Esteetön kohde, Näe ja koe, Esteetöntä tekemistä, Nähtävää ja koettavaa Asuntomessujen aikana, Nähtävyys, Opastetut yleisökierrokset, Kultarannan puutarhan yleisöopastukset, Teemakierros

Presidenttiemme kesät Naantalissa

29.06.2022 - 10.08.2022

Presidenttiteemainen kierros Kultarannan puutarhassa

Alk. 13 €/aikuinen, 5 € /lapsi

Kierrokselle on rajallinen määrä paikkoja. Suosittelemme lippujen ostoa ennakkoon, jotta varmistat paikkasi kierrokselle.

Mikäli paikkoja jää jäljelle, lippuja myydään myös Kultarannan parkkialueen lipunmyynnissä. Lipunmyynti on avoinna kierrosten yhteydessä noin puoli tuntia ennen kierroksen alkamisaikaa.

Presidentillinen teemakierros Kultarannan puutarhassa

Suomen tasavallan presidentit ovat viettäneet kesiään Naantalin Kultarannassa jo vuodesta 1922. Kultarannan historiasta ja maatamme johtaneista 12 presidentistä kertovalla Presidenttiemme kesät -teemakierroksella saadaan erilainen kulttuurihistoriallinen katsaus Suomen ykköspuutarhaan ja sen kesäasukkaisiin.

Kierroksella kuljetaan samaa reittiä kuin puutarhan esitelykierroksilla, mutta aiheena ovat eri presidenttien aikakauden puutarhassa. Kierros sopii Suomen ja Kultarannan historiasta kiinnostuneille Teemakierrokseen voi myös kätevästi yhdistää Kultarannan puutarhakierroksen, joka alkaa klo 14.30.

Suomen kesän keskipiste Naantalissa

Presidenttiemme kesät -teemakierros on mukaansatempaava tapa tutustua Suomen kiinnostavimman puutarhakohteen ainutlaatuiseen historiaan. Kultarannan puutarhan kukkaloiston lisäksi kierrokse aikana tutustutaan Suomen satavuotiseen historiaan uudesta näkövinkkelistä.

Vuosisadan aikana ovat Kultarannan kesät täyttyneet monitahoisista tapahtumista ja persoonallisista presidenteistä, jotka ovat vaikuttaneet naantalilaisten sekä suomalaisten elämään. 

Lähtö Kultarannan pysäköintialueen luota. Opastus vain suomeksi. 

Ajankohdat ja liput

Presidenttiemme kesät Naantalissa -teemakierroksia järjestetään kesäkaudella vakiolähtöinä keskiviikkoisin klo 13.00

13 €/aikuinen

5 €/lapsi 4–14 v.

Huom! Myös alle 4-vuotiaalle on varattava paikka kierrokselle.

Kierros kestää tunnin ja koko kierros liikutaan oppaan seurassa. Kierroksen aikana ei vierailla alueen rakennuksissa.

Puutarhan kukkaloistosta ja arkkitehtuurista kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa puutarhan esittelykierrokselle (erillinen maksu). Molemmat kierrokset kulkevat samaa reittiä.

Kierros voidaan toteuttaa esteettömästi. Lemmikkieläinten tuominen puutarhaan on kielletty opaskoiria lukuunottamatta.

Huom! Maksimiosallistujamäärä kierrokselle on 30 hlöä. 

• Ethän osallistu kierrokselle sairaana tai mikäli lähipiirissäsi on ollut koronavirustartuntoja
• Noudatathan kierroksella turvavälejä ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta
• Lipuilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta

Ryhmävaraukset Kultarannan puutarhaan

Ryhmien on mahdollista varata Kultarannan puutarhaan yksityisopastus Visit Naantalin kautta. Mahdollisia lähtöaikoja ja teema-aiheita on useita, kysy vaihtoehtoja. Kultarannan puutarha on kiinni talvikaudella sekä maanantaisin.

Lisätiedot ja varaukset Visit Naantalista p. 02 435 9800 tai ryhmat@visitnaantali.com.