Ruokakummit vierailulla Mauste-Sallisella

Ruokakummit vierailulla Mauste-Sallisella

Monesti ei tule miettineeksi mausteiden ihmeellistä maailmaa ja tietä kohti lautaselle. Ilman mausteita ei ruoka maistuisi miltään!

Naantalin ruokakummit pääsivät vierailemaan Mauste-Sallisen konttorilla kuuntelemassa heidän hienosta historiasta sekä tutustumaan heidän monipuolisiin tuotantotiloihin, jotka sijaitsevat Naantalin Luolalassa. Sepäs vasta maustenystyröitä avaava reissu olikin!

Mauste-Sallinen on täysin suomalainen vuodesta 1961 lähtien toimiva naantalilainen perheyritys, joka keskittyy mauste- ja leivontatuotteiden valmistukseen ja pakkaamiseen vähittäiskaupoille, teollisuuteen sekä myös maahantuontiin. He panostavat vahvasti arvoihinsa ja kotimaisuuteen. Varastointi, pakkaus, jauhatukset, raaka-aineiden tarkastus ja laadunvalvonta, sekoitukset ym. tapahtuvat kaikki kotimaisesti ja tarkkojen laatustandardien mukaisesti aurinkokaupunki Naantalissa ja on merkittävä työllistäjä tällä seudulla.

Yrityksen valikoimista löytyy pähkinöitä, siemeniä, kuivattuja hedelmiä ja marjoja, mausteita, marsipaaneja, nougatia, sokerimassoja, kookostuotteita ja monia muita! Tuotantotiloista löytyy myös koekeittiö, jossa ammattikokit testaavat tuotteiden laatua, käytettävyyttä ja toimivuutta ja loihtivat maukkaita reseptejä Sallisten nettisivuille sekä heidän youtube-kanavaan. Vink vink! Itse kokeilin eilen heidän Nougat-mutakakku reseptiä ja kyllä suli ihan suussa. Njams.

Henkilökohtaisesti en ole koskaan pahemmin miettinyt mausteiden tai leivontatuotteiden toimitusketjua valmistuksesta kohti keittiön maustekaappia. Nyt voin ylpeänä naantalilaisena valita maustehyllyltä Mauste-Sallisten tuotteita ja olla ylpeä sen turvallisuudesta sekä kotimaisuudesta.

Fun fact! Mauste-Sallisten ensimmäiset tuotteet olivat kardemumman siemen lasiputkessa sekä maustepippuri.

Oma vakiotuotteeni on Sallisten iso 500 gramman tacomaustepurkki, jota käytän perustacoihin, lihan maustamiseen, kasvisruokiin tuomaan makua sekä joskus keittoihinkin tuomaan lisäpiristettä!

Mikä sinun vakiomausteesi on?

Ruokakummi-Nelli