Edullista kesätekemistä ja ohjelmaa Naantalissa

Kolme nuorta naista kävelemässä Naantalin Kirkkopuistossa aurinkoisena kesäpäivänä. Puistossa värikkäitä kukkia.

Piknikille kirkkopuistoon tai vaikka laiturille

Vehreä kirkkopuisto tarjoaa täydelliset puitteet rennolle piknikille, joten kerää kori täyteen herkkuja ja suuntaa Naantalin Vanhankaupungin sydämeen. Kesäisin Naantalissa kuhisee ja kirkkopuistossa järjestetään paljon ilmaistapahtumia, esimerkiksi konsertteja joka päivä heinäkuussa kello 13. Merellisempää meininkiä pääset seuraamaan, kun levität piknik-eväät laiturille.

Unikeko-hahmo torkkumassa laiturin penkillä ja Pikku Myy tuijottamassa häntä tuimasti kädet puuskassa Naantalin rannassa.

Unikeonpäivät on kesän kohokohta

Naantalin Unikeonpäiviä vietetään 27. heinäkuuta. Itse Unikeonpäivä 27.7. käynnistyy perinteiseen tapaan aamulla, kun Valtakunnan Virallinen Unikeko julkistetaan kello 8 Vanhankaupungin rannassa.

Unikeonpäivät ovat monen perheen kesän hauskin kohokohta. Ohjelmassa on monipuolinen kattaus karnevaali- ja markkinatunnelmaa: hilpeä herätyskulkue, lasten suosittu pukukilpailu, opastettuja kierroksia, vieraita Muumimaailmasta sekä musiikillista ohjelmaa aamusta iltaan.

Suurin osa ohjelmasta on maksutonta ja tapahtumapaikkana on kirkkopuisto.

Ei kesäiltaa Naantalissa ilman Trumputtajaa ja iltavesperiä

Trumputus ja iltavesper on ainutlaatuinen Naantalin tunnelmallinen kesäperinne, jonka juuret juontavat 1700-luvulle saakka. Trumputtaja rummuttaa 1800-luvulta olevan nuotin mukaan kesä-elokuussa iltaisin vähän ennen kello kahdeksaa. Rummutuksen lisäksi perinteeseen kuuluu iltahuuto, jossa asukkaita kehoitetaan päättämään päivän askareet ja rauhoittumaan illanviettoon.

Trumputuksen jälkeen hiljennytään kuuntelemaan Naantalin kirkontornista soitettavaa kaunista iltavesperiä, joka muistuttaa Naantalin luostariajan rukoushetkestä. Iltavesper soitetaan kolme kertaa, kolmeen eri ilmansuuntaan: presidentille, kaupungille ja merelle.

Parhaat paikat kuunnella trumputusta ja iltavesperiä: Kaivohuoneen kulma, rantakioski ja Presidentinlaituri.

Vuokraa pyörä ja hyppää satulaan

Kun haluat nähdä Naantalissa vähän enemmän ja fiilistellä saaristokaupunkia kaikilla aisteilla, vuokraa polkypyörä ja lähde seikkailemaan saariston upeisiin maisemiin. Naantalin kautta pääset kätevästi myös saariston rengasteille.

Polkupyörän voi vuokrata päiväksi tai vaikka viikoksi. Vuokraus on näppärää: tee varaus Carfieldin pyörävuokraamosta, jossa pääset valitsemaan toimipisteet sekä menopelit varusteluineen.

Kaksi nuorta naista pyöräilemässä Naantalin Vanhassakaupungissa vanhat puutalot taustalla.

Lähde frisbeegolf-radalle

Frisbeegolf on hauskaa tekemistä, jossa vierähtää tunti jos toinenkin. Naantalista löydät kaksi eri rataa: Suopellossa ja Haijaisissa, joka sijaitsee Luonnonmaan saarella. Haijaisten radan läheisyydestä löytyy myös luontopolku Silmu, jonka varrella on suosittu laavu. Laavulla on grillausmahdollisuus sekä puucee.

Suopellon frisbeegolfrata

Osoite: Rimpikuja 1, 21110 Naantali.

  • 18 väylää
  • Luokitus A1
  • Väylät sijaitsevat puistoissa ja metsäalueilla
  • Väylä 1 heittopaikka Suopellon koulun pihalla.

Haijaisten frisbeegolfrata

Osoite: Suutarintie 5, 21100 Naantali.

  • 18 väylää, haastavahko metsärata
  • Luokitus AA1
  • Väylät sijaitsevat metsäalueilla
  • Radan info-taulu ja pysäköinti sijaitsevat Haijaisten toimintakeskuksen pihalla.
Naantalin keltainen, vanha Museo-rakennus vehreän puiston laidalla, vanhojen rakennusten ympäröimänä.

Tutustu luostarikaupungin kiehtovaan historiaan Naantalin museossa

Naantalin museo sijaitsee Vanhassakaupungissa ja on kahden puutalorakennuksen kokonaisuus, jotka yhdessä luovat mielenkiintoisen katsauksen Naantalin historiaan. Naantalin vuonna 1443 perustetun Birgittalaisluostarin yhteyteen rakentunut Naantalin ”Armonlaakson” historia kietoutuu luostariin, kylpylään ja sijaintiin Turun sekä saariston kupeessa.

Vierailun arvoinen on myös museon oma kauppa, Säsonki, jossa on myynnissä kaikenlaista kiehtovaa kotiinviemisiksi.

Tai mitä jos tutustuisit samalla myös Turkuun ja lähiseutuun?

Linja-autossa on tunnelmaa, joten hyppää keltaisen linja-auton kyytiin! Turun seudun joukkoliikenteen, eli Fölin, kyydissä voit matkustaa edullisesti ja ympäristöystävällisesti koko Turun seudulla: Turkuun, Raisioon, Kaarinaan, Lietoon ja Ruskolle. Lippu on voimassa kaksi tuntia ja samalla lipulla voit matkustaa myös vesibussiliikenteessä.