Tavastin Kilta – Ruokakummi-Mika vierailulla

Tavastin Kilta -ravintolan parsapasta-annos kauniisti lautaselle aseteltuna.

Ravintola Tavastin Kilta – tärkeintä on viihtyä!

Naantalin Vanhankaupungin rannassa aivan paraatipaikalla Kultarannan puolella on ollut jo pitkään ravintolatoimintaa. Eikä ihme, onhan paikka todella hieno. Päivällä upea auringonpaiste terassilla ja illalla auringonlasku kultaa näkymät.

Suomalaistunut milanolainen Riccardo Soldati oli aina halunnut saada oman ravintolan Vanhaankaupunkiin ja nyt tilaisuus ilmestyi, kun Uuden Killan ravintolatila tuli myyntiin. Siihen kannatti tarttua heti! Samalla palautui ravintolan perinteikäs nimi: Tavastin Kilta (@ravintolatavastinkilta). Uskoa hänen päätökselleen antoi Naantalin vahva asema matkailukaupunkina. Riccardo itse kuvaili Naantalia pohjolan Portofinoksi, mikä on todellinen kehu italialaisen suusta.

Tavastin Killan ravintoloitsija Riccardo Soldati ja hänen työntekijänsä seisovat iloisina ravintolan terassilla oven suussa.
Ravintoloitsija Riccardo Soldati valmistamassa erikoiskahvia.

Tärkeintä on viihtyminen

Keskustelin Riccardon kanssa siitä, mikä tärkeintä hänen ravintolassaan. Vastaus oli yhdellä sanalla: viihtyminen! Se tarkoittaa, että on juuri oikea ruoka, oikeassa ympäristössä, juuri oikean juoman kera. Kaikki tämä tarjoiltuna niin, että kaikki toimii. Kaikille tulee olo, että täällä viihtyy. Silloin hän on onnistunut. Hänellä on myös lapsille omia edullisia vaihtoehtoja, jotta koko perhe voisi tulla viihtymään yhdessä.

Aukioloajat ovat suosivat kesäisen Naantalin vierailijaa: syömään ja terassille juomalle pääsee joka päivä 12-23. Viikonloppuisin kysynnän mukaan pidempäänkin.

Parsapasta-annos ruokapöydällä, jossa myös vesipullo sekä kukkia maljakossa.
Jälkiruoka-tryffelit aseteltuna lautasen päälle.

Lähiseudun ruokia välimerellisellä vivahteella

Menu vaihtuu kausittain (kannattaa tarkistaa https://www.tavastinkilta.fi/). Listalla olevat pastat tehdään tietysti paikan päällä itse. Käydessäni lounaalla parsasesongin aikaan, otin pastan kotimaisesta parsasta. Kastike upean kermaista, mutta tehty keitinliemestä. Nyt kesällä listalla on tietysti uusia perunoita. Niitä voi nauttia perinteisesti tai sitten Välimeren vivahteella. Vai maistuisiko italian erikoisuus: mansikkarisotto (kotimaisista mansikoista tietysti). Vaihtuvia liharuokia, kalaa ja myös kasvisvaihtoja löytyy listalta.

Raaka-aineet ovat tärkeässä osassa: Kitola Nousiaisista toimittaa lähituottajien vihannekset, juurekset ja muut tuoretuotteet. Kalat tulevat lähivesiltä. Tietysti raaka-ainelistalla on aina jotain erikoista, kun halutaan tuoda mukaan se pieni vivahde Italian suunnalta.

Naantalissa on kesäisin suosittu kesäteatteri Muumisaarella. Jos mielii esityksen jälkeen vielä ruokailemaan, kannattaa kysellä Tavastin Killasta illan teatterimenua. Se täytyy varata etukäteen. Jos taas on harkinnassa järjestää yritystapahtuma tai vaikka syntymäpäiväjuhlat, kannattaa kysyä Riccardo ideoita. Ravintolasta saa varattua oman kabinetin ja sinne juuri sinun tilaisuuteesi sopivan menukokonaisuuden.

Tavastin Killan viihtyisä sisustus, jossa käytetty vanhoja huonekaluja, moderneja kuivakukka-asetelmia sekä tauluja seinillä.
Moderni abstrakti taulu vanhan tuolin yläpuolella.

Terassi meren äärellä

Tavastin Kilta ei ole vain ruokaravintola, vaan paikan päälle voi piipahtaa myös nauttimaan viileän juoman ja napostelemaan jotain pientä. Ulkona terassilla upea merinäköala tuo kesän lähelle. Siellä on myös laadukas cocktail-baari, josta saa myös alkoholittomia vaihtoehtoja. Itse maistoin erinonomaista katkero-kuohuviini mocktailia. Todella raikas yhdistelmä! Viinilistalla on tarjontaa ympäri maailmaa ja hinnoittelussa on ideana, että voisi maistaa lasillisen myös toista viiniä.

Tavastin Kilta ravintola on hieno lisä Naantalin ravintolatarjontaan. Tuoksuva mansikkarisotto edessä, kasvot kohti aurinkoa ja kuuntelet meren ääniä. Huomaat olevasi (pohjolan) Portofinossa!


Ruokakummi-Mika

Mika Kavanti