Tapahtumat, Esteetön tapahtuma, Musiikki

Kesäkonsertteja Naantalin kirkossa:

18.07.2024 - 17.08.2024
Naantalin kirkon torni puiden lehvien läpi.

Kesäkonsertteja Naantalin kirkossa

Heinä- ja elokuussa päästään nauttimaan ilmaiskonserteista Naantalin kirkossa kesätorstaisin 18.7.- 14.8.

Kesäkonsertteja Naantalin kirkossa:

18.7. klo 20 Elämälle kiitos – Gospelia ja svengiä

Tässä konsertissa pääset nauttimaan tutuista gospelkappaleista svengaavasti sovitettuna sekä perinteisestä swingmusiikista.  Kaivokatu Swing Band on puoliammattilaisista koostuva yhtye, joka on toiminut jo vuosikausia. Ovat keskittyneet perinteiseen jazziin, eli soittelemme pääasiassa swingiä. Yhtye esittää myös tavanomaista tanssimusiikkia lavoilla.

Kaivokatu Swing Band, Merttu-Mari Huoponen, laulu.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 €

25.7. klo 19 Ave Maria – Lauluja Suomesta ja maailmalta.

Tiia Maria Saari, kokenut esiintyjä, kirkkomuusikko ja äänenkäytön kouluttaja. Saari on toiminut useiden kamarikuorojen solistina.

Irina Vavilova on tunnettu urkutaiteilija ja Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin lehtori. Vavilova on kysytty säestäjä, cembalisti ja urkujensoiton opettaja. Esiintymiskokemusta on Suomesta sekä ulkomailta, ja hän edustaa Suomea syyskuussa järjestettävässä Pohjoismaiden kirkkomusiikkisymposiumissa Tanskassa.

Tiia Maria Saari, sopraano ja Irina Vavilova urut.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 €

31.7. klo 12 Kesäpäivän konsertti Barokista romantiikkaan – musiikkia uruilla.

Brayan Jääskeläinen taituroi barokin ja romantiikan ajan helmien parissa

Brayan Jääskeläinen aloitti urkujen soiton opiskelun 7-vuotiaana opiskelemalla sitä itse. Brayan sai valmiiksi toukokuussa 2024 Helsingin Konservatorion urkujensoiton ammatillisen perustutkinnon.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

1.8. klo 19 Legendaarinen Hans Fagius

Turun Urkujuhlien kanssa yhteistyössä järjestettävässä kesäillan konsertissa taituroi ruotsalainen urkutaiteilija Hans Fagius.

Fagius on levyttänyt muun muassa J. S. Bachin ja Felix Mendelssohnin urkutuotannot kokonaisuudessaan. Fagius kutsuttiin 1989 Tanskan kuninkaallisen akatemian urkuprofessoriksi; lisäksi hän on opettanut vuosien ajan Tukholman ja Kölnin musiikkikorkeakouluissa. Fagius pitää myös mestarikursseja ja toimii tuomarina urkukilpailuissa.

Vuonna 2013 hän julkaisi albumin The French Organ Symphony, jolla Fagius soittaa Keski-Porin kirkon urkuja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 €

7.8. klo 12 Kesäpäivän konsertti – Aamutunnelmia.

Kesän toisessa Naantalin kirkossa järjestettävässä päiväkonsertissa Iida-Leena Sorsa ja Riina Rautakoski soittavat piano- ja urkuduettoja nelikätisesti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

8.8. klo 19 Kesäyö kirkkomaalla.

Heikki Rainio, tenori ja Miika Hartikainen, urut ja piano.

Miika Hartikainen on kirkkomuusikko, joka soittaa urkuja ja pianoa.

Tenori Heikki Rainio aloitti yksinlauluopinnot Oulun musiikkiopistossa Esko Jurvelinin oppilaana ja opiskeli hänen johdollaan vuosina 1972-74. Yksinlaulun diplomin Heikki Rainio suoritti erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa 1985 opettajanaan prof. matti Lehtinen. menestyksekkään ensikonsertin 1986 jälkeen hän on täydentänyt opintojaan Saksassa ja Itävallassa mm. prof. Kurt Equiluzin johdolla. Hän on keskittynyt urallaan passio- ja oratoritehtäviin ja Rainio on esiintynyt solistina kotimaan lisäksi mm. Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Itävallassa, Italiassa, Unkarissa, Bulgariassa, Slovakiassa, Virossa ja Venäjällä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy, käsiohjelma 15 €

17.8. klo 12 Kesäpäivän konsertti III – Tuo lehvää öljypuun

Tämän kesän kolmannessa Naantalin kirkossa järjestettävässä kesäpäivän konsertissa urkuri Maiju Laurila tunnelmoi urkumusiikkia elokuun auringossa.

Maiju Laurila on kotkalaislähtöinen urkuri ja kirkkomuusikko. Hän aloitti urkujensoiton Skotlannissa asuessaan ja toimi yliopistonsa urkustipendiaattina lukuvuonna 2018–2019. Ennen vuonna 2020 alkaneita opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli urkujensoittoa myös Turun konservatoriossa. Urkujensoiton B-tutkintokonserttinsa hän soitti Helsingin tuomiokirkossa talvella 2024, ja valmistaa nyt A-tutkintoaan opettajansa Ville Urposen johdolla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy

Naantalin kirkko

Nunnakatu 1
21100 Naantali

Järjestäjä

Naantalin Seurakunta
040 130 8300
naantalin.seurakunta@evl.fi
www.naantalinseurakunta.fi