Esteetön kohde, Herkuttelupaikat, Esteetön ravintola tai kahvila, Kahvila, Lähialue ja saaristo, Ravintola

Louhisaaren kartanon kahvila

Louhisaaren kartanon kahvila on suosittu lounaskahvila Askaisissa

Louhisaaren kartanon kahvila sijaitsee arvokkaassa kulttuuriympäristössä Louhisaaren kartanolinnan naapurissa. Arkisin lounaspöydästä löytyy salaattipöytä, lämmin ruoka, jälkiruoka sekä kahvi. Sunnuntaisin on juhlavampi varsinaissuomalainen pitopöytä. Juhlavan pöydän kruunaa herkullinen marenkimarjakakku.

Louhisaarella on oma juomansa mustaviinimarjan lehdistä valmistettu perinnejuoma. Louhisaaren juoma on valmistettu Mannerheimin äidin ohjeella. Juoma valmistetaan kartanon kahvilassa ja sitä voi tulla nauttimaan laseittain tai ostaa pullon kotiin.

Tarjolla on myös maistuvia leivonnaisia sekä kahvia ja teetä. Myös leivonnaiset valmistetaan kahvilassa itse. Pullat ja munkit ovat vakiotarjottavia, mutta lisäksi löytyy vaihteleva valikoima herkullisia kakkuja, piirakoita, pitsoja, sämpylöitä ja voileipiä.

Lisäksi kahvilasta löytyy pieni lahjatavaranurkkaus. Kahvilan lankojen rinnalle on tullut paljon uusia tuotteita. Lahjatavaranurkkauksessa voit tehdä löytöjä esimerkiksi kodin sisustukseen.

Pihapiirissä on maatilamajoitusta kesä-elokuun aikana. Majoitustoimintaa on vanhassa renkituvassa, jossa on yhteiskäytössä wc- ja suihkutilat. Lisäksi käytössä on uudempi keltainen talo, josta löytyy tarvittavat mukavuudet. Majoitusvaraukset ja -kyselyt voit tehdä puhelimitse tai sähköpostilla.

Louhisaaren kartanon kahvila on avoinna äitienpäivästä elokuun loppuun klo 10.30-17, jolloin lounaspöytä on katettuna klo 12-15 ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Tutustu Louhisaaren kartanon kahvilan verkkosivuihin. Tervetuloa tutustumaan!

Louhisaaren kartanon kahvilan siniset pariovet ulkoapäin. Oven molemmilla puolilla juhannuskoivut. Punainen seinä ja kiviset rappuset ovelle.

Esteettömyys Louhisaaren kartanon kahvilassa

Louhisaaren kartano kahvilaan esteetön sisäänkäynti, joka on yhdessä kerroksessa. Autolla ajaa kahvilan pihaan ja jopa oven eteen. Parkkipaikalta matkaa on muutamia kymmeniä metrejä. Tie parkkipaikalta kahvilaan on päällystetty.

Kahvilan wc-tiloihin pääsee pyörätuolilla. Vessassa on kädensija, josta voi ottaa noustessa kiinni. Pyörätuolia ja rollaattoria käyttävät asiakkaat pääsevät sisään vaivatta.

Opaskoirat ovat tervetulleita Louhisaaren kartanon kahvilalle.

Korissa vaaleaa ja tummaa leipää viipaloituna.

Louhisaaren kartanon kahvila ja vastuullisuus

Louhisaaren kartanon kahvilassa pyritään käyttämään lähiruokaa mahdollisimman paljon. Polttokelpoiset jätteet, metallit, lasit ja biojätteet lajitellaan.

Kartanon kahvilan tuotteet valmistetaan kahvilan omassa keittiössä.

Luonto on meille kaikki kaikessa, mehän saamme elantomme siitä!