Ravintola Naantalin Metsätähti – lähiruokaa ja ystävällistä tunnelmaa

Lähiruokaa ja ystävällistä tunnelmaa Naantalin Metsätähdessä

Naantali on tunnettu vanhasta kaupungistaan ja sen aurinkoisesta satama-alueestaan, jossa useita ravintoloita ja kahviloita. Mutta Naantali tarjoaa muitakin paikkoja ruokaelämyksille. Kannattaa tutkia ympäristön tarjontaa tarkemmin.

Yksi helmi löytyy Soinisten alueelta, muutama kilometri keskustasta: Ravintola Metsätähti (@naantalinmetsatahti). He ovat ottaneet paikkansa alueen ykkösravintolana lounasaikaan. Kesäisin paikan iso terassi täytyy ruokailijoista. Mutta tämän lisäksi he toimivat juhlatilana pieniin tai isompiinikin juhliin. Suosion syynä on herkullisen ruuan lisäksi palvelu, johon saa kaiken valmiina: yksilöllisen menuun, näyttävän kattauksen, raikkaan koristelun ja ystävällisen tarjoilun. Kaikki helposti kokonaispakettina.

”Me emme ole vain lounasravintola, vaan ravintola, joka on auki pääasiassa lounasaikaan. Haluamme tarjota myös muuta kuin lounasruokaa, eli kesälistallamme on aina tarjolla päivän tuore kala, maukas lihavaihtoehto tai päivän salaatti lounasruokamme lisäksi. Ruuan kanssa voi myös nauttia laadukkaita viinejä tai paikallisia oluita.”

Susanna Stolpe -Metsätähden omistaja

Metsätähdessä järjestetään erilaisia tilaisuuksia iltaisin, harrastetyöpajoja tai viinitastingejä. Kannattaa seurata somesta tarkemmin. Heiltä voi ostaa myös monia muita lähialueen yrittäjien tuotteita mukaan kotiin tai tuliaisiksi. Jotain hieman erikoisempaa ja herkullista.

Yksi Naantalin uusista luontokohteista, Vaarjaoen luontopolku alkaa ihan Metsätähden läheltä. Samoin Suopellon frisbeegolfrata on pienen matkan päässä. Eikä matka ole pitkä isommallekin golfradalle, Aurinko Golfiin on pari kilometriä. Metsätähti on hyvä etappi koko perheen retkelle.

Itse olin maistamassa lounaalla olleen kalamurekepihvin Köylijärven varhaisperunoilla. Olihan varhaisperunan päivä 15. kesäkuuta! Se tehdään Herkkunuotan suomalaisesta kalasta oman reseptin mukaan. Todella kuohkeaa ja herkullista! Susanna kertoi, että heillä suosituimmat ruuat ovat juuri tämä kalamurekepihvi, mutta paistetut silakat, jauhemaksapihvit sekä erilaiset jauheliharuuat maistuvat ruokailijoille aina. Perinteistä kotiruokaa, mutta Metsätähden tuoreista lähiraaka-aineista. Omia suosikkeja ovat myös paella, itse tehdyt falafelit sekä paikan päällä leivotut voisilmäpullat. Lounaslista on todella monipuolinen.

Metsätähdessä on panostettu aidosti lähiruokaan ja ympäristöystävällisyyteen. Esimerkkinä sitoutuneesta toiminnastaan he ovat saaneet Green Key -sertifikaatin, joka on yksi isoimmista matkailualan vastuullisuussertifikaateista. Toiminnassa kiinnitetään huomioita ympäristöön ja raaka-aineet tulevat läheltä: Inkisen puutarha, Mikolan Luomutila ja Vallan Maukas ovat heidän vakiotoimittajiaan.

Mutta parasta paikassa on ystävällinen tunnelma. Henkilökunta on todella huomioivaa ja mukavaa. Heidän kanssaan on mukava jutella annoksista tai vaihtaa vaan kuulumisia.

Metsätähdessä käydessäni tulee mieleen Michelin-tähtien jakoperusteet: Yksi tähti on erittäin laadukas ravintola. Kaksi tähteä on jo sen arvoinen, että sinne kannattaa poiketa suunnitellulta reitiltään. Jos Naantalissa jaettaisiin Naantalin ravintola-aurinkoja, Metsätähti saisi niitä ehdottomasti kaksi. Poikkea sinäkin reitiltäsi!

Tutustu ravintola Metsätähteen ravintolan kotisivuilla sekä somekanavissa

Ruokakummi Mika

Mika Kavanti