Mallasseppien tap-room – olutmaistelua Naantalissa

Mallasseppien värikkäitä oluttölkkejä.

Mallasseppien tap-room – olutmaistelua Naantalissa

Mallasseppien uuden ja isomman panimorakennukseen tiloihin on avattu kesällä baarityyppinen tap-room. Heillä on myös erillinen maisteluhuone-tila, jossa voidaan tilauksesta järjestää olutmaisteluja isommallekin porukalle. Ulkona on kesäisin myös terassi, jossa oluet voi nauttia Naantalin auringon alla.

Tap-roomissa voi maistella kaikkia panimon tölkkioluita. Niiden lisäksi oluthanoihin tulee pieneriä ja erikoisuuksia, sellaisia joita ei saa muualta. Esimerkkinä Small Batch Series (SBS) on nimensä mukaisesti erittäin eksklusiivinen sarja oluita, joita valmistetaan aina vain 800 litran erä. Tätä erää on mahdollista saada ainoastaan myymälästä mini-crowlereina, tap-roomista sekä valikoiduista ravintoloista. Tämä kaikki taatusti tuoreena!

Tap-roomin isäntä Tomy sekä panimon sepät takaavat sen, että paikalla on koko ajan laajaa asiantuntemusta, eli kannattaa kysellä eri oluista ja niiden erityispiirteistä. Tarjolla on myös yksityiskohtaista tietoa käytetyistä raaka-aineista, mausteista ja olutmaailman trendiestä.

Mallasseppien tuotteiden lisäksi tap-roomista löytyy vaihtuva valikoima muiden pienpanimoiden oluitaja muita juomia. Heillä on myös yhteistyötä naantalilaisen Heidell-tislaamon kanssa, jonka tuotteita voi myös maistella paikan päällä.

Panimokierrokselle joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina

Joka kuukauden ensimmäinen perjantai kello 17.30 Mallassepillä on panimokierros (25 € / henkilö). Sinne voi mennä ilman etukäteisvarausta, mutta se on suositeltava, koska vain 30 ensimmäistä pääsee mukaan kerralla. Panimokierroksia voi varata isommalle ryhmille myös muina aikoina tilauksesta. Panimokierros on oiva tapa tutustua pienpanimon oluentekoprosessiin ja maistella tuotteita ja niiden eroja. On upea huomata maltaiden erot tai mausteiden vaikutuksen eri oluttyypeissä. Tänne voi tulla yksin tai porukalla. Hieno kokemus oluiden ystäville.

Mallasseppien suosio on ollut kasvussa ja syyn ymmärtää, kun lukee internetin olutarvostelusivustoja. Huippupisteitä on tullut taajaan. Täytyy sen niin ollakin, kun missiona on: Tavoitteena Suomen paras pienpanimo.

Parhaiten Mallassepät tunnetaan kolmesta oluttyypistä: Sameat Hazy IPA-oluet, tällä hetkellä trendikkäät sour-oluet sekä myös lager-oluista. Panimon yhteydessä heillä on oma panimokauppa, jolla on laajat aukioloajat ja asiantunteva palvelu.

Seuraa Mallasseppiä Instagramissa ja Facebookissa!

Ruokakummi-Mika

Mika Kavanti