Näe ja koe, Aktiviteetti, Nähtävyys, Opastettu kierros, Kultarannan puutarha, Teemakierros

Kultarannan puutarhan kierrokset

Kultarannan puutarha

Kultarannan puutarhan kierrokset ovat suosittu tapa tutustua Suomen merkittävimpään puutarhanähtävyyteen.

Kultarannan puutarhassa järjestetään kesäaikaan opastettuja kävelykierroksia yksittäisille vierailijoille ja etukäteistilauksesta ryhmille (ryhmäopastuksia voidaan järjestää keväästä myöhäiseen syksyyn). Kaunis muotopuutarha on yksi Naantalin päänähtävyyksistä, joka ihastuttaa vierailijoita kukkaloistollaan, suihkulähteillään ja kauniilla paviljongeillaan vuodesta toiseen.

Yleisökierros puutarhassa onkin mainio tapa tutustua paikan mielenkiintoiseen historiaan ja puutarhan erikoisuuksiin. Kultarannan aukioloajat ovat tarkkaan määritellyt, joten tutustuhtan kierrosten aikoihin etukäteen ja tulet paikalle hyvissä ajoin. Kierroksille on rajallinen määrä paikkoja.

Kierroksilla ei vierailla alueen rakennuksissa. Liput ennakkoon verkosta, lippuja paikan päällä ainoastaan mikäli paikkoja on jäljellä.

Koirien ja muiden lemmikkieläimien tuominen puutarhaan ei ole sallittua.

Liput Kultarannan puutarhaan ennakkoon verkosta!

Alk. 13 €/aikuinen

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat mukaanpääsyn.

Huom! Lisälähdöt avataan myyntiin tarvittaessa ennakkoon, mikäli näyttää siltä että muut päivän kierrokset ovat loppuunmyytyjä.

Lippuja myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä mikäli niitä on jäljellä. Lipunmyynti aukeaa noin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä kierrosta.

Poikkeukselliset aukioloajat

Kultarannan puutarha on suljettu maanantaisin, jolloin puutarhassa ei järjestetä yleisökierroksia. Tämän lisäksi puutarha on poikkeuksellisesti suljettu yleisöltä seuraavina päivinä:

Saapumisohje Kultarantaan

Miten Kultarantaan pääsee? Kultarannan puutarhan osoite on Kordelininkatu, Naantali. Puutarhan portin vieressä on maksuton parkkialue sekä lipunmyynti- ja wc-rakennus. Kierrokset lähtevät rakennuksen luota puutarhaan. Matkaa Naantalin keskustasta Kultarantaan on noin 2,5 kilometriä.

Lippuja kierroksille on rajallinen määrä. Liput etukäteen Visit Naantalin verkkokaupasta tai Visit Naantalin toimistolta Naantalin vanhasta kaupungista.

Kultarannan puutarhakierrokset

7.6.-23.6.2022 ja 16.-31.8.2022

Suomenkieliset opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.15
(Klo 14.30.-15.15 lisälähtö satunnaisina päivinä, tarkista tilanne verkkokaupasta)

24.6.-14.8.2022

Suomenkieliset opastukset tiistaista sunnuntaihin
Klo 13.30-14.15 vakiolähtö
Klo 14.15-15 lisälähtö
Klo 14.30-15.15 vakiolähtö
(Klo 15.15-16.00 lisälähtö satunnaisina päivinä)
Lisäksi 5.7.-12.8.2022 AAMUPÄIVÄLÄHTÖ
klo 10.00-10.45 vakiolähtö

28.6.-13.8.2022 Kieliopastukset / Guidad rundtur / Guided walking tour

Tiistaisin klo 13.00-14.00 ruotsiksi
(På tisdagar kl. 13-14.00 på svenska)
Lauantaisin klo 13.00-13.00 englanniksi
(Saturdays at 1-2pm in English)

29.6.-12.8.2022 Teemaopastukset suomeksi

Presidenttiemme kesät Naantalissa keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 
Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta torstaisin klo 13.00-14.00
Kultarannan puutarhan Taidekierros perjantaisin klo 13.00-14.00 

Omatoiminen tutustuminen Kultarannan puutarhaan 2021

Omatoiminen tutustuminen puutarhaan on mahdollista 7.5.-1.10. perjantai-iltaisin klo 18.00-20.00 (vapaa pääsy). Tarkista tarkemmat ajat ja poikkeukset Kultarannan puutarhan info-sivulta.

