Ruokakummi-Annen pinaatti-sitruunapasta pääsiäiseen

Pinaatti.sitruuna pasta lautasella.

Pääsiäisen herkkuja

Perinteiset pääsiäisruuat ja herkut valtaavat taas pöytämme pääsiäisen pyhinä. Onko sinun suosikkisi mämmi, pasha, lammas vai pääsiäismunat? Omaan lapsuuteen kuului vahvasti virpominen Palmusunnuntaina sekä vitsojen ja  kananmunien koristelu. Pääsiäistä ennen piti kylvää myös rairuoho ja sen kasvua seurattiin silmä tarkkana ja kun ruoho vihdoin oli vihreää sai sinne asetella pikkutiput ym koristeet. Mämmi maistui lapsen suussa pahalle, ja keliaakikkona en ole mämmiä syönyt vuosiin. Pashaa emme tainneet koskaan valmistaa lapsuuden kodissa ja kerran olen tainnut sen valmistaa aikuisiällä. Nykyään lammasta tulee tehtyä aina silloin tällöin, vaikka lapsuuden pääsiäisperinteisiin se ei kuulunut.

Tässä ohje mikä sopii mainiosti pääsiäisherkkujen lisukkeeksi mm. lampaan kanssa nautittavaksi eli pinaatti-sitruunapasta.

Ainesosat:

1 prk valmista nauhapastaa tai tuorepastaa
1 pussi babypinaattia
1 paremesaani
Suolaa, valkosipulia ja oliiviöljyä

Resepti

Ota esiin tarpeeksi iso kattila pastan valmistamiseen, pasta on hyvä keittää runsaassa vedessä. Kiehauta vesi ja lisää suola, huom pasta vaatii myös reilusti suolaa, lorauta sekaan hieman oliiviöljyä. Tarkista pastan kypsennysaika pakkauksesta. Pasta voi olla hieman al dente. Valuta vesi kattilasta pois siivilän avulla.

Kuumenna pannu kuumaksi ja laita oliiviöljyä pannun pohjalle. Huuhtele myös babypinaatti siivilässä ja kuivaa liika vesi esim talouspaperiin. Kaada pasta ja babypinaatti pannulle, raasta valkosipuli ja parmesaani sekaan. Purista 1/2 sitruunan mehu joukkoon. Kevyt pyöräytys/kuumennus riittää. Maista suolaisuus ja pasta on valmis.

Maistuvaa pääsiäistä kaikille!

Terveisin ruokakummi Anne

Anne Salo