Ryhmämatka, Saaristo ja luonto

Alk. 79 € / hlö Päiväretki Pienelle rengastielle ja Seilin saarelle

Punainen venevaja ja harmaa laituri. Merta ympärillä, pilvetön sininen taivas.

Päiväretki Pienelle rengastielle ja Seilin saarelle – Bussiretki ryhmille

Alk. 79 € / hlö

Retken kohokohdat

  • Vierailu Seilin historiallisella saarella
  • Merimatkat ja Nauvon vierasvenesatama
  • Herkullinen ruoka

Katso hintaehdot ja lisätiedot alempaa.

Bussiretki saaristoon ja Seilin houruinhuonelaitokselle

Tällä saariston bussiretkellä ryhmä kokee lumoavan saariston 120 kilometrin pituisella saariston pienellä rengastiellä. Päiväretken aikana koetaan saaristosiltojalossimatkojamaaseutumaisemia sekä Seilin historiallinen saari, jossa on toiminut aikoinaan lepra- ja mielisairaala. Paikallinen saaristo-opas on mukana koko saariston bussiretken ajan kertoen alueen mielenkiintoista historiaa ja tarinoita.

Seiliin matkustetaan Naantalin Hankan satamasta yhteysaluksella ja matkan aikana nautitaan kahvit aurinkokannella. Seilin saareen ryhmäkohteeseen tutustutaan opastetusti ja lounas nautitaan vanhassa parantolarakennuksessa sijaitsevassa ravintolassa. Bussiretki saaristossa jatkuu yhteysaluksella Nauvoon, jossa on aikaa tutustua rannan tarjontaan sekä nähtävyyksiin. Saariston bussimatka jatkuu kaartelevia maaseututeitä pitkin kohti Paraista. Mikäli aikaa jää, voidaan myös matkalla pysähtyä Sattmarkin tuvalla tai Paraisten kalkkikivilouhoksen näköalapaikalla.

Saariston päiväretki ryhmille

Sekä saariston pienen rengastien ryhmäretki että Seilin saari ryhmille tarjoavat päiväretkelle paljon tekemistä erikokoisille porukoille. Saaristoon onkin mukava piipahtaa päiväksi nauttimaan raikkaista saaristotuulista ja maistelemaan aitoja merellisiä makupaloja. Saariston mieleenpainuvat nähtävyydet sekä käyntikohteet löytyvät pienen rengastien varrella ja bussiretkellä saaristoon koko ryhmä viihtyy asiantuntevan oppaan seurassa. Seilin saari ryhmille on ikimuistoinen käyntikohde saaristossa omintakeisen synkän historiansa sekä kauniin saaristoidyllinsä ansiosta.

Esimerkki ryhmämatkan aikataulusta

Klo 8.30 Saaristo-opas tulee kyytiin Raisiosta
Klo 9.40 Hämmärönsalmen lossi
Klo 10.20 Lauttamatka Hanka-Seili, matkan aikana nautitaan kahvi ja kahvileipä
Klo 10.50 Saapuminen Seilin saarelle, lounas saaren ravintolassa
Klo 14.20 Lauttamatka Seili-Nauvo
Klo 14.50 Saapuminen Nauvon ja tutustuminen pienvenesataman miljööseen
Klo 16.00 Matka jatkuu Paraisten ja Kaarinan kautta Turkuun
Klo 18.00 Saapuminen Turkuun

Päiväretki Pienelle rengastielle ja Seilin saarelle -ryhmäretken hinta

alk. 79 € / hlö

Hinta voimassa kun ryhmässä min. 35 osallistujaa. Tällöin matkanjohtaja ja kuljettaja pääsevät mukaan veloituksetta. Retki toteutettavissa kesäkaudella lautan liikennöidessä. Hinta on voimassa arkisin, pyhähinta lasketaan erikseen. Muutokset mahdollisia

Päiväretki Pienelle rengastielle ja Seilin saarelle -ryhmäretken hinta sisältää

  • Saaristo-oppaan palvelut koko retki päivän ajan (10 h)
  • Kahvi/tee ja kahvileipä
  • Henkilölipun sekä bussimaksun lauttavälillä Hanka-Seili sekä Seili-Nauvo
  • Lounaan Seilin saaren ravintolassa
  • Sisäänpääsymaksu sekä opastettu kierros Seilin saaren kirkossa sekä Seilin saarella
Seilin vanha sairaalarakennus kesäpäivänä vehreän puutarhan

Hyvä tietää

Tämä päiväretki sopii saaristosta kiinnostuneille ryhmille. Retki saaristoon ryhmän bussilla on helppo toteuttaa ja päivän aikana ehditään nähdä saariston upeimmat käyntikohteet hyvää ruokaa unohtamatta.

Pieni rengastie ja Seilin saari ovat täydellinen päiväretkikohde, minkä aikana nähdään paljon saariston nähtävyyksiä. Paikallinen saaristo-opas pitää ryhmästä huolta ja merellisen retken jälkeen ollaan monta kokemusta rikkaampia. Huom! Retki ei sovi liikuntarajoitteisille.

Vinkki! Pieni rengastie ja Seilin saari tarjoavat ryhmille myös ikimuistoisia yöpymismahdollisuuksia saaristossa, kysy lisää Visit Naantalin retkitiimiltä.

M/s Östernin yhteysalus kesällä merellä.

Esteettömyys

Päiväretki Seilin saarelle ja pienelle rengastielle ei ole sovelias liikuntaesteisille henkilöille. Merimatkat kuljetaan yhteisaluksella, jonka matkustamotilat sijaitsevat ylemmillä kansilla eikä aluksella ole hissiä.

Seilin saaren tiet ovat hiekkapohjaisia ja maasto on paikoin epätasaista. Kaikkiin rakennuksiin ei ole esteetöntä kulkua. Aika Seilin saarella on päiväretken aikana rajallinen, joten emme suosittele tällä aikataululla tehtyä matkapakettia mikäli ryhmäläisillä on liikuntarajoitteita.

Mainitsethan varauksen teon yhteydessä erityistoivomuksista, jolloin voimme suunnitella juuri teille sopivan kokonaisuuden saaristoon.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Visit Naantali kannustaa vastuulliseen matkailuun Naantalissa sekä lähialueella ja ryhmämatkailu voi olla juuri sitä parhaimmillaan!

Opastetut kierrokset nähtävyyskohteissa toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierroksille on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Useat Naantalin ja lähialueen ravintoloista ja kahviloista suosivat tuotteissaan lähellä tuotettuja sekä satokausien mukaisia raaka-aineita. Kysy lisää varauksen yhteydessä lähituotteiden käytöstä ja paikallisista suosituksista.

Ryhmässä toteutettavat retketyhteiskuljetuksella sekä kiertoajelut matkakohteessa ovat vastuullinen tapa matkustaa yksityisautoilun sijaan. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.

Vastuullisen matkailun voi ottaa huomioon myös valitsemalla ryhmälle majoituskohteen, joka ottaa ympäristöasiat huomioon toiminnassaan. Tästä todistuksena osalla majoituskohteita on ympäristösertifikaatti, kysy lisää vaihtoehdoista varauksen teon yhteydessä.

Visit Naantalilla on Ekokompassi-sertifikaatti ja on sitoutunut edistämään ympäristöystävällistä matkailua Naantalissa. Tutustu Visit Naantalin ympäristölupauksiin.