Ruokakummi-Essin galette

Ruokakummi-Essin värikäs kasvisgalette.

Ruokakummi-Essin galette on kesäinen herkku

Tämän kesäisen herkun pääosassa on tietty paikallinen peruna. Mä hankin perunat Mahilan tilan söpöltä omatoimikioskilta Rymättylästä. 🌞😋

Tää resepti on helppo; kaikkee mitä kaapista löytyy, voi laittaa tähän. Mulla täytteenä on tuorejuusto, jossa on kevätsipulin vartta, pippuria ja suolaa, lisäks täytteessä on tomaattia, rosmariinia, salviaa, kevätsipulia ja parmesaania. Tuorejuusto voi olla mikä tahansa maustettu tai maustamaton.

Pohja:

Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuutioitu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna basilika. Sekoita parmesaaniraaste ja basilika muruseokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina isoksi pyöreäksi levyksi (Ø 35–40 cm) leivinpaperin päälle. Vedä taikina leivinpapereineen uunipellille. Laita täytettä siten, että reunoille jää noin 3 cm tyhjää. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Paista piirakkaa uunin keski-tasossa noin 25 minuuttia, kunnes se on kauniin kullanruskea. Tarjoa lämpimänä.

Ruokakummi Essi

ESSI LAGERSTRÖM