Etusivu, Suosittelemme, Ryhmämatka, Kultarannan puutarhan ryhmäretket, Vihreä valinta ryhmille

Opastus Kultarannan puutarhassa

Kultarannan linnan torni, jossa liehuu Suomen lippu.

Opastus Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarha on yksi Naantalin ja koko Suomen merkittävimmistä puutarhanähtävyyksistä. Suomen ykköspuutarha on jälleen avoinna yleisölle kesällä 2025!

Alk. 180 € / ryhmä

Retken kohokohdat

  • Suomen presidentin kesäasunnon historiallisen muotopuutarhan opastus seurueellesi
  • Ryhmän koko 1-30 henkilöä
  • Opastetut kierrokset varattavissa 15.5.-30.9.2025. Kierroksen kesto on 1 tunti.

Tutustu hinnastoon ja lisätietoihin alempana.

Opastus Kultarannan puutarhassa kesällä 2025

Opastus Kultarannan puutarhassa on jälleen kesällä 2025 mahdollista kaikenkokoisille porukoille. Puutarha on ollut suljettuna yleisöltä peruskorjaushankkeen aikana 2023-2024, jolloin puiston rakennelmat on korjattu tai kunnostettu restauroiden 1900-luvun alun asuun.

Kultarannan puutarha on yksi Naantalin ja koko Suomen merkittävimmistä puutarhanähtävyyksistä. Upeassa muotopuutarhassa tutustutaan puutarhan eri osiin, patsaisiin ja paviljonkeihin sekä paikan presidentilliseen historiaan noin 1,5 kilometrin pituisella opastetulla kävelykierroksella. Opastus on mahdollista varata niin pienemmille seurueille kuin suuremmillekin ryhmille.

Muotopuutarhan 100-vuotinen historia on mielenkiintoinen puhumattakaan puutarhan isäntien ja emäntien vaiheista Naantalin kesävirka-asunnolla. Kultarannan vaikuttava graniittilinna on valmistunut vuotta ennen Suomen itsenäistymistä, vuonna 1916, kauppias ja maanviljelysneuvos Alfred Kordelinin kesähuvilaksi. Arkkitehti Lars Sonck suunnitteli 19 huoneisen graniittilinnan, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1914. Nykyisin komea graniittilinna Naantalinlahden rannalla lieneekin Suomen tunnetuin kesäasunto, sillä presidenttimme ovat pitäneet sitä kesävirka-asuntonaan jo vuodesta 1922. Puutarhan tutustumisen yhteydessä ei kuitenkaan vierailla alueen rakennuksissa.

Hinnat ryhmille | max. 30 henkilöä / opas

Hinta koostuu henkilöhinnasta sekä opastuskulusta.

11-30 henkilöäOpastus
Henkilömaksu 8 €Arkisin 100 €
Koululaiset 5 €Su / pyhä 200 €
Muut kielet arkisin 150 €
Muut kielet su / pyhä 300 €
1-10 henkilöäOpastus
Ei erillistä henkilömaksuaArkisin 180 €
Su / pyhä 350 €
Muut kielet arkisin 250 €
Muut kielet su / pyhä 360 €

Ryhmän maksimikoko yhdellä oppaalla on 30 henkilöä. Mikäli ryhmän koko on suurempi kuin 30 henkilöä, varataan ryhmälle useampi opas, ryhmä jaetaan osiin ja lähdöt puutarhaan tapahtuvat porrastetusti. Minimihenkilömäärää ryhmälle ei ole – voit siis varata oman oppaan pienellekin seurueelle tai vaikka ihan itsellesi tai yllätykseksi puolisollesi tai ystäväporukalle.

Hinnat voimassa 2025, muutokset mahdollisia. Palvelumaksumme on 15 € / lasku.

Kultarannan puutarhaan on varattavissa opastettuja kierroksia 15.5.-30.9.2025. Maanantaisin puisto on suljettu. Kävelykierroksen kesto on 1 tunti.

Alk. 180 € / ryhmä (1-30 hlöä)

Louhisaaren kartano puutarhan keskellä. Puiden välistä pilkottaa taivasta, jolla vaaleanpunaisia pilviä.

Ryhmäretkivinkki: Presidenttien jalanjäljillä

Yhdistä vierailuun Kultarannan puutarhassa käynti Mannerheimin syntymäkodissa Louhisaaren kartanossa. Retkipäivän aikana maistellaan myös paikallisia herkkuja.

Ryhmäretken hinta alkaen 89 € / hlö.

Kultarannan puutarhan kareva pylväspaviljonki, jonka alla opastuskierroksella oleva ryhmä ihmisiä.

Esteettömyys Kultarannan puutarhassa

Kultarannan puutarhassa kuljetaan tilavia hiekkapohjaisia tai laatoitettuja kävelyreittejä pitkin. Paviljonkien kohdalla on muutamia askelmia ja näiden kohdalla on kiertomahdollisuus oppaan seurassa. Matkan varrella on muutamia penkkejä.

Opas käyttää äänenvahvistinta kierroksen aikana. Mikäli olet kiinnostunut selkokielisestä opastuksesta, mainitsethan tästä varauksen yhteydessä.

Vierailijat opaskoirineen kanssa ovat tervetulleita kierrokselle.

Inva-wc sijaitsee Kultarannan puutarhan parkkialueen lipunmyyntirakennuksen yhteydessä.

Liikuntaesteisten on suositeltavaa tuoda omat liikkumisapuvälineet kierrokselle. Kultarannan puutarhalla ei ole tarjolla apuvälineitä.

Sydämen muotoinen aukko kuusiaidassa.

Vastuullisuus

Kultarannan puutarhan opastukset toteutetaan kävellen, joten osallistuminen kierrokselle on ympäristöystävällinen tapa tutustua matkakohteeseen.

Kultarannan puutarha sijaitsee noin 2,5 km päässä Naantalin Vanhastakaupungista. Kultarannan puutarhan läheisyydessä sijaitsee bussipysäkki, tarkista Rymättylän ja Merimaskun suuntaan menevien vuorojen aikataulut www.foli.fi.

Visit Naantalin toimistolta voi vuokrata myös polkupyöriä ja polkaista matkan Vanhastakaupungista Kultarantaan omin voimin.

Mikäli saavut kierrokselle osana ryhmää, suosittelemme käyttämään yhteiskuljetusta. Visit Naantalin kautta voit tilata myös bussikuljetuksen ryhmällesi.