Vihreä valinta: Naantalin Metsätähdessä maistuu lähellä tuotettu ruoka

Vihreä valinta Naantalissa juttusarja

Vihreä valinta Naantalissa juttusarjassa esitellään naantalilaisia yrityksiä, joiden toiminnassa ympäristöarvot ovat tärkeässä asemassa. Juttusarjaa varten yrityksiä ovat haastatelleet Naantalin kaupungin ja Carunan duunienergia-kampanjan kesän 2021 kesäseikkailijat Essi ja Kasperi.

Naantalin Metsätähden toimintaa ohjaa ympäristön kunnioitus

Naantalin Metsätähdessä toiminnan pohjana on tietoisuus siitä, että asiat tehdään hyvin, oikein ja ympäristöä kunnioittaen. Yritys kiinnittääkin vahvasti huomioita juuri näihin asioihin Haastattelimme yritystä osana juttusarjaa ympäristöteoista ja -arvoista. Kysymykset käsittelivät yrityksen ajatuksia ympäristöystävällisyydestä ja luontoa ajatellen kestävistä valinnoista kaikessa toiminnassa.

Naantalin Metsätähdelle ympäristöystävällisyys tarkoittaa fiksuja ja luontoa mahdollisimman paljon säästäviä valintoja. Tämä ei näy pelkästään keittiön puolella, vaan myös esimerkiksi yrityksen terassin pihakalusteissa, jotka ovat suomalaisesta männystä valmistettu.

Naantalin Metsätähti on sisustamisessa ja rakentamisessa mahdollisuuksien mukaan käyttänyt paljon kierrätettyjä materiaaleja ja esineitä. Yritys pyrkii myös aktiivisesti säästämään vettä, käyttämällä esimerkiksi vesipulloihin jääneen veden kasvien kasteluun. Metsätähden pihalla on myös laitettu alulle niittyprojekti., johon asiakkaat ovat tuoneet erilaisia niittykukkia.

Konkreettisia asiakkaalle näkyviä ympäristöä säästäviä tekoja ovat take away -astiat, joita Metsätähdessä käytetään. Astiat eivät ole muovitettuja ja voivat täten näyttää kostuneelta, mutta ne ovat ympäristöystävällisiä. Myös Metsätähdessä myytävät kassit ovat paperikasseja, eli niissäkään ei ole muovia mukana.

Konkreettisia tekoja keittiössä ja lautasella

Ympäristöystävällisyys näkyy myös konkreettisesti myytävässä ruuassa. Metsätähden annoksissa käytetään pääsääntöisesti lähituottajien tuotteita. Suomalaista suositaan kaikissa raaka-aineissa, mutta toki vuodenajasta riippuen on osa raaka-aineista tilattava muualta. Myös hävikkiruuan hyötykäyttö on pyritty maksimoimaan, esimerkiksi tekemällä tomaattikeitosta kastiketta. Näin biojätteenkin määrä on saatu tehokkaasti minimoitua.

Lopuksi kysyimme yrityksen ajatuksia siitä, mitä asiakas voi itse tehdä luonnon hyvinvoinnin edistämiseksi. Metsätähden valitseminen omaksi ruokailupaikakseen on jo itsessään ympäristöteko, yrityksen toimintatapojen ansiosta. Myös pyörällä saapuminen on oiva vaihtoehto. Teko, jonka kuitenkin kaikki pystyvät toteuttamaan, on oman lautasen syöminen tyhjäksi. Näin hävikki pystytään pitämään kokonaisuudessaan pienenä. Pieniltäkin tuntuvilla teoilla on suuri merkitys.

Naantalin kesäseikkailijat Essi ja Kasperi


Kesäseikkailijat 2021 palkattiin Naantalin kaupungille osana Carunan duunienergiaa-kampanjaa. Essi ja Kasperi liikkuivat Naantalissa somettaen paikallisista yrityksistä sekä antoivat vinkkejä vastuulliseen tekemiseen sekä matkailuun Naantalissa.

#duunienergiaa #hyvääenergiaa