Astele satavuotiaan puutarhakuningattaren syövereihin

Mikäli olet aikeissa tutustua puutarhaan ensimmäistä kertaa, suosittelemme lämpimästi osallistumaan opastetulle puutarhakierrokselle.

Kultarannan puutarhan kierrokset järjestetään kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin Kultarannan aukioloaikojen puitteissa. Maanantaisin puutarha on kiinni. Puutarhakierroksilla kävellään oppaan seurassa 45 minuutin pituinen reitti läpi muotopuutarha eri osien, varaa kierrokselle kuitenkin aikaa noin tunti. Reitti on pääosin helppokulkuista hiekkapolkua, ainoastaan paviljonkien kohdilla on muutamia askelmia.

Tämän lisäksi puutarhaan on mahdollista tutustua keskikesällä mielenkiintoisilla teemakierroksilla kuten Presidenttiemme kesät, Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta sekä Kultarannan puutarhan taidekierros. Kokeile myös kierrosten yhdistämistä ja saat monipuolisen näkemyksen valtakuntamme ykköspuutarhan historiasta ja sen kesäasukkaiden vaiheista.

Kierrokset ovat suosittuja ja niille on rajallinen määrä paikkoja. Lipun kierroksille voi ostaa ennakkoon Visit Naantalin verkkokaupasta. Suosittelemme pääsylippujen ostamista etukäteen verkkokaupasta, jotta varmistat pääsysi puutarhan opastuskierroksille.

Online-lipunmyynti saman päivän kierroksille sulkeutuu klo 12.00. Lipunmyynti Kultarannassa aukeaa 30 minuuttia ennen päivän ensimmäistä kierrosta ja lippuja voi ostaa paikan päältä, mikäli paikkoja on jäljellä. 

Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty. 

Puutarhan teemakierrokset

Taidetta, presidenttien eri aikakaudet ja veikeä Mamselli Kupiainen… 

Presidenttiemme kesät Naantalissa 29.6.-10.8.2022

Teemaopastus puutarhan 100 vuotiaasta historiasta ja 12 presidentistä.

Kultarannan puutarhan kukkaloiston lisäksi kierros antaa toisenlaisen kulttuurihistoriallisen katsauksen Suomen satavuotiseen historiaan. Vuosisadan aikana ovat Kultarannan kesät täyttyneet monitahoisista tapahtumista ja persoonallisista presidenteistä, jotka ovat vaikuttaneet meidän suomalaisten elämään. 

Ajankohdat ja liput

Keskiviikkoisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. Huom! Puutarhassa ollaan 45 minuttia kierroksen pituudesta.

Alk. 13 €/aikuinen

Mamselli Kupiainen ja presidenttien Kultaranta 30.6.-11.8.2022

Hauska teemakierros, jolla ollaan pilke silmäkulmassa

Laukauksia Kultarannassa? Intiaaneja puutarhassa? Lähde mukaan faktaa ja fiktiota yhdistelevälle teemaopastukselle, jonka aikana kuullaan mitä presidenttimme ovat Kultarannassa tehneet ja mitä kaikkea kulissien takana onkaan tapahtunut. Oppaana toimii kaikkia presidenttejä palvellut sympaattinen Mamselli Kupiainen, jolta saattaa vahingossa lipsahtaa salaisuus, jos toinenkin.

Ajankohdat ja liput

Torstaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. Huom! Puutarhassa ollaan 45 minuuttia kierroksen pituudesta.

Alk. 13 €/aikuinen

Kultarannan puutarhan Taidekierros 1.7.-12.8.2022

Kierroksella tutustutaan Alfred Kordelinin säätiön ja Tasavallan presidentin kanslian järjestämään taidenäyttelyyn puutarhan alueella

Kierroksella esitellään Kultarannan puutarhan kesän 2021 veistokset sekä kuullaan kuvaus Alfred Kordelinin alkuperäisestä taidepuistosuunnitelmasta.

Ajankohdat ja liput

Perjantaisin klo 13.00-14.00 Opastus suomeksi. 

Alk. 13 €/aikuinen

Yksityisopastus puutarhassa

Tiesitkö, että kaikki Kultarannan puutarhan kierrokset voi varata yksityisesti omalle ryhmällesi?

Oma opas Kultarannan puutarhaan

Varaa yksityisopastus Kultarannan puutarhaan kätevästi Visit Naantalisa. Tutustu myös Visit Naantalin tarjoamiin mukaviin Kultarannan puutarhan retkipaketteihin ja lähde ryhmämatkalle päiväksi tai useammaksi Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.

Varaa opas Visit Naantalista, p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com