Naantalin piilotetut helmet x 5

Naantalin Vanhankaupungin rannan vanhat puurakennukset ja vierasvenesatama aurinkoisena kesäpäivänä.

Aivan meren rannassa sijaitseva Cafe Laituri auringonlaskun aikana.

1: Cafe Laituri Velkualla

Cafe Laituri on sympaattinen pieni rantakahvila, joka sijaitsee Velkualla Palvan saaressa lossimatkan päässä Teersalon rannasta. Lossimatka kauniiden saaristomaisemien ympäröimänä meren kimaltaessa tekeekin matkasta Laituriin entistä elämyksellisemmän.

Aitoa saaristolaistunnelmaa huokuva kahvila tarjoilee virkistäviä viileitä ja kuumia juomia sekä syötävää pieneen ja suureen nälkään.

2: Sillat ja lossimatkat 1000 saaren Naantalissa

Tiesitkö, että Naantalissa on yhteensä 1000 saarta ja 1000 kilometriä rantaviivaa?

Seikkaile saarelta toiselle joko siltoja ylittämällä tai lossien ja yhteysalusten kyydissä selaiten. Korkeilta silloilta avautuu varsin valokuvauksellisia maisemia, joten ota määränpääksi esimerkiksi Särkänsalmensilta tai Kirkonsalmensilta.

Naantali on portti saaristoon, joten lähde retkelle kokemaan aitoa saaristolaiselämää! 

Nuori mies ja nainen katselevat sillalta alas merelle ja saaristoon hämärtyvässä kesäillassa.
Kaksi nuorta naista levittämässä vilttiä omenapuiden alle puutarhaan.

3: Piknik omenapuiden alla Tammistossa

Tammiston B&B:n takapihalta löytyy viehättävä omenapuutarha, jonne voit tilata etukäteen piknik-koreja Ravintola Tammiston Kuulaksesta. Levitä räsymatto omenapuun alle, ota rento asento ja nautiskele vaikkapa Katri Tätilän kahvipuhvetin herkkuja tai virkistävät cocktailit.

Kauittimista pihapiiriin kantautuva vanha suomalainen iskelmä sekä Tammiston pihapiirin kesäpäivistä nautiskelevat lampaat luovat ainutlaatuisen tunnelman, joka pitää kokea.

4: Kuparivuoren kalliot ja Naantalin parhaat näkymät

Kuparivuoren kalliot ovat jokaisen matkailijan must see -kohde ja kun olet päässyt paikan päälle, ymmärrät miksi. Kuparivuoren kalliot sijaitsevat aivan Vanhankaupungin läheisyydessä ja kallioilta on upeat näköalat yli Naantalin lahden, Kultarantaan sekä Naantalin kirkolle ja Vanhaankaupunkiin.

Kuparivuoren kallioilla ykkösaktiviteetti on oleilu – nauti maisemista ja katsele merellä lipuvia veneitä, kuuntele Muumimaailmasta kantautuvia esitysten ääniä tai lue rauhassa kirjaa.

Nainen istuu Kuparivuoren kallioilla kesäpäivänä ja katselee alas merelle.
Taattisten tilalla asustava vuohipukki Kille komeine sarvineen.

5: Kille ja muut karvakaverit Taattisten tilalla

Taattisten tila ei ole vain ihastuttava majoituskohde, vaan myös viihtyisä vierailukohde maalaisidyllisessä Merimaskussa. Pihapiirissä vastaan tepastelee kanoja ja ankkoja sekä tilan maskotti: vanha ja viisas vuohipukki Kille, joka komeista sarvistaan huolimatta on kiltti ja ihmisrakas. Pihapiirissä asustavat myös lampaat sekä pupuveljekset Herkku ja Tofu.

Taattisten tilan pihapiiristä löytyy muutakin tekemistä: shoppaile sisustuskaupasta tilan oman sisustusmerkin TILAn tuotteita, kahvittele rennossa kesäkahvilassa tai osallistu keramiikka drop in -kurssille.