Fredagsmys eli naposteltavaa perjantai-iltaan ruokakummi-Annen tapaan

Katkarapuja, chilimajoneesia ja bataattiranskalaisia

Feadagsmys -”sarja” jatkuu eli helppoa ja maukasta naposteltavaa perjantai-iltaan ja jos oikein laiskottaa löytyy pakastealtaasta valmiita bataattirankalaisia ja majoneesihyllystä chilimajoneesia.

Tässä kuitenkin helppo ohje katkarapuvartaille. Alla ohje myös bataattiranskalaisille kera chilimajoneesille mikäli aikaa ja viitseliäisyyttä riittää.

Katkarapuvartaat sopivat mainiosti myös alkupalaksi. Hanki jättikatkaravut jo edellisenä päivänä, jotta ehtivät sulaa jääkaapissa. Mikäli hankit ne vasta, katso pussin kyljestä ohje sulatukselle.

Katkarapuvartaat ohje:

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada sulaneiden jättikatkarapujen päälle, anna maustua 1/2-1h

Ennen kuin pujotat katkaravut tilkuihin, liota tikkuja vedessä vähintään muutama minuutti. Näin tikut kestävät paremmin lämpöä.

Grillaa vartaat joko grillissä tai uunissa grillivastuksen alla max muutama minuutti per puoli.

Tarjoile bataattiranskalaisten ja chilimajoneesin kera.

Chlimajoneesiohje:

Tee majoneesi aina huoneenlämpöisitä aineksista. Riko muna sauvasekoitin kulhoon (pitää olla kapea, että öljy ei sekoitu kananmunan kanssa heti kaadettaessa). Lisää valkosipulimurska ja chilitahna tai pilkottu chili. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin pitämällä se kulhon pohjassa kunnes näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylös. Mausta valmis majoneesi suolalla, hunajalla ja etikalla. Nosta jääkaappiin kylmettymään.

Bataattiranut

Pese ja pilko bataatti/bataatit reilun sentin paksuisiksi tikuiksi ranskanperunoiden tapaan. Laita bataatit kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita. Ja lisää öljy joukkoon. Levitä bataatit leivinpaperinpäälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 15min käännä bataatteja lastalla ja jatka paistoa noin 10min.

Kaikki tarvikkeet löytyi tällä kertaa Naantalin K- Supermarket Ukko-Pekasta.

Maukasta viikonloppua!

Terveisin ruokakummi Anne

Anne Salo