Shoppailu

Unikeko Shop

Unikeko Shop Naantalin vanhan kaupungin rannassa

Unikeko Shop on tunnelmallinen putiikki, joka tarjoaa laadukkaita kotimaisia herkkuja ja käyttötavaroita kotiin, mökille ja veneeseen. Putiikista löytyy runsas valikoima lähiseudun tuotteita Naantalissa. Unikeko Shop on avoinna ympäri vuoden.

Tarjolla on mm. Unikeko-makeisia, kahvia, -kaakaota ja Uuno Unikeko -palapelejä. Myös Finlaysonin valmistamat Unikeko-pussilakanasetit ovat myynnissä vain meillä

Lähiseudun erikoisuuksia ja parhaita paloja

Tervetuloa tutustumaan ihastuttavaan Unikeko shoppiin Naantaliin vanhan kaupungin rantaan. Tarkista aukioloajat Unikeko Shopin Facebook-sivuilta tai Unikeko Shopin verkkosivuilta.


Unikeko Shopin kahvipakkaus ja karkkiunipillereitä pöydällä.

Unikeko Shop ja vastuullisuus

Unikeko Shopin valikoimissa on runsaasti lähellä valmistettuja tuotteja ja herkkuja sekä myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.

Unikeko Shopin tarina – Nokosilla Naantaliin

Unikeko on suloinen etelässä asustava pörröhäntä, joka viettää päivästä 20 tuntia unten mailla. Ei siis ihme, että Uuno Unikeko käpertyi kerran nokosille puistonpenkillä lojuvan pehmoisen takin muhkeaan taskuun. Näistä makoisista nokosista seurasi kuitenkin suuri seikkailu, sillä herätessään Uuno huomasi matkanneensa takin mukana kauas pohjoiseen, aina Suomen Naantaliin saakka.

Uudessa kotikaupungissaan Uuno ystävystyy Sippe Silakan ja Möyhö-Maunon kanssa ja löytää kodikseen hylätyn linnunpöntön. Uunon ja kaverustensa monenmoisista seikkailuista saamme kenties jatkossa lukea Uuno Unikeko -kirjoista. Uuno ilahduttaa meitä myös mm. palapeleissä.

Unikeonpäivillä vai unten mailla?

Naantaliin tullessaan Uuno ei tiennyt kaupungin pitkistä Unikeko-perinteistä: uneliaita on herätelty kylpyläkaupungissa karnevaalimenoin jo 1800-luvulta asti. Nykyään Naantalissa valitaan vuosittain Valtakunnan Virallinen Unikeko. Hänet heitetään mereen suurten juhlallisuuksien saattelemana heti aamutuimaan Unikeonpäivänä 27. päivänä heinäkuuta. Uuno ei tätä tosin ole vielä kertaakaan päässyt todistamaan: hänelle kun maistuu uni aina vähän pidempään.

Lue lisää Naantalin Unikeonpäivistä: www.naantalinunikeko.fi

Tutustu myös muihin Naantalin shoppailumahdollisuuksiin.