan taidekierroksesta.

Yksityisopastus Kultarannan puutarhaan

Varaa yksityisopastus seurueellesi. Kysy myös muita aikoja!

Alk. 113 € /ryhmä (1-30 hlöä)

Kävelykierroksen kesto 45 minuuttia, 1-30 hlön ryhmille. Kysy myös muita aikoja, lähtöjä 15 min välein tiistaista lauantaihin touko-elokuussa. Myös pyhä-, kieli- ja teemaopastuksia lisämaksusta!

Verkkokaupassa on varattavissa klo 9.00 ja klo 12.30 lähtöjä. Muut ajat suoraan Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai info@visitnaantali.com.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoittettuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Opas käyttää äänenvahvistinta kierroksen aikana. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.

Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle.

Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.

Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Kultarannan puutarhan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Kultarannan puutarha sijaitsee noin 2,5 km päässä Naantalin vanhasta kaupungista. Kultarannan puutarhan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, tarkista Rymättylän ja Merimaskun suuntaan menevien vuorojen aikataulut www.foli.fi.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata myös polkupyöriä ja polkaista matkan vanhasta kaupungista Kultarantaan omin voimin.

Mikäli saavut kierrokselle osana ryhmää, suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Saapumisohje Kultarantaan

Miten Kultarantaan pääsee? Kultarannan puutarhan osoite on Kordelininkatu, Naantali. Puutarhan portin vieressä on maksuton parkkialue sekä lipunmyynti- ja wc-rakennus. Kierrokset lähtevät rakennuksen luota puutarhaan. Matkaa Naantalin keskustasta Kultarantaan on noin 2,5 kilometriä.

Lippuja kierroksille on rajallinen määrä. Liput etukäteen Visit Naantalin verkkokaupasta tai Visit Naantalin toimistolta Naantalin vanhasta kaupungista.

Astele satavuotiaan puutarhakuningattaren syövereihin

Mikäli olet aikeissa tutustua puutarhaan ensimmäistä kertaa, suosittelemme lämpimästi osallistumaan opastetulle puutarhakierrokselle.

Kultarannan puutarhan kierrokset järjestetään kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin Kultarannan aukioloaikojen puitteissa. Maanantaisin puutarha on kiinni. Puutarhakierroksilla kävellään oppaan seurassa 45 minuutin pituinen reitti läpi muotopuutarha eri osien, varaa kierrokselle kuitenkin aikaa noin tunti. Reitti on pääosin helppokulkuista hiekkapolkua, ainoastaan paviljonkien kohdilla on muutamia askelmia.

Tämän lisäksi puutarhaan on mahdollista tutustua keskikesällä mielenkiintoisilla teemakierroksilla kuten Presidenttiemme kesät, Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta sekä Kultarannan puutarhan taidekierros. Kokeile myös kierrosten yhdistämistä ja saat monipuolisen näkemyksen valtakuntamme ykköspuutarhan historiasta ja sen kesäasukkaiden vaiheista.

Kierrokset ovat suosittuja ja niille on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme pääsylippujen ostamista etukäteen Visit Naantalin verkkokaupasta, jotta varmistat pääsysi puutarhan opastuskierroksille.

Online-lipunmyynti saman päivän kierroksille sulkeutuu klo 12.00. Lipunmyynti Kultarannassa aukeaa 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä kierrosta ja lippuja voi ostaa paikan päältä, mikäli paikkoja on jäljellä. 

Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty. 

Puutarhan teemakierrokset

Taidetta, presidenttien eri aikakaudet ja veikeä Mamselli Kupiainen… 

Presidenttiemme kesät Naantalissa 29.6.-10.8.2022

Teemaopastus puutarhan 100 vuotiaasta historiasta ja 12 presidentistä.

Kultarannan puutarhan kukkaloiston lisäksi kierros antaa toisenlaisen kulttuurihistoriallisen katsauksen Suomen satavuotiseen historiaan. Vuosisadan aikana ovat Kultarannan kesät täyttyneet monitahoisista tapahtumista ja persoonallisista presidenteistä, jotka ovat vaikuttaneet meidän suomalaisten elämään. 

Ajankohdat ja liput

Keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. 

Alk. 13 €/aikuinen

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta 30.6.-11.8.2022

Hauska teemakierros, jolla ollaan pilke silmäkulmassa

Laukauksia Kultarannassa? Intiaaneja puutarhassa? Lähde mukaan faktaa ja fiktiota yhdistelevälle teemaopastukselle, jonka aikana kuullaan mitä presidenttimme ovat Kultarannassa tehneet ja mitä kaikkea kulissien takana onkaan tapahtunut. Oppaana toimii kaikkia presidenttejä palvellut sympaattinen Mamselli Kupiainen, jolta saattaa vahingossa lipsahtaa salaisuus, jos toinenkin.

Ajankohdat ja liput

Torstaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. 

Alk. 13 €/aikuinen

Kultarannan puutarhan Taidekierros 1.7.-12.8.2022

Kierroksella tutustutaan Alfred Kordelinin säätiön ja Tasavallan presidentin kanslian järjestämään taidenäyttelyyn puutarhan alueella

Kierroksella esitellään Kultarannan puutarhan kesän 2021 veistokset sekä kuullaan kuvaus Alfred Kordelinin alkuperäisestä taidepuistosuunnitelmasta.

Ajankohdat ja liput

Perjantaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. 

Alk. 13 €/aikuinen

Yksityisopastus puutarhassa

Tiesitkö, että kaikki Kultarannan puutarhan kierrokset voi varata yksityisesti omalle ryhmällesi?

Oma opas Kultarannan puutarhaan

Varaa yksityisopastus Kultarannan puutarhaan kätevästi Visit Naantalisa. Tutustu myös Visit Naantalin tarjoamiin mukaviin Kultarannan puutarhan retkipaketteihin ja lähde ryhmämatkalle päiväksi tai useammaksi Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.

Varaa opas Visit Naantalista, p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com