Vihreä valinta: Muumimaailman ympäristöarvot

Vihreä valinta Naantalissa juttusarja

Vihreä valinta Naantalissa juttusarjassa esitellään naantalilaisia yrityksiä, joiden toiminnassa ympäristöarvot ovat tärkeässä asemassa. Juttusarjaa varten yrityksiä ovat haastatelleet Naantalin kaupungin ja Carunan duunienergia-kampanjan kesän 2021 kesäseikkailijat Essi ja Kasperi.

Vastuu ympäristössä toiminnan keskeinen ajatus

Haastattelimme yritystä osana juttusarjaa ympäristöteoista ja -arvoista. Kysymykset käsittelivät yrityksen ajatuksia ympäristöystävällisyydestä, ja luontoa ajatellen kestävistä valinnoista kaikessa toiminnassa.

Muumimaailmassa vastuu ympäristöstä on keskeisenä ajatuksena ja toimintatapana yrityksen kaikessa toiminnassa ja arvoissa. Ympäristö ja halu suojella Naantalin vanhankaupungin luontoa, on ajanut yrityksen toimintaa jo sen alkuajoista lähtien. Tämä näkyy kaikessa toiminnassa, rakennusten materiaaleista kierrätykseen.

Tällä hetkellä Muumimaailma suorittaa ympäristösertifikaatti Ekokompassia. Sertifikaatin suorittaminen on osasuoritus Sustainable Travel Finland -merkistä, joka Muumimaailmallakin on tavoitteena. Yrityksellä on olut alusta asti tapana tehdä kaikki kestävästi ja kestämään aikaa. Rakennusten materiaaleina on käytetty paljon puuta, joka on ollut kannattavaa niin taloudellisesti kuin ympäristön kannaltakin.

Asiakkaalle näkyviä ympäristötekoja on paljon, mutta niin myös kulissien takana tapahtuvia. Muumimaailman sijaitessa saaressa on yrityksen jätehuolto kehitetty toimivaksi ja kannattavaksi. Puistossa on panostettu kierrätyspisteisiin, jotka ovat asiakkaalle näkyvä osa yrityksen ympäristöteoista. Kuitenkin myös piilossa tapahtuva lajittelu on laadukasta.

Ympäristöstä huolehtiminen on myös sosiaalista vastuuta

Muumimaailman ollessa lapsille tarkoitettu kulttuurikohde, on erityistä huomiota kiinnitetty myös sosiaaliseen vastuuseen esimerkiksi turvallisuuden osalta. Yrityksen ympäristö pidetään siistinä ja ehjänä, jolloin kaikkien on turvallista vierailla saaressa. 

Viimeisenä keskustelimme siitä, mitä asiakas tai matkailija voi yrityksen mielestä tehdä edistääkseen ympäristön hyvinvointia. Muumimaailmassa pienienkin vieraiden kohdalla hyvä neuvo on roskien vienti roskikseen asti. Näin saaren ympäristö pystytään pitämään siistinä ja kaikkien vierailu on mukava kokemus.

Myös muita hyviä ympäristöä huomioivia tekoja on biohävikin vähentäminen, johon esimerkiksi isommat vieraat pystyvät buffet-pöydässä vaikuttamaan. Muumimaailman lähelle on myös mahdollista saapua eri kulkuneuvoin, tai lähellä asuvana vaikka pyörää käyttäen.

Naantalin kesäseikkailijat Essi ja Kasperi


Kesäseikkailijat 2021 palkattiin Naantalin kaupungille osana Carunan duunienergiaa-kampanjaa. Essi ja Kasperi liikkuivat Naantalissa somettaen paikallisista yrityksistä sekä antoivat vinkkejä vastuulliseen tekemiseen sekä matkailuun Naantalissa.

#duunienergiaa #hyvääenergiaa