Esteetön kohde, Näe ja koe, Aktiviteetti, Esteetöntä tekemistä, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Teemakierros

Keskiaikaisen luostarikirkon salat -kierros Naantalin kirkossa

Keskiaikaisen luostarikirkon saloihin…

…on parasta tutustua vaikuttavan luostarikirkon ainutlaatuiseen historiaan syventyvällä opastetulla kierroksella. Kierros lähtee kirkon pääovelta kesämaanantaisin ja kestää tunnin verran. Opastus on suomeksi ja tiivistettynä tarvittaessa ruotsiksi ja englanniksi. Kierros esittelee Naantalin kirkon tarinan mielenkiintoisesti ja sopii erinomaisesti historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille.

Opastettu kierros Naantalin kirkossa

Naantalin Vanhankaupungin vieressä sijaitsee rannan silhuettia hallitseva valkoinen kivikirkko. Naantalin kirkko on ainutlaatuinen nähtävyys Suomessa, sillä se on rakennettu 1460–80-luvuilla katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Paikaksi valikoitui Ailostenniemi, sillä Pyhän Birgitan näyn mukaisesti luostarikirkon takana tuli välkkyä hiljainen vesi.

Naantalin kirkon valmistumisvuotena pidetään vuotta 1462, jolloin Piispa Konrad Bitz vihki luostarirakennukset käyttöön. Kuvauksellinen barokkitorni valmistui vasta vuonna 1797. Kirkon erityispiirteisiin kuuluvat vihkiristien yhteyteen maalatut Kristuksen kasvokuvat.

Luostarin toiminta päättyi reformaation myötä vuonna 1544 ja nykyään Naantalin kirkko on ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus. Se on Turun tuomiokirkon jälkeen Suomen suurin keskiaikainen kivikirkko. Naantalin luostarikirkko on matkailijoiden suosima nähtävyys. Birgittalaisluostarissa liturgiset laulut ja sävelet rytmittivät päivän- ja vuodenkiertoa. Tästä syystä kirkon akustiikka onkin erinomainen ja nykyään siellä järjestetään useita konsertteja vuosittain. Naantalin keskiaikainen luostarikirkko on myös Naantalin Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka.

Ajankohdat ja liput

Keskiaikaisen luostarikirkon salat -kierroksia järjestetään vakiolähtöinä kesäkaudelle. Opastus on mahdollista kuitenkin varata myös yksityisopastuksena kaiken kokoisille ryhmille ympäri vuoden.

Opastus on suomeksi, ja tarvittaessa tiivistetysti ruotsiksi ja englanniksi.

Opastettu kierros Naantalin kirkossa on esteetön.

Naantalin kirkon torni puiden lehvien läpi.

Ryhmävaraukset Naantalin kirkkoon

Ryhmien on mahdollista varata kirkkoon yksityisopastus Visit Naantalista. Luostariajasta ja birgittalaissisarien liturgisista lauluista kiinnostuneilla on mahdollisuus varata myös Sisarten laulu -elämysopastus kirkkoon. Kierroksen aikana kuullaan kirkon historiasta ja lauletaan ikiaikaista säveltä oppaan kanssa.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.