activities, sight, vicinity

Louhisaaren kummituskierrokset

01.10.2021 - 06.11.2021

Kummitteleeko Louhisaaressa?

Kolahtelevia ovia, narisevia askeleita… Uskallatko lähteä mukaan Louhisaaren fiktiivisille kummituskierroksille pimeään kartanolinnaan?

Louhisaaren kummituskierrokset palaavat jälleen syksyllä 2021

Louhisaaren kartanolinnan ovet avautuvat jälleen lokakuussa jännittävän kummituskierroksen merkeissä. Upean kartanokohteen synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin tutustutaan oppaan johdolla, huumoria unohtamatta. Osittain fiktiivisellä kierroksella tutustut mystisen herraskartanon erilaiseen historiaan sekä tarinoihin, joita ei peruskierroksella kuulla. Silmät kannattaa pitää auki, sillä muutama kummituskin saattaa kierroksella esiintyä. Kierros on K15.

Yleisöltä runsaasti kiitosta saaneet kierrokset toteutetaan kartanolinnassa max. 20 henkilön ryhmissä. Kierroksen aikana vieraillaan linnan kaikissa kolmessa pääkerroksessa ja käydään jopa normaalisti yleisöltä suljetussa kellarissa!

Lähdöt Louhisaaren pihalta tiettyinä päivinä 1.10.-6.11.2021 (Louhisaarentie 244, Askainen), opastus suomeksi. Kierroksille ei tehdä ennakkovarauksia, kaikki liput myydään sähköisesti verkkokaupassa. Paikan päällä Louhisaaressa ei ole lipunmyyntiä.

Louhisaaren kummituskierrokset ovat suosittuja ja kierrokset ovat olleet joka vuosi loppuunmyytyjä. Suosittelemme lippujen hankkimista hyvissä ajoin, jotta varmistat pääsysi syksyn kummittelevimpaan tapahtumaan!

Psst! Louhisaaren kummituskierros on hauska ohjelmaidea muun muassa Halloweeniin. Hanki siis lippusi, pukeudu teeman mukaisesti ja lähde viettämään ikimuistoinen Halloween yksin, kaksin tai porukalla.

Louhisaaren kummituskierrosten liput

Alk. 25 €/hlö

Hintatyypit

Ajankohdat

Kierrokset järjestetään 1.10-6.11.2021. Kierrospäivät ovat ensisijaisesti perjantai ja lauantai, mutta kysynnän kasvaessa voidaan kierroksia avata lisäksi keskiviikoille ja torstaille. Seuraa lipputilannetta verkkokaupassa ja varaa paikkasi ajoissa.

Kierrokselle pääset varausvahvistusta (jossa näkyvät kierroksen päivämäärä ja kellonaika) vastaan, valmistaudu siis näyttämään se mobiililaitteen näytöltä tai tulosteena.

Tutustu myös uusiin yöpymispaketteihin:

Yhdistä kummituskierroksiin miniloma Naantalin Kylpylässä. Kutkuttavan jännittävään hemmottelupakettiin kuuluu myös maittava lounas. Ajankohdat ja paketit päivitetään Visit Naantalin matkapakettikauppaan.

Liput Louhisaaren kummituskierroksille vain Visit Naantalin verkkokaupasta. Kierros on K15 ja kestää noin 45 minuuttia. Yhdelle kierrokselle otetaan 20 henkilöä.

Fiilistele kummituskierrosten tunnelmaan ennen tai jälkeen kartanolinnann opastukierroksen nauttimalla kahvi/tee ja herkullinen kummitusleivos Louhisaaren kartano kahvilassa. Kahvila on poikkeuksellisesti auki kummituskierroslaisia varten kierrosiltoina. Aukioloajat saattavat vaihdella järjestettävien kierrosten lukumäärän mukaan, tarkistathan ajankohtaiset tiedot suoraan Louhisaaren kartanon kahvilalta.

Mikä on Louhisaaren kartanolinna?

Louhisaari on upea käyntikohde Askaisten maaseudulla. Kesäkaudella linnaan on auki museona ja siellä järjestetään opastuskierroksia (tutustu aukioloaikoihin Louhisaaren virallisilla nettisivuilla). Syksyn tullen Louhisaari kuitenkin hiljenee kunnes suositut Louhisaaren kummituskierrokset alkavat lokakuussa. Tutustu kummituskierroksiin tällä sivulla ja varaa paikkasi pian. Kierrokset ovat olleet kaikkina vuosina loppuunmyytyjä.

Louhisaaren kummituskierroksen työryhmä:

Käsikirjoitus: Niina Repo
Ohjaus: Teija Söderholm
Tuotanto yhteistyössä: Visit Naantali, Suomen kansallismuseo ja Louhisaaren kartanolinna, Naantalin Teatteri

Tärkeää tietoa Louhisaaren kummituskierroksesta:

Turvallisuus Louhisaaren kummituskierroksella

Olemme koonneet epidemia-ajalle Turvallisesti tapahtumissa -ohjeistuksen ja pyydämme kaikkia lippuja varanneita tutustumaan ohjeisiin ennen osallistumista kierrokselle. Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.

Ajo-ohjeet Louhisaaren kartanolinnalle:

Louhisaari sijaitsee Askaisissa ja sen osoite on Louhisaarentie 244, 21240 Askainen. Virallinen tie kulkee Askaisten kirkolta ja saapuu kartanolinnan pihalle. Huomioithan, että jotkin karttasovellukset saattavat neuvoa mutkittelevan tien läpi peltojen pienen kärrypolun kautta Louhiasareen. Tästä syystä on hyvä pyrkiä suuntaamaan ensin Askaisten kirkolle ja siitä lähteä seuraamaan virallista tietä kartanolinnalle. Tie lähtee Askaisten kirkkoa vastapäätä, tien laidassa on sininen viitta “Louhisaari 2”.

Saapuessasi hiekkatien päähän, ennen linnanpihaa, tien oikealla puolella on tilava parkkialue, jonne voit jättää auton maksutta. Parkkialueelta kävelyä kartanolinnalle on pari sataa metriä. Huom! Linnalle johtavalla kujalla on pimeää iltaisin, joten varaudu taskulampulla. Muistathan kuitenkin, että kierroksella ei taskulamppua saa käyttää.

Louhisaaren kartanolinna
Louhisaarentie 244
21420 Askainen