Etusivu, Suosittelemme, Tapahtumat

Naantalin Kirjajuhlat

08.08.2024 - 11.08.2024
Kuvituskuva.

Naantalin Kirjajuhlat kohottaa arjen yläpuolelle

Naantalin Kirjajuhlat kutsuu jälleen Suomen eturivin kirjailijat, taiteilijat ja kulttuurin ystävät merelliseen Naantaliin 8.–11. elokuuta. Rennon tyylikkääksi kuvailtu tapahtuma tarjoaa kävijöilleen monitaiteisen ja unohtumattoman elämyksen.

Kirjajuhlien teemana on tänä vuonna intohimo, joka välittyy vahvasti yli 50 taiteentekijän esiintymisistä. Kirjajuhlien päiväohjelma koostuu inspiroivista kirjailijahaastatteluista Kaivohuoneen valoisassa miljöössä, ja iltaohjelmassa nautitaan sykähdyttävistä musiikkiesityksistä ja pienimuotoisesta teatterista.

Naantalin Kirjajuhlat on vuosi vuodelta kasvanut tapahtuma, ja kävijäennätystä tavoitellaan tänäkin vuonna – nähdään siis elokuussa Naantalin Kirjajuhlilla!

Kirjajuhlilla esiintyvät Tommi Kinnunen ja Joona Leppälä.

Lukuiloa koko elämä – koko perheen avajaistapahtuma torstaina 8.8. klo 17

Naantalin Kirjajuhlien juhlahumu käynnistyy Kirkkopuistossa koko perheen avajaistapahtumassa. Lukemisen riemua juhlistavassa tapahtumassa esiintyvät muun muassa taidehistorioitsija Susanna Pettersson, kirjailijat Tommi Kinnunen ja Reetta Niemelä sekä Merimaskun koulun kolmasluokkalaisten lukuraati. Tapahtuma huipentuu Joona Leppälän eli ZoneVD:nä tunnetun tubettajan esiintymiseen.

Tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa juhlimaan!

Avajaistapahtuma on saanut EU:n maaseuturahoitusta Varsin hyvä -Leaderin kautta.

Suomen eturivin kirjailijat Naantalin Kaivohuoneella

Naantalin Kirjajuhlilla esiintyy kotimaan kirjallisuuden kärkinimiä, ja Kaivohuoneella kuullaan mielenkiintoisia keskusteluja kuluvan vuoden kirjatapauksista. Tänä vuonna lavalle nousevat muun muassa Finlandia-voittaja Sirpa Kähkönen, kirjailija Johanna Venho ja piispa Mari Leppänen, kirjailija ja ohjaaja Saara Turunen sekä tietokirjailija Risto Uimonen, joka on kirjoittanut kirjan presidentti Sauli Niinistöstä.

Kirjajuhlilla esiintyviä kirjailijoilta: Sirpa Kähkönen, Johanna Venho, Mari Leppänen, Saara Turunen sekä Risto Uimonen.
Kirjajuhlilla esiintyviä taiteilijoita: Juha Hurme, Petri Tamminen sekä Helena Juntunen.

Sykähdyttäviä taidekokemuksia musiikin ja teatterin maailmassa

Naantalin Kirjajuhlien iltaohjelmissa nautitaan monitaiteisista kulttuurielämyksistä muun muassa Sinikka Sokan, Juha Hurmeen, Tapio Liinojan, Olli Ahvenlahden, Severi Pyysalon ja Vaakku Varjuksen seurassa. Kirjajuhlat huipentavassa päätöstapahtumassa esiintyvät kirjailija Petri Tamminen ja sopraano Helena Juntunen.

Inspiroiva kuvataidepäivä Vanhassakaupungissa

Naantalin Kirjajuhlat järjestää lauantaina 14.9. kuvataidepäivän Naantalin Vanhassakaupungissa. Kuvataidepäivässä kuvataiteilija Kristiina Turtonen ohjaa osallistujia maalaamaan taulun aiheesta ”elämäni kirja” ja työt pingotetaan vanhoihin kiilakehyksiin.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Liput myynnissä nyt

Naantalin Kirjajuhlien lipunmyynti on käynnissä nyt! Tarjolla on erilaisia lippupaketteja – voit esimerkiksi tulla nauttimaan kunakin päivänä päiväohjelmasta, iltaohjelmasta tai ostaa koko tapahtuman kattavan lipun. Torstaina 8.8. järjestettävään avajaistapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja tapahtumasta:

Ohjelmajohtaja Katri Tuominen
p. 040 754 1823
info@naantalinkirjajuhlat.fi

Yhdistä Naantalin Kirjajuhliin hemmotteleva kylpyläloma

Nauti kulttuurielämyksistä ja Naantalin kesästä yön verran enemmän, ja varaa kylpylälomapaketti! Kylpylälomapakettiin sisältyy saapumispäivän lippu Naantalin Kirjajuhlille ja yöpyminen Naantalin Kylpylässä Deluxe-huoneessa.

Kirjajuhlien lisäksi aikaa jää rentoutua Kylpylän lämpimissä altaissa ja pehmeissä kuohuissa sekä hemmottelevissa hoidoissa. Muista pyörähtää myös viehättävässä Vanhassakaupungissa, kierrellä putiikeissa ja herkutella suussa sulavia annoksia ravintoloissa, joiden merellinen miljöö on vertaansa vailla.

Nainen ja mies kävelevät valkoiset kylpytakit yllään pyyhkeet olalla Naantalin Kylpylän ulkoallasosastolla kesäisenä päivänä.
Naantalin Kirjajuhlat -tapahtuman kuvituskuva.