Ruokakummi-Annen kebabliha

Ruokakummi-Annen kebabliha – nappaa resepti!

Kebablihaan tarvitset:

Laita uuni lämpenemään n. 100 asteeseen. Sekoita kaikki mausteet öljyn sekaan sekä perunajauho. Kaada mausteseos jauhelihan joukkoon. Työstä jauhelihaa n.10-30min vatkaimen tai yleiskoneen tehokkuudesta riippuen, eli niin kauan kunnes massa muuttuu kiinteämmäksi.

Levitä iso pala foliota kaksinkerroin alustalle ja muotoile jauhelihamassasta pötkö. Kääri folio lihan ympärille tiiviisti ja nosta uuniritilälle. Laita llihapötkön paksuimpaan kohtaan lihamittari ja ritilä uuniin keskitasolle. Voit laittaa ritilän alle uunipellin, missä on pohjalla vähän vettä, jos folio vuotaa, niin tihkuva neste ei tahri koko uunia. Mikäli sinulla ei ole paistomittaria, lihaa on hyvä paistaa noin 3 1/2h – toki tämäkin riippuu paljon uunin tehosta. Liha on valmis, kun sisälämpötila on 80 astetta naudanlihan ja 70 astetta peuranlihan ollessa kyseessä.

Kebabliha uunissa folioon käärittynä.

Kun liha on saavuttanut oikean lämpötilan, ota se uunista ja anna jäähtyä kunnolla tai ainakin 1/2h. Lihan leikkaaminen onnistuu parhaiten jäähtyneenä. Leikkaamiseen voit käyttää terävää veistä tai juustohöylää. 

Kebablihan voi lämmittää uudestaan pannulla tai uunissa 250 asteessa muutaman minuutin. Tarjoile kebabliha haluamillasi lisukkeilla. Liha sopii tarjottavaksi niin riisin, ranskalaisten kuin pitaleivän välissä. Älä kuitenkaan unohda herkullisia kastikkeita! Tässä vielä kastikeohje kebablihalle ja chilimajoneesin ohje löytyy tästä aikaisemmasta postauksesta.

Kebabkastike:

Laita kattilaan öljy kuumenemaan. Paista sipulia ja valkosipulia hetki (ei tarvi ruskistua). Kaada paseeratut tomaattimurskat perään ja lisää mausteet. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 20 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi kastikkeeksi.

Herkullista vuotta 2023 kaikille!

Toivottaa ruokakummi-Anne  

Ruokakummi Anne Salo