Nunnakatu 2, 21110 Naantali
+358 2 435 9800
info@visitnaantali.com
Avoinna: ma-pe 09.00-16.30
Pyhäpäivinä ja jouluaattona suljettu, aattoina 9.00-13.00 ellei toisin mainita.
Rymättylän nähtävyydet Naantalin Otavan saarella ovat näkemisen arvoisia kohteita, jotka kertovat saariston persoonallisesta historiasta.
Rymättylässä matkailija pääsee nauttimaan saariston kauneudesta liikkuipa hän sitten autolla, pyörällä, moottoripyörällä tai veneellä. Kaupat ja muut tavallisimmat palvelut sijaitsevat keskustassa. Kesälauantaisin keskustassa on myös torimyyntiä. Välillä voit virkistäytyä Kirkkolahden uimarannalla, jonka vieressä on myös leikkipaikka kiipeilytelineineen. Maisemia voi ihailla myös Aaslan Karhuvuoren näköala- ja ilmavalvontatornista.
Kulttuurisatama Röölässä nähtävyyksinä ovat Silliperinnekeskus Dikseli ja Myllymuseo.
Rymättylässä kunnioitetaan perinneruoka silliä niin paljon, että sinne avattiin 17.6.2010 Silliperinnekeskus Dikseli. Sillinvalmistuksen perinteitä kunnioittavassa museossa on näytillä sillinvalmistuksen koko prosessi pyynnistä suolaukseen. Dikselissä on myös teatterikäyttöön soveltuva näyttämö, jota voi vuokrata.
Sisäänpääsymaksu Dikseliin: 4 €, lapset alle 16 v. ilmaiseksi. Ryhmät voivat varata opastuksen Visit Naantalista. Myllymuseoon on vapaa sisäänpääsy.
Sillitie 2, 21150 Rööläp. 044 974 8711
Lisätietoja ja aukioloajat löytyvät käyntikohteiden verkkosivuilta:
Röölän kylähuoneella tapahtuu vuoden ympäri. Tutustu kylähuoneen tapahtumiin Röölän verkkosivuilla.
Rymättylän kirkko on omistettu apostoli Jaakob vanhemman nimelle ja muistolle. Kirkon vanhin osa on sakasti, joka on rakennettu 1300-luvun alkupuolella paikalla olleen puukirkon yhteyteen. Kivikirkko rakennettiin 1300-luvun lopulla tai 1400-luvun alussa.
Kirkossa on kolme Jaakobin pyhiinvaellusaiheista veistosta. Niistä vanhin, alkuperäisin värein säilynyt, hieno 1350-luvun puuveistos tunnetaan nimellä Rymättylän hymyilevä Jaakko. Maalaukset ovat Suomessa keskiajan viimeiset, 1520-luvulla tehdyt.
Pyhän Jaakobin harmaakivikirkko sijaitsee aivan kirkonkylän keskustassa ja sen välittömässä läheisyydessä on nuotanvetäjäpatsas. Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona.Voit varata ryhmällesi kirkko-opastuksen Visit Naantalista, p. 02 435 9800.
Tutustu Rymättylän seurakunnan verkkosivuihin.
Rymättylä on saaristopitäjä, jonka historiaan liittyy keskeisesti nuottakalastus. Niinpä Rymättylän museossa esitellään paitsi rymättyläläistä talonpoikaista asumista yleensä myös erityisesti nuottakalastusta ja siihen kuuluvaa esineistöä. Museo sijaitsee entisen Maskulaisten talon vanhassa päärakennuksessa. Pihapiirissä ovat mm. tuulimylly, luhtirakennus, savusauna ja venevaja vanhoine rymättyläläisveneineen. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.
Museoalueella sijaitsevassa makasiinissa esitellään nuottakalastusta pysyvässä näyttelyssä.
Rymättylän Teatteri on vuonna 1997 toimintansa aloittanut vapaaehtoisvoimin kesäisiä näytelmäelämyksiä toteuttava kesäteatteri. Harrastustoiminnan kulmakiviä ovat omistautunut yhdessä tekeminen ilon kautta ja rakkaudesta teatteriin sekä tietenkin paikalliset tukijoukot.
Rymättylän Teatterissa on alusta alkaen esitetty pääosin kotimaisia, viihdyttäviä näytelmiä. Vuosien saatossa on näyttämöllä nähty muun muassa Mies, joka ei osannut sanoa ei (1998), Tulitikkuja lainaamassa (2005), Puhelinluettelo (2019) ja monta muuta hupaisaa kertomusta paikallisella mausteella sävytettynä.Rymättylään on Naantalista matkaa vain noin 15 km ja teatteri sijaitsee aivan kirkonkylän keskustan tuntumassa, 200 metriä historialliselta kivikirkolta. Teatterimatkan voi tehdä vaikka veneillen, sillä palokunnan vierasvenesatama on myös kävelymatkan etäisyydellä.
Lisätietoa toiminnasta ja ihmisistä teatterin takana voi lukea Rymättylän Teatterin verkkosivuilta sekä seuraamalla Rymättylän teatteria sosiaalisessa mediassa. Parhaillaan esityksessä olevat näytelmät löydät Visit Naantalin tapahtumakalenterista.
Tervetuloa viihtymään Rymättylän Teatteriin ja tutustumaan Naantalin saaristoon!
Email: info@rymattylanteatteri.com
Tutustu myös Merimaskun ja Velkuan nähtävyyksiin.