Ryhmämatka, Saaristo ja luonto, Taide-elämyksiä ja kulttuurinautintoja

Alk. 65 € / hlö Trokarit ja pirtukuninkaat -ryhmäretki

Mustavalkoinen valokuva kahdesta miehestä, jotka ajavat venettä kovaa kyytiä.

Trokarit ja pirtukuninkaat -ryhmäretki salakuljettajien saaristoon

Alk. 65 € / hlö

Retken kohokohdat

  • Pirtu- ja salakuljetusteemainen bussiopastus
  • Kova tee -paukku
  • Sopii erinomaisesti myös sokkomatkaksi!

Katso hintaehdot ja lisätiedot alempaa.

Koe salakuljettajien saaristo hauskalla bussiretkellä

Trokarit ja pirtukuninkaat -ryhmäretki vie syvälle saariston salakuljetuksen historiaan. Pirtu oli vahvasti läsnä 1900-luvun alkupuolen saaristolaisyhteisössä. Suhtautuminen salakuljetukseen vaihteli, trokausta paheksuttiin tai ihannoitiin, sitä katsottiin läpi sormien, siihen osallistuttiin olosuhteiden pakosta tai omasta halusta sekä yritettiin myös kitkeä pois yhdessä virkavallan kanssa. 

Salakuljettajien saaristo vie ryhmän saaristoon pirturetkelle, suoraan salakuljetuksen saaristonäyttämölle. Merimaisemia ihailtaessa kuullaan huimia tarinoita kieltolain ajoista, pirtukuninkaista ja saariston historiasta. Ryhmien bussiretkellä opitaan mm. se, että hauki ei välttämättä olekaan kala, kohdataan trokari ja nautitaan myös kahvia, kova tee -paukut sekä maittava lounas. Tämä retki sopii myös mainiosti sokkoretkeksi!

Todellista sokkoretkiainesta!

Sokkomatkana kierros on saanut ryhmiltä paljon positiivista palautetta vauhdikkuutensa ja mielenkiintoisen sisältönsä ansiosta. Saaristoretket ja bussimatkat saarille ovat ikimuistoinen tapa viettää päiväretki Naantalissa!

Tämä retki sopii kieltolain (1919-1932) aikaisista jännittävistä salakuljetusajoista ja tarinoista kiinnostuneille. Lain oli tarkoitus raitistaa Suomen kansaa, mutta viinan salakujetuksesta ja myymisestä tulikin monelle suomalaiselle elinkeino.

Bussiretkellä saaristoon voi eläytyä hurjiin tarinoihin aikana, jolloin Alkon ovet eivät vielä olleet auenneet eikä keskioluesta R-kioskeissa osattu edes haaveilla. 

Retki räätälöidään ryhmän toiveiden mukaisesti ja sen aikana voidaan suunnata syvälle salakuljetuksen näyttämöille Röölään tai Velkualle.

Esimerkki aikataulusta

Klo 11.30 Lounas
Klo 13.00 Teemaopastus bussiretkenä Naantalin saaristossa, kova tee -paukku
Klo 14.30. Päätöskahvit ja omaa aikaa Naantalissa
Klo 15.00 Retki päättyy

Trokarit ja pirtukuninkaat -retken hinta

Alk. 65 € / hlö

Hinta voimassa kun ryhmässä min. 35 maksavaa osallistujaa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta.

Hinta voimassa arkisin, ei aattoina eikä juhlapyhinä. Retken kesto on n. 4 tuntia. Muutokset mahdollisia.

Ryhmähinta sisältää:

  • Aloitus- tai päätöskahvit ja kahvileipä
  • Teemallisen opastuksen retken ajan
  • Kova tee-paukku
  • Lounas retkipäivän aikana.
Mustavalkoinen valokuva kahdesta miehestä, jotka ajavat venettä kovaa kyytiä.

Esteettömyys

Trokarit ja pirtukuninkaat -ryhmäretki toteutetaan bussilla kiertoajeluna paikallisen oppaan ollessa mukana. Retken aikana nautitaan kova tee -paukku ravintolassa, jolloin bussista poistutaan ulkoilemaan hetkeksi.

Mainitsethan varauksen teon yhteydessä erityistoivomuksista tai mikäli ryhmässä on liikuntarajoitteisia henkilöitä, jolloin voimme oppaan kanssa suunnitella juuri teille sopivan kokonaisuuden saaristoon.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Visit Naantali kannustaa vastuulliseen matkailuun Naantalissa sekä lähialueella ja ryhmämatkailu voi olla juuri sitä parhaimmillaan!

Opastetut kierrokset nähtävyyskohteissa toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierroksille on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Useat Naantalin ja lähialueen ravintoloista ja kahviloista suosivat tuotteissaan lähellä tuotettuja sekä satokausien mukaisia raaka-aineita. Kysy lisää varauksen yhteydessä lähituotteiden käytöstä ja paikallisista suosituksista.

Ryhmässä toteutettavat retketyhteiskuljetuksella sekä kiertoajelut matkakohteessa ovat vastuullinen tapa matkustaa yksityisautoilun sijaan. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Vastuullisen matkailun voi ottaa huomioon myös valitsemalla ryhmälle majoituskohteen, joka ottaa ympäristöasiat huomioon toiminnassaan. Tästä todistuksena osalla majoituskohteita on ympäristösertifikaatti, kysy lisää vaihtoehdoista varauksen teon yhteydessä.

Visit Naantalilla on Ekokompassi-sertifikaatti ja on sitoutunut edistämään ympäristöystävällistä matkailua Naantalissa. Tutustu Visit Naantalin ympäristölupauksiin.