Näe ja koe, Aktiviteetti, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Teemakierros

Vanhan kaupungin opastettu kävelykierros

Vanhojen talojen tarinoimaa…

Tiesitkö, että jokaisella Naantalin vanhan kaupungin talolla on oma nimensä? Entä arvaatko, missä kohtaa on aikoinaan lipunut pieni lahti kohti nykyistä keskustaa? Voisivatkohan nimet Sillankorva ja Sillanpää antaa siitä vihjeitä..

10 €/aikuinen, 6 €/lapsi

Opastettu kierros vanhassa Naantalissa

Naantalin vanha kaupunki, jonka sydämeen meri lipuu, kätkee sisälleen kertomisen arvoisia tarinoita. Historia, romantiikka, kylpylä ja ihmiset ovat osa tätä tarinaa.

Vanhat värikkäät puutalot Naantalissa ovat alueen ehdoton nähtävyys. Naantalin puutalokaupunki ja sen rantaa syleilevä meri sekä saaristo ovat Naantalin erityispiirteitä ja moni kuvailee kaunista vanhaa kaupunkia kuin astuisi ajassa vuosisatoja taaksepäin. Naantalin vanhassa kaupungissa riittääkin tarinoita muinaisen luostarikaupungin alkuajoista lähtien.

Tarinoita menneisyydestä

Luostarin perustaminen Ailostenniemelle aikaansai pienen Vallis Gratiaen syntymisen (Nadhendaal ruotsiksi). Suomalaisten suuhun nimi kääntyi pian Naantaliksi ja siitä alkoi värikkään pienen kaupungin tarina. Vanhan kaupungin opastetulla kierroksella kuullaan Naantalin auringosta, kylpylä-ajasta, Naantalin erikoisista asukeista, piparkakuista ja Tokka-Lotastakin. 

Lähde mukaan kuulemaan ja ihmettelemään lähes 600-vuotisen kaupungin mennyttä elämää. Opastettu kävelykierros Naantalin vanhassa kaupungissa lähtee Visit Naantalin toimiston edestä. Opastus pidetään suomeksi ja tiivistetään tarvittaessa matkan varrella ruotsiksi ja englanniksi. Kierros kestää tunnin.

Tämä kierros sopii kaikille vanhoista puutaloista sekä Suomen keski-aikaisesta historiasta kiinnostuneille. Kierroksen aikana kuullaan otteita aina luostari-ajoista nykypäivään asti. Yhdistä Naantalin vanhan kaupungin kierrokseen opastus Kultarannan puutarhassa tai vaikkapa illanvietto Naantalin rannan ravintoloissa tai Teatteri Emmassa.

Opastetulle vanhan kaupungin kierrokselle osallistuvia kuuntelee opasta punaista puutalonseinää vasten..

Ajankohdat ja liput

Vanhan kaupungin opastettuja kierroksia järjestetään kesäkaudella vakiolähtöinä tiistaisin. Vuoden 2023 ajankohdat tarkentuvat lähempänä kesää.

Lähtö Visit Naantalin toimiston edustalta (Nunnakatu 2).

10 €/aikuinen

6 €/lapsi

Kierros kestää tunnin. Opastus on suomeksi ja tarvittaessa tiivistetysti ruotsiksi ja englanniksi.

Liput kätevästi Visit Naantalin verkkokaupasta tai ennen kierrosta Visit Naantalin toimistolta.

Yksityisopastukset Visit Naantalista

Kaikenkokoisten ryhmien on mahdollista varata yksityisopastus Visit Naantalista. Historiallinen Naantali on tarinoiden aarreaitta ja opastusten teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja. Myös opastuksen Kultarannan puutarhaan ja Naantalin kirkkoon järjestyvät Visit Naantalin kautta.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com