Tapahtumat, Musiikki

Saariston Keskiaikajuhla Agricolan tapaan

26.08.2022
Herrankukkaron kalastajakylä iltavalaistuksessa kesällä.

Saariston Keskiaikajuhla Agricolan tapaan perjantaina 26.8.2022 klo 19.00-21.30

Saariston Keskiaikajuhla Agricolan tapaan järjestetään Rymättylän saaristossa.

89 €/hlö

Sukella keskiaikaiseen Mikael Agricolan ajan henkeen luonnonkauniin Herrankukkaron kalastajakylän saaristolaispidoissa!

Ainutlaatuiset pidot Argricolan tapaan saaristossa 26.8.2022

Pitoihin voit saapua sellaisena kuin olet, sillä Herrankukkarossa olet aina ystävien seurassa. Antaudu siis samettisen elokuisen illan vietäväksi lempeiden valojen ja suussasulavien makujen maailmaan keskiaikaisen musiikin soidessa vienosti taustalla.

Pitojen aikana osaava palvelusväkemme huolehtii sinusta, jotta voit vain uppoutua tunnelmaan uusien ja vanhojen ystäviesi seurassa ja nostaa heidän kanssaan maljoja.

Iltaa isännöi Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yliopettaja Vesa Heikkinen.

Pidoissa nautitaan keskiaikaisesta taidemusiikista

Saaristolaispidot Agricolan tapaan tilaisuudessa kuullaan keskiajan taidemusiikin varsinaisia helmiä. Esitettävien kappaleiden vertaansa vailla oleva alkuvoimainen rytmiikka, kansanmusiikinomaisuus luovat yhdessä puhtaan melodisen aineksen kanssa mitä latautuneinta tunnelmaa, joka yhä jaksaa viehättää nykypäivän kuulijaa.

Säveltäjänimistä mainittakoon esim. Michael Praetorius, Pierre Attaingnant ja Heinrich Isaac. Parhaimmillaan keskiajan musiikki virittää kuulijan kokemisen – ja mielentilaan, johonkin, jossa ollaan ikäänkuin “vanhojen hyvien päivien miellyttävässä havinassa”. Mukana on myös tilaisuuden musiikin taiteellisen johtajan Esa Vähämäen itse säveltämä erityinen Agricolalle omistettu alkusoitto niin ikään keskiaikaiseen tyyliin.

Tule siis nauttimaan keskiaikaisia ruokaperinteitä kunnioittavasta mehevästä illallisesta Naantalin Herrankukkaroon. Ruuat ovat valmistettu Mikael Agricolan ajan ruokaresepteistä, mukana myös hänen itsensä jakamia! Meiltä et poistu tyhjin vatsoin!

Hinta ja varaukset

89 €/hlö

Varaukset Visit Naantalin verkkosivujen kautta. Lisätietoja antaa Visit Naantali: p. 02 4359800 tai info@visitnaantali.com.

Varausvahvistus toimii pääsylippuna.

Huom! Paikkoja rajoitetusti.

Mahdolliset erikoisruokavaliot ilmoitettava varausvaiheessa tai viimeistään 7 vrk ennen illallista info@visitnaantali.com.

Järjestäjä

Tapahtuman järjestää Herrankukkaro. Herrankukkarolla on oikeus perua illallinen tai siirtää se toiseen ajankohtaan vähäisen kysynnän tai muun pakottavan syyn vuoksi. Jos illallinen perutaan pyritään asiakkaalle tarjoamaan korvaavaa ohjelmaa tai palautetaan matkustajan maksusuoritukset.

Muutokset mahdollisia.