Näe ja koe, Aktiviteetti, Opastetut yleisökierrokset, Teemakierros

Vanhat talot kertovat -teemaopastus

Tule mukaan opastetulle kävelykierrokselle Vanhankaupunkiin

Hattu, Hirvo, Humppi… Vanhankaupungin taloilla on nimet. Mitä tarinoita talot ja Vanhankaupungin kapeat kujat kätkevät? Lähde mukaan kuulemaan ja ihmettelemään lähes 600-vuotisen kaupungin mennyttä elämää!

Vanhat talot kertovat -teemaopastus vanhassa Naantalissa

Vanhat värikkäät puutalot Naantalissa ovat alueen ehdoton nähtävyys. Naantalin puutalokaupunki ja sen rantaa syleilevä meri sekä saaristo ovat Naantalin erityispiirteitä, ja moni kuvailee kaunista Vanhaakaupunkia kuin astuisi ajassa vuosisatoja taaksepäin. Naantalin Vanhassakaupungissa riittääkin tarinoita muinaisen luostarikaupungin alkuajoista lähtien.

Mielenkiintoisia tarinoita menneisyydestä

Luostarin perustaminen Ailostenniemelle aikaansai pienen Vallis Gratiaen syntymisen (Nadhendaal ruotsiksi). Suomalaisten suuhun nimi kääntyi pian Naantaliksi ja siitä alkoi värikkään pienen kaupungin tarina. Vanhankaupungin opastetulla kierroksella kuullaan Naantalin auringosta, kylpylä-ajasta, Naantalin erikoisista asukeista, piparkakuista ja Tokka-Lotastakin. 

Lähde mukaan kuulemaan ja ihmettelemään lähes 600-vuotisen kaupungin mennyttä elämää. Opastettu kävelykierros Naantalin Vanhassakaupungissa lähtee Visit Naantalin toimiston edestä. Opastus pidetään suomeksi, ja tiivistetään tarvittaessa matkan varrella ruotsiksi ja englanniksi. Kierros kestää tunnin.

Tämä kierros sopii kaikille vanhoista puutaloista sekä Suomen keski-aikaisesta historiasta kiinnostuneille. Kierroksen aikana kuullaan tarinoita aina luostari-ajoista nykypäivään asti. Yhdistä Naantalin Vanhankaupungin kierrokseen vaikkapa illanvietto Naantalin rannan ravintoloissa tai Teatteri Emmassa.

Ajankohdat ja liput

Vanhankaupungin opastettuja kierroksia järjestetään vakiolähtöinä kesäkaudella 2024 seuraavasti: 6.6., 13.6., 20.6., 15.8., 22.8. ja 29.8. Opastukset alkavat kello 16 ja lähtevät Visit Naantalin edustalta.

Hinta 10 € / hlö

Kierros kestää tunnin. Opastus on suomeksi, ja tarvittaessa tiivistetysti ruotsiksi ja englanniksi.

Varaa yksityisopastus ryhmälle

Opastus on mahdollista varata myös yksityisopastuksena kaiken kokoisille ryhmille ympäri vuoden.

Hinta alk. 120 € / opas

Yksityisopastukset Visit Naantalista

Kaikenkokoisten ryhmien on mahdollista varata yksityisopastus Visit Naantalista. Historiallinen Naantali on tarinoiden aarreaitta ja opastusten teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com