Ryhmämatka, Ohjelmalliset majoituspaketit ryhmille

Alk. 199 €/hlö Turun ja Naantalin nähtävyydet

Turun ja Naantalin nähtävyydet – kahden päivän huippuretki

Alk. 199 €/hlö

Retken kohokohdat

 • Kävelykierrokset Kultarannan puutarhassa ja Naantalin vanhassa kaupungissa, Turun opastettu kiertoajelu ja museokäynti
 • Illallisristeily aidolla höyrylaivalla Loistokarin saarelle
 • Majoitus ryhmän valinnan mukaan Naantalin tai Turun tasokkaissa hotelleissa

Katso hintaehdot ja lisätiedot alempaa.

Turun ja Naantalin nähtävyydet ja merellisiä makupaloja

Turun ja Naantalin nähtävyydet tulevat tutuksi päiväretkellä Suomen historialliseen entiseen pääkaupunkiin sekä luostarista alkunsa saaneeseen Naantalin saaristokaupunkiin. Tämän kaksipäiväisen retken aikana koetaan Turun ja Naantalin tärkeimmät nähtävyydet hyvää ruokaa unohtamatta.

Ryhmämatkan aikana tutustutaan Turun nähtävyyksiin ja kaupungin kiehtovaan historiaan kiertoajelulla. Retken aikana on mahdollisuus vierailla etukäteen valitussa museossa. Vaihtoehtoina ovat mm. Suomen keskiaikaista historiaa henkivä Turun linna, Turun paloista selvitytynyt Käsityöläismuseon puutaloalue tai Aboa Vetus Ars Nova.

Toinen retkipäivä on pyhitetty Naantalin puutaloidyllin ihasteluun. Naantalin nähtävyys ja merkittävin käyntikohde, presidentin kesäasunnon Kultarannan puutarha, tulee tutuksi opastetulla kävelykierroksella.

Opastuksen aikana nähdään 100-vuotiaan muotopuutarhan upeat kukkaistutukset, patsaat ja suihkulähteet. Päivän täydentää Naantalin nähtävyyksiin tutustuttava vanhan kaupungin kierros sekä herkullinen lounas.

Tämä retki sopii ryhmille, joita kiinnostavat Naantalin ja Turun nähtävyydet kompaktissa paketissa. Kaksipäiväisen retken aikana koetaan molempien kaupunkien merkittävimmät nähtävyydet.

Esimerkki aikataulusta

SAAPUMISPÄIVÄ
Klo 11.30 Lounas Turussa
Klo 12.30 Opastettu kiertoajelu Turun päänähtyyvkisllä, yksi kohdevierailu esim. Turun linnassa tai Käsityöläismuseolla tai Aboa Vetus Ars Novaan)
Klo 15.00 Majoittuminen hotelliin Turussa tai Naantalissa
Klo 18.00 Ukkopekan illallisristeily Turun Aurajoen rannasta Loistokarin saarelle
Klo 22.00 Paluu takaisin Aurajoen rantaan ja siirtyminen ryhmä bussilla hotelliin
LÄHTÖPÄIVÄ
Klo 10.00 Opas nousee bussin kyytiin Naantalin keskustasta
Klo 10.30 Opastettu kävelykierros Kultarannan puutarhassa
Klo 12.00 Opastettu kävelykierros Naantalin vanhassa kaupungissa
Klo 13.00 Lounas ja omaa aikaa vanhassa kaupungissa kiertelyyn

Turun ja Naantalin helmet -ryhmäretken hinta

Alk. 199 €/hlö 

Hinta toteutuu kun mukana min. 35 maksavaa osallistujaa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta.

Retki toteutettavissa kohteiden aukioloaikojen puitteissa. Hinta voimassa arkisin, pyhähinta lasketaan erikseen. Muutokset mahdollisia.

Turun ja Naantalin helmet -ryhmähinta sisältää:

 • Majoitus Naantalissa tai Turussa kahden henkilön huoneessa sis. buffetaamiaisen
 • Paikallisoppaan palvelut retkipäivien opastusosuuksilla
 • Opastettu kiertoajelu Turussa (ryhmän omalla bussilla)
 • Sisäänpääsymaksu ennakkoon valitussa museossa Turussa
 • Kävelykierrokset Naantalin vanhassa kaupungissa ja Kultarannan puutarhassa
 • Lounas molempina päivinä
 • Illallisristeily Loistokarille

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys

Naantali

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoitettuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Lue lisää esteettömyydestä Kultarannan puutarhassa
 • Opas käyttää äänenvahvistinta Kultarannan puutarhassa. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.
 • Vierailijat opaskoirien kanssa ovat tervetulleita kierrokselle Kultarannan puutarhaan.
 • Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.
 • Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet Kultarannan puutarhan kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Naantalin vanhan kaupungin kävelykierros toteutetaan esteettömästi. Kierroksen kesto ja reitti ovat sovittavissa ryhmän toiveiden mukaan. Huomioitavaa kuitenkin on että reittien varrella on rajallisesti istumapaikkoja. Kierroksen aikana ei vierailla rakennuksissa.

Turku

Moniin Turun nähtävyyksiin voi tutustua ainakin osittain esteettömästi. Tutustu Turun linnan, Turun tuomiokirkon, Aboa Vetus Ars Novan sekä Forum Marinumin esteettömyyssivuihin. Luostarinmäen käsityöläismuseon alueella on paljon vanhoja puutaloja, joihin käynti ei ole esteetön.

Mainitsethan varauksen teon yhteydessä erityistoivomuksista tai mikäli ryhmässä on liikuntarajoitteisia henkilöitä, jolloin voimme suunnitella oppaan kanssa juuri teille sopivan opastusreitin.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Visit Naantali kannustaa vastuulliseen matkailuun Naantalissa ja ryhmämatkailu voi olla juuri sitä parhaimmillaan!

Opastetut kierrokset nähtävyyskohteissa toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierroksille on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Useat Naantalin ja lähialueen ravintoloista ja kahviloista suosivat tuotteissaan lähellä tuotettuja sekä satokausien mukaisia raaka-aineita. Kysy lisää varauksen yhteydessä lähituotteiden käytöstä ja paikallisista suosituksista.

Ryhmässä toteutettavat retketyhteiskuljetuksella sekä kiertoajelut matkakohteessa ovat vastuullinen tapa matkustaa yksityisautoilun sijaan. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Vastuullisen matkailun voi ottaa huomioon myös valitsemalla ryhmälle majoituskohteen, joka ottaa ympäristöasiat huomioon toiminnassaan. Tästä todistuksena osalla majoituskohteita on ympäristösertifikaatti, kysy lisää vaihtoehdoista varauksen teon yhteydessä.

Visit Naantalilla on Ekokompassi-sertifikaatti ja on sitoutunut edistämään ympäristöystävällistä matkailua Naantalissa. Tutustu Visit Naantalin ympäristölupauksiin.