Naantali Kesäshop – kesäisiä herkkuja ja tuliaisideoita

Naantali Kesäshop -kontissa myynnissä olevia tuotteita.

Naantali Kesäshop – kesäisiä herkkuja ja tuliaisideoita Vanhankaupungin rannasta

Naantalin ranta on varmasti yksi Suomen hienoimmista paikoista olla kesätöissä. Tavata ihmisiä ympäri Suomen ja kauempaakin. Ihmisten kohtaaminen on tämän yhdessä tekemisen upea lisä.

Kimmo Saarinen

Naantalin Vanhakaupunki ja sen ympäristö tarjoavat mukavia pieniä puoteja pistäytyä ostoksille.

Tänä kesänä aivan rannan tuntumaan, Visit Naantalin punaisen talon takapihalle, on avattu uusi pop-up -myymälä. Siellä voi tutustua useamman paikallisen tuottajan tarjontaan samalla kertaa ja pistäytyä piha-alueen kahvilakioskissa.

Pop-up -myymälä on nimeltään Naantali Kesäshop (ota seurantaan Instagramissa: @naantalikesashop), jossa paikalliset lähialueen pienyrittäjät Kimmo Saarinen (@askaistenprannari), Soili Kivelä (@soikku_tuotteet), Pirjo Kallio (Promotrade) ja Nina Tuomisto (@Silvernet.fi) ovat vuorollaan palvelemassa joka päivä koko kesäkauden klo 11-17.

Tarjonta shopissa on laaja: Ninalla on upeita paikallisesti valmistettuja, käsintehtyjä hopeakoruja. Soikulla taas erilaisia painokankaita ja grafiikkaa. Pirjolla mukavia lahjatavaroita ja erikoisuutena kotimainen sytytysgeeli vaikka mökille. Kimmon, Suomen pienimmässä kahvipaahtimossa paahdetut orgaaniset pientilakahvit, hurmaavat tuoksullaan. Kaikki oivallisia tuliaisia mökkivierailulle.

Naantalin pienvenesatama on kesäisin vilkas, ja yksi idea myymälässä on palvella heitäkin. ”Meiltä voi hakea myös kassin paikallisia yrttejä tai perunoita veneeseen. Tai vaikka Pielisen Kalan muikkusäilykkeitä, joista loihtii lisukkeen uusille perunoille”, kertoo Kimmo tarkemmin. Olihan siellä myös kotimaista Muumikaakaota tai espressofudgea, joilla saa kivaa lisää venetarjoiluun.

Koska pop-up on yrittäjien yhteistyöhanke, on joku heistä aina paikalla kertomassa taustoja tuotteistaan. Kaikesta huomaa, että he tekevät tätä koko sydämellään. Iloinen tunnelma tarttuu ja mukaan jää aina myös tarinoita tuotteiden taustalta.

Ruokakummi-Mika

Mika Kavanti