Saariston makuja – ruokakummi Laura Tammiston Kuulaksessa ruokafestareilla

Ihmisiä viettämässä kesäpäivää Tammiston tilan omenapuutarhassa räsymatoilla istuen ja makoillen.

Saariston makuja – ruokakummi Laura Tammiston Kuulaksessa ruokafestareilla

Ravintola Tammiston Kuulaksessa järjestettiin lauantaina 17.6.2023 ensimmäistä kertaa Taste of Archipelago -tapahtuma. Konsepti on loistava, ja tänä vuonna sää suosi sitä aivan erityisesti. Ravintolan terassilla oli hiiligrilli kuumana, ruokailupaikkoja pöydissä ja räsymattoja vietäväksi itselleen mieluisaan paikkaan omenapuiden katveeseen tilan viihtyisään puutarhaan. Puutarhan reunalla teltassa oli paikallisten panimotuottajien esittelypisteet, joissa kuulimme tarinoita tuottajilta ja maistelimme cocktaileja. Tunnelmaa loi turkulainen musiikkiduo Roihu&Riehu.

Saariston makuja

Menu oli maisteluannostyyppinen. Osa ruoista on Kuulaksen vakiolistalla ja osa oli kehitetty tätä tapahtumaa varten. Annokset sopivat hyvin yhteen, ja niistä sai luotua loistavan kokonaisuuden.

Tammiston Kuulaksen maisteluannokset  pienillä puisilla lautasilla.
Siiderilasi kädessä, vehreä puutarha taustalla.

Me maistoimme ja jaoimme kaikki annokset; rapeaksi paistettu Kananlento maissimajolla, häränposkea, kasvisvaihtoehtona härkäpapua siitakesienellä sekä lisukkeina grillattua kaalia ja uutta perunaa kapriksilla. Maukkaiden annosten joukosta suosikiksemme nousi Kaalimaan vartija. Jollet ole vielä itse maistanut grillattua kaalia, kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa se Kuulaksessa!

Upean puutarhan tunnelmasta pääsee nauttimaan koko kesän ajan. Päivänvarjomaisiksi leikatut omenapuut tarjoavat paljon suojaisia sopukoita, joissa voi nauttia vaikka Kuulaksen kuuluisan piknik-korin antimista.

Ihmisiä viettämässä kesäpäivää Tammiston tilan omenapuutarhassa räsymatoilla istuen ja makoillen.

Käsityönä tehdyt juomat

Oli hämmästyttävää löytää teltasta tällainen valikoima paikallisten tuottajien laadukkaita, käsityönä tehtyä juomia. Tunnustusta ja kilpailumenestystä on tullut ulkomaita myöten. Paikalla olleiden artesaanien asenne työhönsä oli vaikuttavaa.

Mallasseppien värikkäitä oluttölkkejä pöydän päälle aseteltuna.
Gin-juoma sekä -pullo.

Viihdyimme loistavasti tapahtumassa useamman tunnin ajan. Ruoka- ja juomafestari oli oikein suosittu ja kaikki muutkin näyttivät nauttivan kauniista kesäpäivästä ja tapahtuman annista. Roihu&Riehu esiintyivät läpi päivän soittaen tyyliltään laidasta laitaan leppoisaan kesäpäivään sopivaa musiikkia. Toivomme, että hyvän ruoan, juoman ja ympäristön yhdistäminen rennoksi puutarhafestariksi saa jatkoa ensi kesänäkin!

Tule herkuttelemaan ja tutustu Tammiston Kuulakseen.

Tutustu myös muihin Naantalin ravintoloihin.

Ravintola Tammiston Kuulas löytyy myös somesta!

Ruokakummi Laura

Laura Klami