Vinkit saaristoon ja mansikkapaikkoihin

Saaristomaisema kesäisenä päivänä.

Vinkit saaristoon ja mansikkapaikkoihin

Vinkit saaristoon on listaus Naantalin ja lähialueen saaristokohteisiin ja mansikkapaikkoihin.

Ihastu saariston mansikkapaikkoihin

Naantalissa olet jo saaristossa. Ihana, sympaattinen Naantali on tuhansien saarien kunta. Naantalin ainutlaatuista Vanhankaupungin miljöötä syleilevä merenlahti ja vain kivenheiton päässä olevat saaristosillat kuljettavat matkailijan lumoavan merellisiin tunnelmiin.

Kuljit sitten omalla autolla, pyörällä tai vaikkapa jalan, ota tästä talteen vinkit Naantalin saariston mansikkapaikoille.

Vinkit saaristoon ja Naantalista Pienelle Rengastielle

Pienellä Rengastiellä, Ukko-Pekan sillan jälkeen Luonnonmaan ja Otavan saarten välinen Särkänsalmen silta tarjoaa silmiä hiveleviä näköaloja. Matkalla Rymättylään voit pysähtyä nauttimaan herkullisen saaristolaislounaan Ravintola Pohjakulmassa. Rymättylän keskustasta löytyy myös Ravintola Rymiksen Mummola ja leipomokahvila Tuulisolmu. Voit myös vierailla Rymättylän kirkossa, joka tunnetaan lukuisista seinämaalauksistaan.

Rymättylän keskustan jälkeen saavut Röölän rantaan, jossa on kesäkauppa ja Ravintola Röölänranta. Silliperinnekeskus Dikselissä tutustut sillin troolauksen ja jalostuksen historiaan, joista Rymättylä on tunnettu. Röölästä matka jatkuu kohti Hankaa, josta yhteysalus m/s Östern vie Seilin saaren kautta Nauvoon. Seilin saari on historiallinen parantola-saari, joka on tunnettu upeasta saaristoluonnostaan sekä synkästä historiastaan. Nauvon satamassa on puolestaan monia kauppoja ja ravintoloita, joissa kannattaa poiketa. Täältä Pieni Rengastie jatkuu Paraisten kautta Turkuun ja takaisin Naantaliin.

Matkan Naantalista Rymättylään voi taittaa myös Rymättylän nimikkopyhimyksen Pyhän Jaakobin reittiä.

Aava meren ulappa iltaruskon aikaan, valkoinen purjevene..

Naantalista Velkualle ja Teersaloon

Jos lähdet Naantalista Särkänsalmen sillan jälkeen kohti Merimaskua, voit poiketa Taattisten tilalla kahvilla tai pysähdy Kirkonsalmen sillan kupeessa ravintola Rantamakasiiniin. Jatka Velkuan suuntaan, Livonsaaressa voit pysähtyä Livonsaaren kyläkaupalla tai Teersalossa Ravintola Wanhassa Salakuljettajassa. Teersalon rannasta jatka lossilla Palvan saareen, jossa on viehättävä Velkuan puukirkko (auki tilauksesta ryhmille, varaa opas Naantalin Matkailusta) sekä meritaistelun muistomerkki. Lossi vie Velkuanmaalle, Saaristohotelli Vaihelaan.

Velkualta, Salavaisten saaresta, löytyy historiallinen Haukan tila, jossa on vanhaa esineistöä kalastukseen, maatalouteen ja karjanhoitoon liittyen (auki tilauksesta pienryhmille).

Teersalon rannasta voit lähteä myös yhteysaluksella (ei autoille, tarkista aikataulu) kohti Taivassalon Hakkenpäätä, josta matka jatkuu kätevästi kohti Kustavia ja Saariston Rengastietä.

Naantalista Maskun Askaisiin

Aja Merimaskusta Askaisiin ja piipahda Louhisaaren kartanolinnassa, C.E.G. Mannerheimin lapsuudenkodissa, jossa järjestetään kesäaikana opastettuja kierroksia. Louhisaaren Kartanon Kahvilassa virkistyt lounaan tai kahvikupposen äärellä.

Askaisten aateliskirkko ja kirkon vieressä oleva Ritaripuisto ovat myös käymisen arvoisia kohteita. Täältä voit jatkaa matkaa kohti Kustavintietä, josta voit kääntyä joko kohti Kustavia tai Turkua.

Lisätietoja ja Saariston Rengastien esitteen saat mm. Naantalin Matkailusta.

Vieraile näillä verkkosivuilla ennen matkaasi ja tutustu aikatauluihin.

www.saaristonrengastie.fi
www.rengastie.fi
www.ostern.fi
www.finnferries.fi
www.ely-keskus.fi
www.saaristolautat.fi
www.liikennevirasto.fi